ADVERTISEMENT
Sporturi

Ion Țiriac și FRT, victorie la Înalta Curte în procesul cu Marius Vecerdea și Ministerul Tineretului și Sportului: “Tenisul românesc a fost sabotat!”

Autor: Marian Popovici | 18.08.2020 | 14:12
Ion Țiriac și FRT, victorie la Înalta Curte în procesul cu Marius Vecerdea și Ministerul Tineretului și Sportului:
Ion Țiriac și FRT, victorie la Înalta Curte în procesul cu Marius Vecerdea și Ministerul Tineretului și Sportului: "Tenisul românesc a fost sabotat!"

Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat faptul că Federația Română de Tenis a acționat legal în ceea ce privește deciziile luate în ultimii ani. Astfel, Ion Țiriac a câștigat războiul juridic împotriva lui Marius Vecerdea și MTS.

ADVERTISEMENT

Ministerul Tineretului și Sportului a refuzat să mai acorde finanțare tenisului românesc în ultimii 3 ani, cu pierderi uriașe pentru mai multe proiecte, mai ales privind sectorul juvenil, se arată într-un comunicat frtenis.ro.

MTS a susținut în multiple rânduri că refuză finanțarea FRT pentru motivul că organele de conducere ale federației nu dețin avizul Ministerului și nu sunt înscrise în Registrul Federațiilor, anunță Prosport.ro.

ADVERTISEMENT

Ion Țiriac și FRT, victorie la Înalta Curte în procesul cu Marius Vecerdea și Ministerul Tineretului și Sportului

Federația Română de Tenis are, din noiembrie 2019, o conducere validată și de instanțele judecătorești, nu doar de cluburi. Tribunalul București a admis cererea de înregistrare a noilor organe de conducere ale FR de Tenis, așa cum au fost votate de Adunarea Generală Extraordinară.

Ion Țiriac a fost ales președinte al FRT pe data de 19 iunie cu 32 de voturi, iar pentru cele patru posturi de vicepreședinte opțiunile i-au vizat pe George Cosac (34 de voturi), Răzvan Itu (28 de voturi), Alina Cercel-Tecșor (28 de voturi) și Adrian Marcu (23 de voturi).

ADVERTISEMENT

Marius Vecerdea este principalul contestatar al conducerii Fedrației Române de Tenis. El a participat la alegeri în postura de candidat la ambele funcții, dar nu a prins niciuna dintre liste. De altfel, Vecerdea și-a încercat fără succes șansa și în precedentele alegeri, când a fost învins de Cosac.

„Timp de 3 ani de zile, tenisul românesc a fost sabotat în baza unei invenții birocratice”

George Cosac a declarat că Fedrația Română de Tenis va face toate demersurile pentru a trage la răspundere persoanele care au blocat activitatea:

ADVERTISEMENT

„Timp de 3 ani de zile, tenisul românesc a fost sabotat în baza unei invenții birocratice. După 3 ani de zile, Instanța Supremă a României a confirmat că respectiva invenție era o nelegalitate, care a blocat efectiv dezvoltarea tenisului românesc.

Vom face toate demersurile posibile pentru a angaja răspunderea persoanelor care au comis această nedreptate”, a spus Cosac pentru Prosport.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!