Sport

Ion Țiriac, sumă impresionantă pentru victimele cutremurului din Turcia: „Ajutăm la reconstruirea unui sat puternic afectat”

Ion Țiriac pune la cale un gest impresionant pentru victimele cutremurului. Fundația care poartă numele fostului mare tenismen va trimite un ajutor financiar în Turcia.
11.02.2023 | 10:24
Ion Tiriac suma impresionanta pentru victimele cutremurului din Turcia Ajutam la reconstruirea unui sat puternic afectat
Ion Țiriac sare în ajutorul victimelor cutremurului din Turcia. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Cutremurul devastator din Turcia, de la începutul săptămânii, a luat viețile a aproape 20.000 de oameni. Imaginile dezastrului sunt de-a dreptul copleșitoare, iar lumea sportului a luat atitudine pentru a da o mână de ajutor oamenilor greu încercați de soartă.

Fundația Ion Țiriac va dona o sumă de bani victimelor cutremurelor din Turcia

Fundația Ion Țiriac va ajuta la reconstruirea unui sat afectat de cutremurul din Turcia. Anunțul a fost făcut de Ion Alexandru Țiriac pe rețelele de socializare, iar donația se va ridica la un milion de euro, anunță gsp.ro.

ADVERTISEMENT

„Fundația Țiriac a decis să mărească bugetul de donații pentru anul 2023, luând în considerare tragedia suferită de vecinii noștri turci în această lună. Vom continua sprijinul neîntrerupt pentru România din ultimii 30 de ani, dar am decis și să ajutăm și la reconstruirea unui sat afectat de cutremure. 

Continuăm să donăm o parte semnificativă a venituri cauzelor noastre din România, dar uneori frații și surorile din alte țări au nevoie urgentă de ajutor. 

ADVERTISEMENT

În fața unor tragedii, finanțele nu vor fi niciodată un obstacol pentru cauza noastră. Gândurile, rugăciunile și fondurile noastre se îndreaptă acum spre Turcia”, a scris Ion Alexandru Țiriac pe pagina personală de Instagram.

Daniel Pancu sare în sprijinul victimelor cutremurului din Turcia

Daniel Pancu, selecționerul României U20, care a evoluat ca jucător în Turcia la Beșiktaș și Bursaspor, a sărit în ajutorul victimelor cutremurului. Fostul căpitan al Rapidului a anunțat că o pereche de mănuși cu însemnătate istorică va ajunge în muzeul lui Beșiktaș, iar suma variază în jurul a 25.000 de euro.

ADVERTISEMENT

„Am vrut să fac un gest asemănător când a fost pandemie, iar banii urmau să fie direcționați către un spital din România. Nu permitea legea în Turcia, pentru că banii trebuiau să rămână acolo. Acum este posibil.

Eram la sală, alergam pe bandă și am văzut că Demiral dona un tricou al lui Cristiano Ronaldo. Și mi-am adus aminte de mănuși, pe care le-am dus în pod.

ADVERTISEMENT

Intenția mea e ca aceste mănuși să ajungă la muzeul lui Besiktaș. Țin foarte mult la acest lucru, de aceea nu va mai avea loc nicio licitație.  Am primit multe mesaje de la persoane din Turcia.

Cineva din conducerea lui Besiktaș va intra în posesia lor. Suma este undeva la 25.000 de euro. Mănușile vor ajunge în muzeu. Dacă în continuare se vor aduna și alți bani în acest cont, de la suporterii lui Beșiktaș, e altă problemă, nu mă mai privește pe mine”, a spus Daniel Pancu la Digi Sport Special.

Campionatul din Turcia se va relua în perioada 3-4 martie. Hatayspor a anunțat că nu va mai juca în acest sezon

Mehmet Muharrem Kasapoglu, ministrul Tineretului și Sportului din Turcia, a anunțat la începutul săptămânii că ramurile sportive vor fi suspendate pe o perioadă nedeterminată. La cinci zile de la tragedie, Mehmet Buyukeksi, șeful fotbalului din Turcia, a declarat că prima ligă de fotbal a Turciei se va relua peste trei săptămâni.

Totuși, președintele Federației Turce de Fotbal a mărturisit că Hatayspor nu va mai juca în acest sezon, iar o decizie similară ar putea fi luată și de Gaziantep, echipa la care este legitimat Alexandru Maxim. „Hatayspor a trimis o scrisoare la federaţie. Ne-a informat că nu va mai putea juca meciurile din acest sezon. Mâine sau poimâine vom discuta situaţia în Consiliul de Administraţie.

Şi preşedintele Gaziantep FK a luat legătura cu noi online. Ei încă nu au reuşit să ia o decizie. Le-am dat termen până luni dimineaţă. Dacă şi ei vor să se retragă, ne gândim să ne continuăm drumul cu 17 echipe. Cele două cluburi îşi vor păstra drepturile intacte.

În acest moment sunt 19 echipe. Urmau să retrogradeze patru şi să promoveze trei. Sezonul viitor urma să se dispute cu 18 echipe. Dacă se retrag două echipe, vor retrograda la final două echipe. Vor promova trei, astfel că sezonul viitor va avea 20 de echipe”, a declarat Mehmet Buyukeksi.

ADVERTISEMENT