Sport

Ionuț Chirilă vorbește despre „crima de la Dinamo”, dar aruncă mănușa: „Pot promova echipa din primul an!”

Ionuț Chirilă a vorbit despre „crima de la Dinamo” care s-a făcut în ultimii ani și pe care nu poate să și-o poate explica. Este sigur că ar putea promova echipa încă din primul an.
30.06.2022 | 23:35
Ionut Chirila vorbeste despre crima de la Dinamo dar arunca manusa Pot promova echipa din primul an
Ionuț Chirilă vorbește despre „crima de la Dinamo”. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Tehnicianul recunoaște că nu a primit nicio oferă în momentul de față de la Dinamo. Chirilă spune că știe exact de ce au nevoie „câinii” pentru a reveni în prim-planul fotbalului românesc.

Ionuț Chirilă vorbește despre „crima de la Dinamo”

Ionuț Chirilă a vorbit despre situația de la Dinamo, care devine mai dificilă de la zi la zi. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că și Gică Mihali a plecat de la echipă.

ADVERTISEMENT

Ionuț Chirilă este de părere că la Dinamo a fost o adevărată „crimă” pe care nu și-o poate explica. Crede însă că știe cum ar putea să fie redresate lucrurile la club.

Le mulțumesc celor care s-au gândit la mine, dar Dinamo trebuia să se gândească mai devreme la mine, ca să nu ajungă în situația asta.

ADVERTISEMENT

Dinamo are nevoie de un antrenor care să îl aducă pe un jucător de 18 ani, plătit cu 1.500 de euro, să ajungă la nivelul psihico-tactic lui Deac de la CFR Cluj, plătit cu mii de euro de Neluțu Varga.

E o crimă ce s-a făcut la Dinamo! A fost o crimă pe care nu o pot explica. Lipsă de cultură fotbalistică, de management, de tot. La Dinamo trebuie să se construiască mai mult, ai nevoie de un om care să știe să construiască și să cheltuiască puțini bani”.

ADVERTISEMENT

„Ce poate fi mai jos decât atât? Dinamo mai jos de atât nu are cum să coboare. Mă refer fotbalistic. Dinamo poate doar să urce.  Dinamo trebuie să fie construită pe baze sănătoase. Dinamo nu își permite să cumpere jucători, dar are o șansă.

Trebuie să dea jucătorilor tineri și să arate din nou că randamentul bate experiența. Iar în doi ani poți vinde doi jucători tineri de mare perspectivă”, a mai spus Ionuț Chirilă, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

„Dinamo poate reveni încă din primul an!”

Ionuț Chirilă a continuat și este ferm convins că Dinamo poate reveni încă din primul an în Liga 1, dacă urmează un plan bine stabilit, orientat către performanță:

„Dinamo poate reveni încă din primul an, Dinamo are jucător talentați, nu cred că e greu campionatul din Liga 2.

Ce pot spune? Eu cred că Dinamo poate mult mai mult decât în acel meci de baraj cu U Cluj. Dinamo avea nevoie de mine de foarte mult timp. Ai un om care a demonstrat și la Dinamo și la Rapid și la Chiajna, iar tu ai nevoie de un om care să construiască. Trebuia să se gândească cineva de mai mult timp la mine.

Nu am primit nicio ofertă de la nimeni momentan, sunt doar discuții de presă. Mai spun ceva, dezastrul fotbalului românesc în care am ajuns cu echipa națională e pentru că nu am mai construit jucători în România. Am preferat să aducem fotbaliști de prin Suriname sau Nigeria”.

„Nu avem jucători care să joace în primele cinci campionate din lume. Eu nu știu cine conduce Dinamo, știu că e administratorul judiciar în persoana lui Răzvan Zăvăleanu, dar eu nu știu ce are Dinamo. Dinamo n-are stadion, sunt probleme și cu baza de la Săftica, deci Dinamo nu are nimic la ora actuală.

Dacă nu vine cineva cu mirosul business-ului în perspectivă, nu poate veni nimeni să taie datoriile de 7 milioane de euro.

Ce a învățat Chirilă de la marele Mircea Lucescu

Sunt jucători foarte buni în România, țineți minte că Neluț Roșu a venit cu ghetele în spate la Chiajna și ajunsese cel mai bun pasator din România. Sunt jucători cu care poți să construiești lucruri bune la Dinamo. Mai ales că Liga 2 nu e la un nivel atât de bun, încât să nu poți promova în primul an.

Lucescu m-a învățat că rolul unui antrenor în Serie C e de 80%. Rolul unui antrenor de Serie B e de 50-60%, în timp ce în Serie A, la Juventus, Inter și alte echipe de top este de maximum 30-40%.

S-au perindat multe persoane pe la Dinamo în ultimii ani. Toată lumea spune că a vrut, că a făcut, dar nimeni nu își asumă responsabilitatea”, a mai spus Ionuț Chirilă.

ADVERTISEMENT