Sport

Ionuț Negoiță a aflat verdictul în procesul penal intentat pentru bancrută frauduloasă! Ce decizie a luat Instanța

Ionuț Negoiță, fostul acționar majoritar al lui Dinamo, a fost achitat în dosarul penal legat de insolvența lui Dinamo în care era suspect de complicitate la infracțiunea de bancrută frauduloasă.
20.04.2022 | 13:28
Ionut Negoita a aflat verdictul in procesul penal intentat pentru bancruta frauduloasa Ce decizie a luat Instanta
Ionuț Negoiță, fostul acționar majoritar al lui Dinamo, a fost achitat în dosarul legat de insolvența lui Dinamo în care era suspect de complicitate la infracțiunea de bancrută frauduloasă
ADVERTISEMENT

Ionuț Negoiță a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti pentru complicitate la infracțiunea de bancrută frauduloasă, legat de procesul de insolvenţă prin care Dinamo a trecut între mai 2014 şi septembrie 2015.

Ionuț Negoiță şi ZRP, soluţie de achitare în dosarul penal de bancrută frauduloasă legat de insolvența lui Dinamo

Instanța a decis să-i achite, din perspectivă penală, atât pe Ionuț Negoiță, cât și ZRP Insolvency, actuala R&I Group SPRL, firma care s-a ocupat de dosarul de insolvență de la Dinamo, în dosarul de bancrută frauduloasă.

ADVERTISEMENT

În același timp, este menținută măsura asigurătorie a popririi pe bunuri pentru Ionuț Negoiță și ceilalți inculpați, deoarece nu a fost soluționată partea civilă, acolo unde părţile vătămate pot solicita daune.

„Sentinţa penală nr.69/F din 20.04.2022 – Respinge ca neîntemeiată excepţia tardivităţii formulării plângerilor prealabile invocată de inculpaţii Negoiţă Ionuţ şi Gheorghiţă Cristian Valentin.

ADVERTISEMENT

În baza art. 396 alin.5 C.p.p. rap. la art. 16 alin.1 lit.b teza I C.p.p. achită inculpatul Negoiţă Ionuţ, (date), sub aspectul complicităţii la infracţiunea de bancrută frauduloasă, prevăzute de art. 48 C.p. rap. la art. 241 alin. 1 lit. a C.p.

În baza art. 396 alin.5 C.p.p. rap. la art. 16 alin.1 lit.b teza I C.p.p. achită inculpata R & I Group SPRL (fostă ZRP Insolvency SPRL), (date), sub aspectul complicităţii la infracţiunea de bancrută frauduloasă, prevăzute de art. 48 C.p. rap. la art. 241 alin. 1 lit. a C.p.

ADVERTISEMENT

În baza art. 397 alin.5 C.p.p. menţine măsura asigurătorie a popririi luată prin ordonanţa nr.950/P/2016 din data de 24.02.2017 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, privind pe inculpaţii Gheorghiţă Cristian Valentin, Negoiţă Ionuţ, Cosma Elena, Dascăl Cătălin Andrei, Dascăl Insolvency SPRL şi R&I Group SPRL (fostă ZRP Insolvency SPRL)”, se arată în soluția pe scurt a Instanței.

Având în vedere că este prima decizie a Instanței, aceasta poate fi atacată, în termen de zece zile, la Înalta Curte de Casație și Justiție.

ADVERTISEMENT

În urma procesului de insolvență din perioada 2014 – 2015, datoriile lui Dinamo s-au redus de la aproximativ 17.500.000 de euro la 4,48% din sumă. Statul trebuia să-și recupereze în jur de 5,5 milioane de euro, însă, în final, a primit doar 5,94% din sumă.

  • 8 ani a fost Ionuț Negoiță acționar majoritar la Dinamo, în perioada 2012-2020
ADVERTISEMENT