ADVERTISEMENT
Sport

Ionuț Negoiță, avertisment după intrarea clubului Dinamo în insolvență. ”Trebuie plătiți inclusiv jucătorii care au plecat”  

Fostul patron al lui Dinamo, Ionuț Negoiță, nu se bucură de cea de a doua intrare în insolvență a clubului pe care l-a finanțat între 2013 și 2020.
Autor: Patrice Podina | 28.06.2021 | 18:44
Ionuț Negoiță, avertisment după intrarea clubului Dinamo în insolvență. ”Trebuie plătiți inclusiv jucătorii care au plecat”  
Ionut Negoita. Sursa foto: sportpictures.eu

Dinamo a itrat oficial în insolvență, luni, 28 iunie, Tribunalul București admițând cererea clubului la două săptămâni după ce FANATIK a dezvăluit în exclusivitate planul de redresare al ”câinilor”.

ADVERTISEMENT

Având în vedere datoriile uriaşe cu care se confruntă gruparea din Ștefan cel Mare, această a doua intrare în insolvență era singura soluția de a evita falimentul.

Ionuț Negoiță nu i-a uitat pe contestatari

Omul de afaceri Ionuț Negoiță a finanțat clubul Dinamo între 2013 și 2020, timp în care a fost mai mereu contestat de o parte a suporterilor.

ADVERTISEMENT

Nu doar fanii, ci și glorii ale clubului și de alți oameni de fotbal au considerat de-a lungul timpului că implicarea lui Negoiță a fost insuficientă pentru a reda gloria echipei din Ștefan cel Mare.

Negoiță nu i-a uitat, ba chiar a ironizat grupul de ”fani” care promiteau că vor aduce investitori la Dinamo.

ADVERTISEMENT

”În fotbal te aștepți la orice, dar eu speram în urmă cu an (când a vândut pachetul majoritar de acțiuni presupușilor investitori spanioli – n.r.) că se vor găsi câțiva lăudăroși și grozavi, care au fost foarte vocali în cei 8 ani ai mei la Dinamo, să ajute, dar se pare că au dispărut!”, a spus Negoiță, pentru GSP.

Vineri, 25 iunie, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, reprezentanții clubului Dinamo au depus cererea de intrare în insolvență la Tribunalul Bucureşti, iar decizia instanţei, în acest sens, a fost pronunțată luni, 28 iunie.

ADVERTISEMENT

Ce spune Negoiță despre a doua insolvență

Fostul patron al lui Dinamo s-a declarat surprins de decizia oficialilor din Ștefan cel Mare de a cere o nouă intrare în insolvență, dar spune că de această dată ar trebui să fie mai ușor decât atunci când echipa lui managerială cerea acelaș lucru.

„Am primit vestea cu surprindere. Acum, sper ca Dinamo să și iasă din insolvență, pentru că de intrat e ușor. E o situație complicată, dar se putea și mai rău. În perioada următoare, trebuie să fie o gândire și o abordare corecte, coerente. 

ADVERTISEMENT

Acum e ceva mai simplu, pentru că există o experiență anterioară, a trecut ceva timp de atunci și câteva cluburi au reușit să treacă de insolvență”, a mai spus Negoiță pentru sursa citată.

În plus, acesta a atras atenția asupra faptului că toate datoriile către angajați și foști jucători trebuie achitate.

ADVERTISEMENT

”Când am intrat noi în insolvență, în 2014, toți salariații au fost plătiți până la ultimul cent, e obligatoriu. Salariații reprezintă o prioritate, trebuie plătiți inclusiv jucătorii care au plecat deja de la Dinamo și mai au de primit bani. 

Urmează să se decidă ce categorii de datorii sunt prioritare. Se restartează datoriile, se va face un plan de organizare, probabil că există deja unul. Se taie datoriile doar din anumite categorii”, a explicat Ionuț Negoiță.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1