Sport

Ionuț Negoiță, fostul patron al lui Dinamo, achitat în procesul de bancrută frauduloasă. Ce se întâmplă cu ceilalți inculpați

Ionuț Negoiță (48 de ani) a fost achitat în procesul în care a fost investigată ieșirea din insolvență a clubului Dinamo.
14.11.2022 | 17:31
Ionut Negoita fostul patron al lui Dinamo achitat in procesul de bancruta frauduloasa Ce se intampla cu ceilalti inculpati
9,6 milioane de euro avea de recuperat Ionuț Negoiță de la Dinamo. Doar 250.000 de euro a mai achitat omul de afaceri către statul român din totalul datoriilor de 5,5 milioane de euro. Sursă foto: Facebook Dinamo
ADVERTISEMENT

Omul de afaceri văzut drept principalul vinovat pentru decăderea lui Dinamo și impasul financiar în care a ajuns, a scăpat de o nouă condamnare.

Ionuț Negoiță iese cu mâinile curate din procesul cu privire la prima insolvență a lui Dinamo

Ionuț Negoiță a fost achitat conform deciziei de pe 20 aprilie 2022, însă acuzarea a făcut recurs. Potrivit EVZ, procuroarea de ședință, Irina Kuglay, a cerut încetarea procesului pentru că a intervenit prescripția.

ADVERTISEMENT

Astfel, dosarul se înscrie în lungul șir de cazuri penale rămase fără rezultat datorită ultimei decizii a Înaltei Curți cu privire la prescriere.

Deoarece învinuiții au fost achitați în primă instanță, aceștia au cerut ca procesul să continue pentru ca ei să fie achitați. Totuși, dacă procesul va avea o finalitate, informațiile arată că va interveni prescripția, astfel că aceștia nu riscă nicio pedeapsă.

ADVERTISEMENT

Procesul a durat nu mai puțin de cinci ani, fiind înaintat în 2017, la aproape doi ani de la ieșirea din insolvență a lui Dinamo. Alături de Ionuț Negoiță, au fost achitați și ceilalți inculpați, în baza articolului 16 din Codul de Procedură Penală, litera b, „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”.

Statul român avea de recuperat 5,5 milioane de euro de la Dinamo, însă a primit doar 5,94% din sumă

Ionuț Negoiță a reușit prin intrarea în insolvență a lui Dinamo să scape de mare parte din datoriile de 17,5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Dintre acestea, 5.500.000 de euro erau doar către statul român, însă urma procesului de insolvență, autoritățile au mai încasat doar în jur de 250.000 de euro!

În total, datoriile clubului au fost reduse la doar 4,48% din sumă, adică aproximativ 1,5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

De ce a fost acuzat Ionuț Negoiță

Fostul acționar majoritar al lui Dinamo a fost acuzat că a „umflat” datoriile clubului către persoana sa pentru a putea avea control asupra deciziilor din postura de creditor majoritar.

Omul de afaceri știa că aceste datorii vor fi oricum șterse în urma procesului de insolvență, ceea ce bineînțeles că s-a și întâmplat. Din cele 17,5 milioane de euro, nu mai puțin de 9,6 milioane de euro erau către datorii către Ionuț Negoiță și firmele controlate de apropiații săi, adică 55% din totalul sumei.

Negoiță a renunțat la datoria pe care o avea de primit și a hotărât din postura de creditor principal ca statul român să încaseze un procent minuscul, de doar 5,94%.

ADVERTISEMENT
Văduva lui Corneliu Vadim Tudor, atac la adresa lui Gigi Becali: „Să își...
Văduva lui Corneliu Vadim Tudor, atac la adresa lui Gigi Becali: „Să își facă el campanie, publicitate. Rău ne-a umilit”
"Scandalos!" Mesajul vulgar postat, la câteva zile după ce soțul ei a fost condamnat pentru agresiune sexuală
Bărbatul care a câștigat peste 7 mil. euro la Loto 6/49 și-a ridicat...
Bărbatul care a câștigat peste 7 mil. euro la Loto 6/49 și-a ridicat premiul. Joacă aceleași 3 variante de peste 25 de ani
Messi a lovit din greșeală cu mingea o fetiță. Reacția tatălui copilei a...
Messi a lovit din greșeală cu mingea o fetiță. Reacția tatălui copilei a stârnit un val de critici pe internet. „I-am cerut scuze că l-am deranjat”
VIDEO Mercedes-Benz pregătește un turn rezidențial, cu 65 etaje, inclusiv hotel
VIDEO Mercedes-Benz pregătește un turn rezidențial, cu 65 etaje, inclusiv hotel
Simulare Bac 2024. Ce subiecte au picat la matematică
Simulare Bac 2024. Ce subiecte au picat la matematică
Soluțiile disperate ale românilor invadați de gândaci și păianjeni. „Ai o șansă mare...
Soluțiile disperate ale românilor invadați de gândaci și păianjeni. „Ai o șansă mare să o rezolvi așa în măsură de 95%”
Un bărbat a încercat să intre cu un cuțit în locuința fostei sale...
Un bărbat a încercat să intre cu un cuțit în locuința fostei sale partenere. Jandarmii au intervenit
Iulia Vântur și Salman Khan s-au despărțit. Cu cine a fost actorul indian...
Iulia Vântur și Salman Khan s-au despărțit. Cu cine a fost actorul indian la nunta anului
Kate Middleton, trădată de propriul unchi. Dezvăluiri intime din viața prințesei
Kate Middleton, trădată de propriul unchi. Dezvăluiri intime din viața prințesei
De necrezut! Ce a apărut la mormântul Mioarei Roman, la o săptămână de...
De necrezut! Ce a apărut la mormântul Mioarei Roman, la o săptămână de la funeralii. Oana Roman a rămas surprinsă: "M-am dus la cimitir după parastasul de 9 zile și..."
Vestea momentului în plin proces al Simonei Halep la TAS! Sancţiune ANULATĂ pentru...
Vestea momentului în plin proces al Simonei Halep la TAS! Sancţiune ANULATĂ pentru un supliment contaminat!
Verdict final în procesul celor trei arabi care au ucis 17 români, cu...
Verdict final în procesul celor trei arabi care au ucis 17 români, cu spirt contrafăcut. Într-o comună din Iaşi, oamenii au primit otrava de la primărie, cu o felicitare de Paşte
O româncă a dezvăluit salariul necesar pentru a trăi decent în Germania. Puțini...
O româncă a dezvăluit salariul necesar pentru a trăi decent în Germania. Puțini angajați din România câștigă această sumă