Fotbal international

Ionuț Radu nu a apărat nici un minut la Parma, dar este dorit din vară în La Liga. Se află pe lista unui club de tradiție

16.05.2020 | 13:26
Ionut Radu nu a aparat nici un minut la Parma dar este dorit din vara in La Liga Se afla pe lista unui club de traditie
ADVERTISEMENT

Portarul Ionuț Radu se află de șapte ani în Italia, fiind format la juniorii lui Inter Milano, însă aceasta a fost singura sa legătură cu gruparea „nerazzurro”, pentru că deși e încă sub contract nu a primit nicio șansă de a arăta că poate rămâne la echipă.

Ionuț Radu a avut perioada bună la Genoa

A fost mereu împrumutat, mai întâi în diviziile inferioare, la Avellino, apoi a fost vândut la Genoa cu drept de răscumpărare și după ce Ionuț Radu a devenit titular în poarta Grifonului genovez, Inter as decis că românul are valoare și l-a răscumpărat. Dar nu pentru a-i da o șansă sub comanda lui Antonio Conte, ci pentru a-l parca până la final de sezon la Parma.

ADVERTISEMENT

La Parma, Ionuț Radu nu a prins însă niciun minut, fiind veșnic rezerva lui Sansone și este evident că nu își dorește să continue din vară în această situație.

E dorit de Betis Sevilla

El și-ar fi dorit mult să rămână la Genoa, unde era iubit și respectat de suporteri, dar reîntoarcerea lui Mattia Perin, care face parte și din lotul Italiei, a schimbat complet situația în defavoarea lui.

ADVERTISEMENT

Are însă ocazia ca din vară să demonstreze că nu este nici pe departe un jucător pentru banca de rezerve. Un club de tradiție din La Liga îl are pe listă, la concunrență cu portarul lui Napoli, Alex Meret, și acesta din urmă trimis pe bancă de columbianul Ospina.

Și-ar dori să joace constant în Serie A

Ionuț Radu spunea că este îndrăgostit de Italia și că și-ar dori mult să joace în Serie A, să devină un punct de referință la o echipă care să creadă în el, dar decât să lustruiască banca de rezerve ar prefera un transfer în Spania, aceasta nu ar fi deloc o alegere rea.

ADVERTISEMENT

Ionuț Radu este unul dintre jucătorii cheie ai calificării naționalei de tineret a României la turneul final al CE de vara trecută, desfășurat chiar în Italia.

Eroul din poarta naționalei de tineret

Penalty-ul apărat în al optulea minut de prelungiri ale timpului regulamentar în Portugalia, la scorul de 2-1 pentru „tricolori” și cu doi jucători eliminați, a fost cheia unei calificări superbe la CE.

ADVERTISEMENT

În Italia, cu Radu între buturi și un excelent motivator în vestiar înainte de meciuri, România a reușit un parcurs de vis, învingând Croația și Anglia și remizând cu Franța în grupe, pentru a ceda în semifinală, în fața Germaniei.

ADVERTISEMENT
Tags: