Sport

Iosif Rotariu, entuziasmat de transferul nepotului său la FCSB: „I se potrivește cel mai bine”

Iosif Rotariu, fostul internațional român, s-a arătat entuziasmat de transferul lui Dorin Rotariu, nepotul său, la FCSB.
10.10.2023 | 20:15
Iosif Rotariu entuziasmat de transferul nepotului sau la FCSB I se potriveste cel mai bine
Iosif Rotariu este încântat de transferul nepotului său la FCSB. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Dorin Rotariu este noul jucător al celor de la FCSB, mutare-bombă anunțată în exclusivitate de FANATIK. Fotbalistul de 28 de ani a semnat un contract valabil până la finalul sezonului, cu opțiune de prelungire din partea clubului pentru încă doi ani. Iosif Rotariu este încântat de alegerea făcută de nepotul său.

Iosif Rotariu, încrezător după transferul lui Rotariu la FCSB: „Dacă va juca bine, nu-l va critica nimeni”

După 6 ani petrecuți în străinătate, Dorin Rotariu s-a întors în fotbalul românesc. Și nu oricum. Fostul fotbalist al lui Dinamo a semnat cu FCSB, fiind dorit de mai mult timp la echipă de Gigi Becali. Iosif Rotariu este convins că nepotul său va face față concurenței și se va adapta în lotul vicecampioanei.

ADVERTISEMENT

„Dacă joci bine, nu te critică nimeni. Nu știu dacă e foarte greu. Știu jucători care s-au impus din prima. Trebuie să accepți și criticile dacă nu joci bine. Nu știu ce să zic. Trebuie să fie puternic, să dea totul pe teren, să joace bine și nu-l va critica nimeni. 

4-3-3 cum joacă FCSB în dreapta e preferabil, dar poate să joace și vârf împins. A jucat în bandă dreaptă cel mai mult. E foarte bine fizic. (n.r. psihic) S-a călit în străinătate, s-a călit mult. E alt jucător.

ADVERTISEMENT

E matur, cu forță multă, cu mental puternic, echilibrat. A stat 6 ani în străinătate. A dat peste totul felul de antrenori, antrenamente foarte puternice, intense. S-a acomodat destul de bine. Din punct de vedere mental e foarte bine”, a declarat Iosif Rotariu, la TV Digi Sport.

„FCSB este echipa care i se potrivește cel mai bine”

Iosif Rotariu este convins că transferul la FCSB va fi o rampă de lansare pentru Dorin Rotariu atât pentru un transfer în străinătate, cât și pentru convocarea la naționala României. Fostul internațional, care a îmbrăcat tricoul României la Campionatul Mondial din 1990, este de părere că FCSB este alegerea potrivită pentru atacantul de 28 de ani.

ADVERTISEMENT

„Orice jucător își dorește să ajungă la echipa națională, să plece în străinătate, dacă lucrurile decurg bine. La echipele la care a fost întotdeauna a avut concurență, cu jucători de la echipele naționale. A jucat la echipe campioane și erau jucători de națională. Acceptă concurența. Așa este în fotbal. 

El a mers la o echipă care era mult mai apropiată de stilul lui de joc: 4-3-3. Îi place să joace foarte mult în partea dreaptă, este un jucător de viteză, tehnic. FCSB este echipa care i se potrivește cel mai bine. (n.r. Farul joacă 4-3-3) Acolo joacă Mazilu”, a mai spus Iosif Rotariu.

ADVERTISEMENT

„Va intra repede în competiție și ritm”

„Nu știu dacă îi trebuie foarte mult (n.r. să intre în ritm). Astea două săptămâni de pregătire pe care le va avea va fi suficient. Va intra destul de repede în competiție și ritm. Nu de mult timp a terminat pregătirea la Ludogorets.

Va intra destul de repede în ritmul de campionat al României. Din ce am văzut la Timișoara, nu are nevoie de foarte mult timp. A fost oportunitatea cu FCSB. El și-a dorit mai mult aici. E București, soția stă în București. 

E alt profil de jucător, mult mai rapid, mai mobil, care cere mingea. E un altfel de profil de jucător față de Compagno. Eu cred că se va adapta foarte repede în campionatul României.

Dacă nu se accidentează eu cred că va ajunge și la echipa națională. Lucrurile au decurs foarte repede. Când Gigi Becali își dorește ceva decurge foarte repede”, a mărturisit Iosif Rotariu.

Iosif Rotariu l-a sfătuit pe nepotul său să accepte oferta de la FCSB: „A preferat să meargă în străinătate”

”Nu m-a luat prin surprindere, el se antrenează de două săptămâni cu Poli Timișoara. Am fost toată ziua la stadion. A fost perioada în care a fost jucător liber. A mers la Ludogorets, mai avea un an de contract, dar cei de acolo i-au spus că nu se vor mai baza pe el și a luat hotărârea să rezilieze.

A avut foarte multe discuții, oferte, a preferat să meargă în străinătate, dar i-am spus săptămâna trecută că trebuie să ia o decizie cât mai repede. Chiar l-am sfătuit, a acceptat să revină în România. Eu l-am sfătuit să meargă la FCSB, pentru că se bate la campionat, poate ajunge la FCSB.

Am zis că ar fi bine pentru el, dar el a hotărât. A avut ofertă de la FCSB, de acum. Domnul Gigi Becali știe cel mai bine, eu am o relație specială cu dânsul. Domnul Becali îl știe de foarte mult timp, nu au durat mult discuțiile, dânsul e un om de cuvânt și, dacă își dorește ceva, realizează. Se poate spune și așa (n.r. că el a intermediat discuțiile dintre FCSB și Dorin Rotariu)”, a încheiat Iosif Rotariu.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1.40 este cota pentru „total goluri prima repriză: peste 0.5” la meciul FCSB – FC Voluntari

ADVERTISEMENT