Sport

Iosif Rotariu îl face praf pe nepotul Dorin: ”Gigi Becali are dreptate”

Iosif Rotariu, unchiul jucătorului de la FCSB, admite că ”Dorin n-a avut până acum, din păcate, niciun fel de realizări, nu poți nega realitatea”
06.11.2023 | 16:30
Iosif Rotariu il face praf pe nepotul Dorin Gigi Becali are dreptate
Iosif Rotariu îl face praf pe nepotul Dorin: „Gigi Becali are dreptate”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cooptat în urmă cu circa o lună la FCSB, în calitate de jucător liber, Dorin Rotariu a avut un start dezamăgitor la noua lui formație: zero goluri, zero assisturi, prestații foarte slabe, fie ca vârf, fie aripă dreapta, posturile în care a fost folosit în patru partide.

Omul care l-a anihilat pe Maradona îi dă dreptate lui Gigi Becali pe tema Rotariu: ”La fotbal nu e pe vorbe”

Cooptat în urmă cu circa o lună la FCSB, în calitate de jucător liber, Dorin Rotariu a avut un start dezamăgitor la noua lui formație: zero goluri, zero assisturi, prestații foarte slabe, fie ca vârf, fie aripă dreapta, posturile în care a fost folosit în patru partide.

ADVERTISEMENT

Au fost trei meciuri în SuperLiga și unul în Cupa României, de două ori titular, de alte două ori venit de pe bancă, după care patronul Gigi Becali l-a trecut deja pe lista neagră, așa cum a explicat în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA.

”Când ți se dă o șansă, trebuie să faci diferența”

Ruptura produsă atât de rapid între fotbalist și finanțator nu l-a luat prin surprindere pe unchiul lui Dorin, Iosif Rotariu, care discutase direct la Palat trecerea nepotului său la FCSB. ”N-a avut până acum, din păcate, niciun fel de realizări, iar la fotbal nu merge să trăiești pe vorbe și pe scuze. Ești obligat să demonstrezi pe teren ceea ce poți”, a punctat Rotariu senior, omul care, la CM 1990, l-a anihilat pe Maradona în celebrul România – Argentina 1-1 disputat la Napoli.

ADVERTISEMENT

A continuat discursul pentru Fanatik: ”Băiatul și-a asumat toate riscurile atunci când a acceptat oferta de la FCSB și știa foarte bine că, venind aici, în lupta pentru titlu, trebuie să confirme repede. Să dea goluri. E singurul mod în care poți să te impui. Când ți se dă o șansă, o fructifici și faci diferența!”.

”N-ai ce căuta dacă nu confirmi”

”E dreptul domnului Becali să-l critice și nu poți nega realitatea. Dorin s-a întors în țară după șase ani petrecuți peste hotare, și-a dorit să evolueze la o formație cu obiective clare de performanță, dar poate că acum a contat și faptul că nu mai jucase de multă vreme la un ritm susținut. N-ai ce căuta însă în fotbalul mare dacă nu confirmi nivelul așteptat”, a mai punctat Iosif Rotariu.

ADVERTISEMENT

Într-o intervenție la FANATIK SUPERLIGA, Gigi Becali punctase: ”Am zis că dintre Rotariu și Compagno, mai bun e Compagno. Și așa e. E mai bun Compagno. Oricum, amândoi sunt zero. Mai greșesesc și eu. L-am luat pe Rotariu, am crezut că fac ceva, asta e, am dat-o în bară, am dat chix. Am crezut în el, mi-a plăcut foarte mult, dar degeaba. Trebuie să iau neapărat un atacant acum. Și chiar și un mijlocaș. Asta e cu Rotariu. Îi dau opt luni 160.000 de euro și la revedere. Pentru mine cauza Rotariu e pierdută. Să nu faci nimic o repriză întreagă? Las-o în colo de treabă. Băi, dar nimic?”.

”Șifonat” de Dragomir și de Rednic

Chiar după parafarea transferului, fostul șef LPF, Dumitru Dragomir, și-a etalat scepticismul față de reușita tranzacției. ”Lasă-mă să nu fiu foarte încântat. Nu știu dacă se mulează pe jocul FCSB-ului. Jocul FCSB-ului este foarte dificil. Aici fiecare vrea să facă mai mult, nu au un joc de concepție și de pase într-un sistem tactic. Ei joacă din talent.

ADVERTISEMENT

În momentul când încep să joace și pe idei tactice, nu le mai stă nimeni în cale. Sunt jucători talentați. Dorin e jucător bun, serios, cuminte. De presiune mi-e frică. Îl strivește și Gigi, dar și spectatorii. Când îți trage Gigi vreo două, uiți cu buletinul în mână cum te cheamă”, sublinia Dragomir la FANATIK SUPERLIGA.

Trecerea lui Rotariu la FCSB a fost amendată și de Mircea Rednic, care ar fi vrut să-l recruteze la UTA: ”Sunt înțelegător, am o vârstă și înțeleg jucătorii. Din punct de vedere financiar, nu puteam să concurăm cu FCSB. Înainte să semnăm cu Kevin Luckassen, l-am sunat pe Rotariu, dar nu a răspuns. Așteptam un răspuns ferm: ‘Vii sau nu vii?‘. Te înțeleg și pe tine, dar trebuie să mă înțelegi și tu pe mine. Nu a răspuns și atunci am dat drumul la contract pentru Kevin”.

  • 9 echipe se află în CV-ul lui Dorin Rotariu, care, înainte de FCSB, a mai evoluat la Poli Timișoara, Dinamo, Bruges, Mouscron, Alkmaar, Astana, Ludogoreț și Atromitos
  • 9 selecții și un gol a strâns până acum Dorin Rotariu în tricoul naționalei
ADVERTISEMENT