Sport

Irina Begu s-a retras de la Transylvania Open din motive medicale. Cine prinde tabloul principal

Cu doar câteva zile înainte de startul Transylvania Open, Irina Begu și-a anunțat retragerea din cauza unor probleme medicale.
07.10.2022 | 09:00
Irina Begu sa retras de la Transylvania Open din motive medicale Cine prinde tabloul principal
Cu doar câteva zile înainte de startul Transylvania Open, Irina Begu și-a anunțat retragerea din cauza unor probleme medicale. Sursă foto: Valentin Marian Burlacu/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

La turneul de 250 de puncte WTA de la Cluj-Napoca, care va începe în acest weekend cu meciurile din calificări, nu vor participa nici cele mai bune două jucătoare din România, Simona Halep și Sorana Cîrstea.

Retragere neașteptată a Irinei Begu de la Transylvania Open

Ajunsă pe locul 33 în clasamentul WTA, Irina Begu s-a văzut nevoită să se retragă de la Transylvania Open. Conform site-ului oficial al competiției, românca nu poate lua startul în turneu din motive medicale.

ADVERTISEMENT

”După un sezon excelent, cel mai bun al ei în termeni de victorii obținute din 2014 încoace, căuta la Cluj punctele care s-o readucă între primele 30 de jucătoare ale lumii. Locul ei pe tabloul de simplu a fost luat de Harriet Dart.

În 2022, Irina a jucat semifinale la Sankt Petersburg, optimi de finală la Roland Garros și a câștigat două titluri, unul la București WTA 125K, iar celălalt la Palermo – WTA 250. Ea a jucat la ediția inaugurală a Transylvania Open, când a fost învinsă în primul tur de o altă româncă, Irina Bara.

ADVERTISEMENT

De asemenea, alte modificări pe tablou sunt cele efectuate după retragerile anunțate de Sara Sorribes Tormo, Mayar Sherif și Alexandra Krunic. Locurile lor pe tabloul principal au fost luate de Xinyu Wang, Dalma Galfi și Varvara Gracheva.”, au anunțat organizatorii.

Bouchard, marea atracție la Transylvania Open

Organizatorii turneului WTA 250 Transylvania Open trebuie să reconfigureze tabloul principal al întrecerii. Staff-ul britanicei Emma Răducanu au anunțat că sportiva nu va putea evolua la Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT

O accidentare de ultim moment face imposibilă prezența sportivei cu origini românești la cel mai important turneu din circuitul WTA organizat în România. ”Din păcate, @emmaraducanu este nevoită să se retragă de la Transylvania Open din cauza unei accidentări la încheietura mâinii”, au transmis oamenii din staff-ul jucătoarei.

În schimb, la Transylvania Open va participa canadianca Eugenie Bouchard, care a primit un wild card. Fosta finalistă de la Roland Garros a fost adusă cu un bolid de lux la hotelul din Cluj unde sunt cazate jucătoarele și a fost așteptată cu un buchet imens de flori.

ADVERTISEMENT

Fostul număr 5 mondial în clasamentul WTA a ieșit la o plimbare prin oraș și s-a arătat extrem de încântată de ceea ce a găsit. Ea a postat o mulțime de fotografii și a făcut o reclamă foarte bună Clujului.

ADVERTISEMENT
Tags: