News

Iron Man de România. Cum a salvat un șofer de tir viața unei fetițe de 9 ani, în Milano. Mărturia eroului

Un român care lucrează ca șofer de tir în Italia, a devenit erou peste noapte, după ce a salvat viața unei fetițe în vârstă de 9 ani.
11.03.2023 | 14:27
Iron Man de Romania Cum a salvat un sofer de tir viata unei fetite de 9 ani in Milano Marturia eroului
Românul Adrian Rusu, comparat cu Iron Man de fetița pe care a salvat-o / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: StiriDiaspora, Hepta
ADVERTISEMENT

Adrian Rusu este numele românului care a a reușit să întoarcă soarta unei întâmplări care putea avea consecințe dramatice. Pentru asta, șoferul de tir nu a stat niciun moment pe gânduri și și-a pus propria viață în pericol, salvând-o pe cea a fetei.

Bărbatul intrase în local să bea o cafea

Rusu a povestit că a intrat într-un local, în apropiere de Milano, pentru a bea o cafea. Atunci, el a observat o femeie care părea să caute ceva din priviri. I-a luat doar câteva secunde să realizeze grozăvia.

ADVERTISEMENT

„Uşa barului era larg deschisă. Am văzut fetiţa în faţa camionului parcat în faţa barului. Şi tindea să meargă spre mijlocul şoselei, spre axul drumului”, a povestit Adrian Rusu.

Imediat a privit în dreapta fetei și a observat o mașină care se apropia în viteză. Șoferul acesteia nu părea că a observat-o pe fetița care se afla chiar în fața lui.

ADVERTISEMENT

A sărit în fața mașinii pentru a salva copilul

Românul nu a stat nicio secundă pe gânduri și a acționat instinctiv. A luat-o la fugă spre șosea și a împins-o pe fetiță în ultimul moment, din fața mașinii.

„A trebuit să plonjez pur şi simplu, în aer am reuşit să o recuperez, după care de-a rostogolul de cealaltă parte a drumului.(…) În momentul de după, am auzit mama fetiţei urlând, plângând, ţipând”, a povestit românul pentru stiridiaspora.ro.

ADVERTISEMENT

Culmea, familia fetiței pe care a salvat-o vine tot din România, mai precis din Adjud. Părinții s-au mutat cu ceva vreme în urmă în localitatea Castel San Giovanni și au luat-o cu ei și pe cea mică.

”Nu știam că Iron Man lucrează pe camion”

Chiar ei sunt cei care au făcut publică povestea, prin intermediul unei postări pe Facebook, în care îi mulțumeau salvatorului.

ADVERTISEMENT

„Datorită actului său încă mai suntem părinți… Ca să nu mai vorbim că fetița mi-a spus că nu a știut că Iron Man lucrează pe camion”, au povestit aceștia.

ADVERTISEMENT