Fotbal intern

Ironii la adresa UEFA. Comentatorul de la Dinamo – Poli Iași: „Ups, am spus ‘negri’!”. Video

12.12.2020 | 09:57
Ironii la adresa UEFAComentatorul de la Dinamo  Poli Iasi Ups am spus negri Video
ADVERTISEMENT

Continuă reacțiile iscate de scandalul de rasism din UEFA Champions League. Comentatorul Telekomsport, Emil Grădinescu, a ironizat situația în care sunt implicați arbitrii Sebastian Colțescu și Octavian Șovre. 

Discuția a pornit la jumătatea săptămânii, după ce meciul PSG – Istanbul Bașakșehir a fost întrerupt la scorul de 0-0, în minutul 14. Jucătorii celor două echipe au părăsit terenul pentru că Șovre și Colțescu au folosit apelativul „ăla negru” la adresa lui Pierre Webo.

ADVERTISEMENT

Scandalul iscat a fost uriaș, iar nume grele din fotbalul european, românesc și chiar din politică au reacționat. Foarte mulți oameni le-au luat apărarea lui Șovre și Colțescu, susținând că formularea a fost una lipsită de rasism.

Comentatorul de la Dinamo – Poli Iași: „Ups, am spus ‘negri’!”

În etapa a 13-a a Ligii 1, Dinamo a întâlnit pe teren propriu formația Poli Iași. Meciul a fost transmis de televiziunile de sport, iar la Telekomsport comentator a fost Emil Grădinescu. Acesta a ironizat scandalul de rasism iscat în urma meciului dintre PSG și Istanbul Bașakșehir.

ADVERTISEMENT

„Pancu trimite în teren doi jucători negri. Ups, am spus ‘negri’, cred că trebuia să spun altceva. De culoare, poate. După regulile absurde ale globalismului impus de UEFA și nu numai”, a spus Grădinescu în direct. Se întâmpla în minutul 70 al partidei.

Daniel Pancu, antrenorul oaspeților de la Iași, a efectuat atunci două schimbări. El i-a introdus în teren pe olandezul Nicandro Breeveld și ghanezul Joseph Mensah.

ADVERTISEMENT

Sebastian Colțescu și Octavian Șovre, în pericol să își încheie cariera după incidentele de la Paris

Arbitrii români acuzați de turcii de la Bașakșehir, care au fost susținuți și de adversarii de la PSG, ar putea să își încheie cariera. Cel puțin asta susține judecătorul român de la TAS, Cristian Jura despre Sebastian Colțescu. FANATIK a descoperit că de la Octavian Șovre ar fi plecat, de fapt, totul.

„Arbitrii de la acest nivel beneficiază de traininguri. Atât FIFA, cât și UEFA abordează inclusiv poziția „centralilor” față de rasism, un fenomen care în ultimii ani a căpătat o amploare uriașă.Trebuie să discutăm și despre un aspect tehnic. Brigada ar fi trebuit să vorbească în limba engleză.

ADVERTISEMENT

Sau, dacă voiau să comunice în română, era nevoie să fie foarte apropiați unul de celălalt, fără să audă ceilalți jucători sau membrii din staff-ul tehnic. Putem marca sintagma ca fiind una rasistă, având în vedere că Webo a fost identificat cu acele cuvinte

Îmi e greu să cred că va mai arbitra (n.r. Sebastian Colțescu) în cupele europene. Ați văzut și dumneavoastră, reacțiile au fost vehemente, din toate părțile, președintele Turciei, UEFA, ministrul sporturilor din Franța…

Depinde de modul în care va judeca acest episod (n.r dacă și FRF va adopta verdictul UEFA). Am văzut că s-au delimitat de comportamentul lui Colțescu, iar decizia lor va fi, cel mai probabil, luată într-o corelație cu hotărârea UEFA”, a spus Cristian Jura.

ADVERTISEMENT
Tags: