Sport

”Tricolorii” au scăpat de vedeta Islandei! Povestea scandalului de pedofilie în care este implicat Gylfi Sigurdsson

Gilfy Sigurdsson este un nume care ne dă fiori, dar vedeta naționalei Islandei va lipsi de la meciul de joi după ce este anchetat într-un caz de pedofilie.
10.11.2021 | 22:08
Tricolorii au scapat de vedeta Islandei Povestea scandalului de pedofilie in care este implicat Gylfi Sigurdsson
Gilfy Sigurdsson este un nume care ne dă fiori, dar vedeta naționalei Islandei va lipsi de la meciul de joi după ce este anchetat într-un caz de pedofilie. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Starul de la Everton a fost cel care ne-a frânt aripile pentru calificarea la Euro 2020, atunci când a reușit o dublă și i-a dus pe ”nordici” în finala barajului pe care însă l-au pierdut în fața Ungariei.

Presa islandeză a exultat după acel succes al favoriților și l-au ridicat în slăvi pe Sigurdsson, eroul unei națiuni.

ADVERTISEMENT

Gylfi Sigurdsson, anchetat într-un caz de pedofilie

La o jumătate de an după ce i-a ”răpus” pe ”tricolori”, situația lui Gylfi Sigurdsson s-a schimbat dramatic, jucătorul care de curând a împlinit 32 de ani fiind anchetat în Anglia într-un caz de pedofilie.

La mijlocul lunii iulie presa britanică anunța că un jucător de la Everton a fost arestat sub suspiciunea de agresiune sexuală asupra unui minor. Chiar dacă numele starului islandez nu a fost făcut public, profilul prezentat de poliție și absența jucătorului de la antrenamente au confirmat practic că el este cel în cauză.

ADVERTISEMENT

Sigurdsson nu a stat decât o noapte în închisoare, fiind eliberat pe cauțiune, dar ancheta este încă în curs de desfășurare, iar Everton l-a suspendat până la încheierea acestui caz. Dar, practic din acel moment cariera mijlocașului pare că s-a încheiat.

Soția fotbalistului, însărcinată, a plecat de acasă

Gylfi Sigurdsson a negat toate acuzațiile care i s-au adus, dar polițiștii au descins în casa din Liverpool pentru a aduna mai multe informații. Oficialii lui Everton au făcut tot posibilul să-l protejeze și au decis ca jucătorul să fie mutat la o adresă secretă.

ADVERTISEMENT

În același timp, soția fotbalistului, frumoasa Alexandra Ivarsdottir, fostă Miss Islanda 2008, a părăsit căminul conjugal imediat după începerea scandalului și a mers să stea împreună cu familia ei, mai ales că este însărcinată. Cei doi s-au cunoscut în 2010 și s-au căsătorit nouă ani mai târziu în Italia.

Islanda pedofilie Gylfi Sigurdsson

Afectată de toată tevatura iscată în jurul soțului său, Alexandra a decis să-și închidă toate conturile de pe rețelele de socializare. În schimb, conturile lui Sigurdsson sunt încă active, dar fotbalistului nu a mai făcut nicio postare din 7 iunie.

ADVERTISEMENT

Sigurdsson, carieră încheiată?

În urma acestui scandal, Sigurdsson a pierdut câteva contracte de sponsorizare. Principalul lanț de supermarketuri din Islanda a scos deja din magazinele sale toate băuturile State Energy cu chipul fotbalistului, iar compania de cereale Weetabix a încetat colaborarea cu naționala islandeză.

În plus, contractul lui Gylfi Sigurdsson cu Everton se va încheia la finalul acestui sezon, iar șefii ”caramelelor” sunt convinși să nu-i mai prelungească înțelegerea, indiferent dacă jucătoprul va fi pus sub acuzare sau nu.

În aceste condiții, este tot mai clar că frumoasa carieră a mijlocașului islandez este pe punctul să se încheie sau cel puțin să nu mai fie la fel de strălucitoare. Și nici căsnicia sa nu mai este așa sigură.

Victorie cu Islanda și suntem practic la baraj

Pe lângă toate aceste probleme, Gylfi Sigurdsson a pierdut și naționala Islandei, acolo unde era un adevărat star. Fără el, ”nordicii” nu mai au strălucirea de altă dată și au făcut doar 8 puncte în grupa preliminară pentru CM 2022.

După ce a pierdut categoric la Reykjavik în barajul pentru Euro 2020, naționala României și-a luat revanșa în septembrie când s-a impus în deplasare cu 2-0 prin golurile lui Dennis Man și Nicolae Stanciu.

Însă, adevărata revanșă trebuie luată joi, 11 septembrie, în jocul de pe stadionul Steaua, o victorie a ”tricolorilor” însemnând accederea în proporție de 95% la barajul pentru turneul final din Qatar. Și fără Sigurdsson, șansele elevilor lui Mirel Rădoi cresc semnificativ.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,01 este cota pentru „peste 2,5 goluri” la meciul România – Islanda. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT