Fotbal intern

Islanda – România se joacă pe 26 martie! Cele două federații organizează un meci de FIFA 20

24.03.2020 | 15:19
Islanda  Romania se joaca pe 26 martie Cele doua federatii organizeaza un meci de FIFA 20
ADVERTISEMENT

FRF a anunțat că Islanda – România se va juca pe 26 martie, la FIFA 20. Cele două naționale urmau să joace și pe teren la sfârșitul acestei luni, în barajul de calificare la EURO, dar meciul a fost amânat pentru luna iunie din cauza pandemiei de coronavirus.

Islanda – România se mută în FIFA 20

Barajele de calificare și turneul final al Campionatului European de fotbal au fost amânate de UEFA din cauza pandemiei de coronavirus, care a suspendat aproape toate competițiile, dar FRF a programat, totuși, un meci cu Islanda pe 26 martie.

ADVERTISEMENT

Forul condus de Răzvan Burleanu a anunțat, prin intermediul unui comunicat pe site-ul oficial, organizarea, împreună cu federația nordică, unei partide de FIFA.

Pentru fiecare echipă vor evolua câte doi jucători profesioniști de FIFA, România urmând să fie reprezentantă de Dan Buzărnescu, legitimat și de Universitatea Craiova pentru competițiile de pe gazonul virtual, și Marius Bucur.

ADVERTISEMENT

Meciurile se vor juca joi, 26 martie, începând cu ora 18:30.

EURO și barajele au fost amânate

Din cauza pandemiei de coronavirus, UEFA a hotărât amânarea EURO 2020 și a barajelor de calificare la turneul final.

Conform ultimelor anunțuri ale forului continental, turneul final al Campionatului European se va juca în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021, în timp ce play-off-urile din Liga Națiunilor vor avea loc la începutul lunii iunie.

ADVERTISEMENT

Islanda – România, meci din semifinalele barajelor de calificare, urmează să se dispute la Reykjavik, pe 4 iunie. În cazul unui succes, selecționata antrenată de Mirel Rădoi va întâlni, în deplasare, câștigătoarea meciului dintre Bulgaria și Ungaria.

Dacă va obține calificarea, România va fi repartizată în grupa C a Campionatului European, din care mai fac parte Olanda, Ucraina și Austria, și va disputa două partide, cu ultimele două, pe Arena Națională, în timp ce jocul cu „portocala mecanică” va avea loc pe Amsterdam Arena.

ADVERTISEMENT
  • 4 iunie 2020 este data la care se va disputa barajul Islanda – România