Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Israel – Elveția și Kosovo – Israel, din grupa României, amânate!? Reacția FRF

Israel - Elveția și Kosovo - Israel ar putea fi amânate din cauza războiului dintre Palestina și Israel. Cum a reacționat FRF.
08.10.2023 | 13:36
Israel  Elvetia si Kosovo  Israel din grupa Romaniei amanate Reactia FRF
Israel ar putea disputa meciurile cu Elveția, Kosovo, România și Andorra în luna noiembrie. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Israel – Elveția și Kosovo – Israel sunt în pericol după ce trei orașe importante din „Țara Sfântă” au fost lovite de 5.000 de rachete care au lăsat în urmă 300 de morți și 100 de dispăruți, precum și sute de răniți.

Israel – Elveția și Kosovo – Israel se dispută pe teren neutru? Poziția FRF: „Te mai gândești la fotbal acuma?”

Andrei Vochin a întors pe toate părțile acest subiect la FANATIK SUPERLIGA:E o normalitate până la urmă. Te mai gândești la fotbal acuma? E dificil să faci asta. Am prieteni acolo, țin legătura cu ei de alalaltăieri de 2-3 ori pe zi. E groaznic ce se întâmplă acolo.

ADVERTISEMENT

Așa că despre fotbal să vorbim mai puțin. Calculele astea începi să le faci abia după ce situația se liniștește. Eu sper ca lucrurile să intre într-o oarecare normalitate în următoarele zile, dar tensiunea va rămâne în zonă. Atunci mă gândesc că și la meciurile din noiembrie vor fi ceva probleme în ale putea organiza acolo. 

Nu știu dacă vom juca acolo. Nu pot estima absolut nimic. E o situație gravă în momentul ăsta. La ce se întâmplă acuma e o problemă. Meciurile astea din octombrie trebuie să vezi când poți să le pui.

ADVERTISEMENT

În noiembrie trebuiau să joace cu noi și cu Andorra. Dacă le vor înghesui și pe-astea două în aceeași perioadă, va fi o situație cum a fost pe la Liga Națiunilor după COVID, când s-au jucat 4 meciuri în 10 zile”.

Andrei Vochin, dezvăluiri despre tensiunile entice și religioase uriașe din sânul lotului naționalei Israelului: „Greu să mai poți coabita”

Oficialul FRF e convins că Israel nu va juca cele două meciuri din octombrie, însă mai pune pe hârtie un subiect extrem de delicat din sânul lotului: „La ce e azi, dacă se menține starea asta e greu de crezut că se mai poate vorbi de fotbal. Ei au o problemă și să iasă din țară, să se ducă să iasă să joace în Kosovo acuma. Nu pot părăsi țara. Acolo totul este blocat, e închis. Cât poate să le stea capul la fotbal când au așa ceva. 

ADVERTISEMENT

Ei au o problemă foarte sensibilă în interiorul lotului. Sunt jucători de origine arabă. În momentul în care vezi ce se întâmplă, apar imagini cu atrocități și așa mai departe, e greu să crezi că mai poți coabita într-un spațiu cu arabi și evrei în momentul ăsta”.

Andrei Vochin, șocat după meciul amical cu Israel: „N-am văzut așa ceva”

Un alt episod i-a dat foarte mult de gândit consilierului președintelui FRF: „Eu am văzut o situație la meciul amical cu noi. Aveau un jucător foarte bun: Dabbur, care juca prin Germania. A și dat gol în meciul respectiv. Eu n-am văzut așa ceva și mi-am explicat de ce se întâmplă.

ADVERTISEMENT

La fiecare atingere de balon era huiduit de propriul public la Netanya, pentru că nu a luat atitudine împotriva atrocităților comise de palestinieni. Deci e o problemă internă clar. Și s-a retras din națională. E Abada de la Celtic, sunt mai mulți jucători. Au jucători de origine arabă. Deci mai este o problemă”.

Deși se luase în calcul ca meciul cu Elveția să se joace pe teren, neutru, Vochin crede că și această variantă este extrem de puțin probabilă: „Dar cel mai important e că acolo mor sute de oameni nevinovați. Eu nu văd cum ar putea să joace nici în deplasare, chiar dacă Cipru e la 40 de minute distanță de zbor. Mai are o plasă de salvare, pentru că sunt calificați prin Liga Națiunilor și pot juca un meci de baraj în martie”.

Gabi Safta, ultimele vești de pe frontul războiului Israel – Palestina: „Federația a cerut amânarea meciurilor pentru noiembrie”

Jurnalistul Gabi Safta a venit cu știri de ultimă oră din Israel: „Dau F5 pe ziarele din Israel și Elveția, am făcut butonită, și-ți ofer acum cele mai noi informații de pe front. O corespondență efectiv din război, cea mai grea de când am venit la în echipa Fanatik SuperLiga. 

Începem cu ceea ce ne interesează. Meciul Israel – Elveția va fi mai mult ca sigur amânat până în noiembrie. Federația din Israel a cerut în mod oficial la UEFA ca meciurile cu Elveția de acasă și Kosovo în deplasare să fie amânate pentru luna viitoare. 

Președintele federației din Israel a spus: ‘Sunt zile grele, dar vom reuși să ne ridicăm, să revenim chiar mai puternici. Meciurile din campionatul intern au fost amânate în toate sporturile’. Lotul naționalei de fotbal a fost anunțat ieri, dar nu s-a mai reunit. Nici tineretul nu mai pleacă în Spania și se așteaptă o decizie similară și pentru U17.

Federația israeliană, elvețiană și kosovară, țin permanent legătura cu UEFA: ‘Nu este posibil să organizăm meciuri și nici să plecăm în străinătate’. Au spus oficialii israelieni printr-un comunicat postat pe site-ul lor. 

Premierul Netanyahu a fost dur și ferm: ‘Israel este în război și vin zile grele’. Federația israeliană a reacționat promt: ‘Ne exprimă regretul pentru ceea ce se întâmplă în Israel. Suntem în contact cu UEFA și cu ambasada Elveției din Israel. Dacă UEFA decide totuși să se joace, acțiunea lotului începe luni, așa cum era prevăzut’. Asta scriu elvețienii pe site, numai că va fi imposibil să se întâmple asta. 99,99% nu se vor juca cele două meciuri”. 

Nu rata FANATIK SUPERLIGA în fiecare luni, marți și vineri, de la 10:30, LIVE doar pe homepage-ul FANATIK.RO. Emisiunea poate fi vizionată ÎN PREMIERĂ pe Facebook și YouTube de la ora 17:30.

FRF, îngrijorată de situația din Israel: „Mai au o problemă sensibilă”

ADVERTISEMENT