News

ISS Italia: Persoanele nevaccinate au un risc de 25 de ori mai mare să ajungă la ATI decât cele care au primit trei doze

Institutul Național de Sănătate (ISS) din Italia a făcut un studiu privind diferențele între persoanele vaccinate cu trei doze și cele care nu primit până acum nicio doză de vaccin.
08.01.2022 | 19:02
ISS Italia Persoanele nevaccinate au un risc de 25 de ori mai mare sa ajunga la ATI decat cele care au primit trei doze
Institutul Național de Sănătate (ISS) din Italia a făcut un studiu privind diferențele între persoanele vaccinate cu trei doze. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Institutul Naţional de Sănătate (ISS) din Italia a transmis sâmbătă că persoanele nevaccinate riscă de 25,6 de ori mai mult să fie internate la terapia intensivă (ATI), decât persoanele care au primit cele trei doze de vaccin anti-COVID-19.

Informația vine într-un moment în care ţara adoptat măsuri urgente pentru a stopa avalanşa de infectări provocată de varianta Omicron. Astăzi a intrat în vigoare legea privind vaccinare obligatorie pentru persoanele de peste 50 de ani. 

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor ISS, rata de internare la ATI este de 23 la 100.000 de persoane nevaccinate, comparativ cu cele vaccinate de peste 120 de zile (1,5) sau cu cele care au primit şi doza booster (0,9), relatează EFE, potrivit Agerpres.

Persoanele nevaccinate riscă de 25 de ori mai mult să ajungă la ATI decât cei vaccinaţi cu trei doze

Italia a înregistrat joi un nou record, 220.000 de persoane fiind depistate pozitiv în decursul a 24 de ore.

ADVERTISEMENT

“Dacă cifrele cresc în ritmul a între 200-250.000 de infecţii pe zi (…) până la primăvară probabil peste 95 % dintre italieni, vaccinaţi sau trecuţi prin boală, vor atinge imunitatea colectivă”, a declarat Matteo Bassetti, directorul departamentului de boli infecţioase de la spitalul San Martino din Genova.

Treisprezece regiuni şi două provincii autonome din Italia, reprezentând trei sferturi din ţară, se vor afla de luni în “zona galbenă”, ca urmare a răspândirii rapide a variantei Omicron.

ADVERTISEMENT

Zona galbenă reprezintă nivelul doi din patru al sistemului naţional de restricţii împotriva pandemiei.

Conform unei noi legi care a intrat în vigoare sâmbătă, italienii în vârstă de peste 50 de ani sunt obligaţi să se vaccineze împotriva coronavirusului. Termenul limită este 1 februarie.

ADVERTISEMENT

De la începutul lunii viitoare, toţi cei care nu sunt vaccinaţi vor fi amendaţi cu 100 de euro.

Măsura va rămâne în vigoare până la 15 iunie şi se aplică tuturor persoanelor cu vârsta de peste 50 de ani, inclusiv cetăţenilor străini.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS