Sport

Istvan Kovacs a încălcat regulamentul! Cu ce a fost surprins românul la Inter – Atletico 1-0 și de ce a fost înjurat la finalul partidei. Foto

Istvan Kovacs a încălcat regulamentul la Inter - Atletico, scor 1-0, în turul „optimilor” UEFA Champions League. Arbitrul român a fost înjurat la finalul partidei.
21.02.2024 | 09:50
Istvan Kovacs a incalcat regulamentul Cu ce a fost surprins romanul la Inter  Atletico 10 si de ce a fost injurat la finalul partidei Foto
Istvan Kovacs a încălcat regulamentul în Inter - Atletico Madrid! Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs a condus cu brio prima manșă a „dublei” Inter – Atletico din „optimile” UEFA Champions League. Duelul de pe „Giuseppe Meazza” din Milano s-a încheiat cu victoria la limită a gazdelor, scor 1-0. Totuși, „centralul” din Carei ar fi încălcat regulamentul, conform unui anunț venit din Spania.

Istvan Kovacs a încălcat regulamentul! Cu ce a fost surprins românul la Inter – Atletico 1-0

Istvan Kovacs a fost delegat de UEFA la Inter – Atletico, încheiat 1-0. Singurul gol al meciului a fost marcat de Marko Arnautovic în minutul 79. „Centralul” din Carei, aflat la prima apariție după Sepsi – Universitatea Craiova, scor 1-3, ar fi încălcat regulamentul pe „Giuseppe Meazza”.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 39 de ani, Istvan Kovacs nu a luat în seamă Legea 5 din regulamentul arbitrilor. Descoperirea a fost făcută de analistul Radio Marca, Pavel Fernandez, care a scos în evidență un aspect neobișnuit în fotbalul mondial.

Istvan Kovacs a intrat în teren și a arbitrat meciul Inter – Atletico Madrid cu un lanț la gât. „Ce frumos este lanțul lui Istvan Kovacs…”, a scris jurnalistul spaniol pe rețelele de socializare. Fanii au avut diverse reacții. Unii au fost de partea lui Kovacs, alții împotriva arbitrului român.

ADVERTISEMENT

Totuși, Legea 5 din regulamentul arbitrilor presupune că „arbitrilor de centru și altor oficiali de pe teren le este interzis să poarte bijuterii sau orice tip de echipament electronic, inclusiv camere de filmat”.

Istvan Kovacs, înjurat de Stefan Savic în Inter – Atletico 1-0

Istvan Kovacs a fost contestat de italieni pentru că arbitrul român nu a acordat un posibil penalty în minutul 14 al partidei. De asemenea, „centralul” român a fost pus la zid de italieni pentru că nu l-a eliminat pe Stefan Savic în finalul partidei de pe „Giuseppe Meazza”.

ADVERTISEMENT

Fundașul muntenegrean l-a faultat evident pe Lautaro Martinez și Istvan Kovacs a dictat minge pentru Inter. Extrem de nervos, Stefan Savic a gesticulat spre Istvan Kovacs și chiar l-a înjurat pe „centralul” din Carei. Inevitabil, Savic a primit cartonașul galben.

Doar că tensiunile au continuat. Istvan Kovacs l-a chemat față în față pe fotbalistul lui Atletico Madrid care a continuat să aibă o atitudine vehementă și l-a înjurat pe nou pe „centralul” român, anunță Calcio Mercato. Jurnaliștii italieni susțin că Stefan Savic ar fi trebuit eliminat.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs s-a salutat cu Horațiu Moldovan înainte de fluierul de start

Înainte de startul partidei, Istvan Kovacs și asistenții de la linii Vasile Marinescu și Ovidiu Artene s-au întâlnit pe culoarul care duce spre vestiare. Aceștia s-au salutat amical înainte de fluierul de start.

Horațiu Moldovan a fost rezervă neutilizată în meciul lui Atletico Madrid cu Inter. Jan Oblak, titularul incontestabil din poarta madrilenilor, a fost învins în a doua repriză de atacantul Marko Arnautovic. Moldovan nu a prins vreun minut în tricoul „plăpumarilor” de la transferul în capitala Spaniei.

ADVERTISEMENT