Sport

Istvan Kovacs, atacat în direct după greșelile din Sepsi – Universitatea Craiova 1-3: ”Trebuie suspendat 4 luni”

Deciziile lui Istvan Kovacs din meciul Sepsi – Universitatea Craiova, scor 1-3, au fost aspru criticate de fostul internațional Basarab Panduru.
04.02.2024 | 23:24
Istvan Kovacs atacat in direct dupa greselile din Sepsi  Universitatea Craiova 13 Trebuie suspendat 4 luni
Istvan Kovacs, acuzat după Sepsi – Universitatea Craiova 1-3. foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Sepsi OSK a fost învinsă pe teren propriu de Universitatea Craiova, scor 1-3, la capătul unei partide cu multe faze controversate de arbitraj. Istvan Kovacs a condus partida din etapa 24 a SuperLigii României.

Istvan Kovacs, atacat după Sepsi – Universitatea Craiova: ”Trebuie suspendat 4 luni”

După ce echipa din Sfântu Gheorghe ar fi trebuit să beneficieze de două lovituri de pedeapsă, în partida cu Universitatea Craiova, Basarab Panduru a pus tunurile pe Istvan Kovacs și consideră că acesta ar trebui să primească o suspendare drastică.

ADVERTISEMENT

”El e foarte bine pregătit, dar tot timpul e departe de faze, niciodată nu e aproape de faze, e la 20 de metri. După fazele astea, Kovacs trebuie să stea patru luni de zile. Patru luni de zile trebuie să-i dai suspendare”, a declarat Basarab Panduru la Orange Sport.

Istvan Kovacs, desființat de conducerea lui Sepsi OSK

Attila Hadnagy, directorul sportiv al lui Sepsi OSK, a răbufnit la finalul partidei pierdută de covăsneni în fața celor de la Universitatea Craiova și l-a atacat pe arbitrul din Carei pentru deciziile luat în timpul meciului de la Sfântu Gheorghe.

ADVERTISEMENT

”Pot să zic că arbitrajul a fost penibil. Nu slab, penibil! Cartonaș roșu la Silva în prima repriză, apoi înainte de primul lor gol a fost fault pentru noi. În repriza a doua, la faza cu Markovic, nici nu s-a uitat, a dat penalty direct, n-a văzut că Markovic a simulat. Trebuia să fie cartonaș galben, nu s-a dat.

Domnul Kovacs a fost depășit total după acest meci! Nu știu cine-l vede pe domnul Kovacs în Europa, dar toți conducătorii vorbesc rău despre el. Înseamnă că noi suntem proști? Cine-l vede un arbitru bun pe Istvan Kovacs? Sincer, mie mi se pare un arbitru slab, care nu merită să arbitreze în SuperLigă”, a declarat Attila Hadnagy.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs va arbitra la Euro 2024

Chair dacă a provocat un scandal imens în SuperLigă, după duelul dintre Sepsi OSK și Universitatea Craiova, brigada condusă de Istvan Kovacs va merge la Campionatul European din această vară, disputat în Germania.

Totodată, ”centralul” din Carei a urcat în top arbitrilor europeni, ocupând locul al șaselea în clasament. Kovacs va fi singurul arbitru central prezent la Euro 2024, după ce Ovidiu Hațegan nu a prins lista pentru turneul final.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs a fost prezent și la Campionatul Mondial 2022, din Qatar, dar nu a fost delegat să arbitreze vreo partidă, fiind doar rezervă în meciurile: Qatar – Ecuador (0-2), Uruguay – Coreea de Sud (0-0), Argentina – Mexic (2-0), Spania – Germania (1-1), Ecuador – Senegal (1-2), Arabia Saudită – Mexic (1-2), Croaţia – Belgia (0-0) şi Portugalia – Elveţia (6-1).

ADVERTISEMENT