Sport

Istvan Kovacs, delegat la un meci tare din „optimile” UEFA Champions League. Ce români mai fac parte din brigadă

Istvan Kovacs a fost delegat de UEFA la un meci tare din turul „optimilor” Champions League. Ce arbitri români mai fac parte din brigadă.
18.02.2024 | 11:49
Istvan Kovacs delegat la un meci tare din optimile UEFA Champions League Ce romani mai fac parte din brigada
Istvan Kovacs a fost delegat de UEFA la un duel extrem de tare din „optimile” Champions League. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs are parte de o delegare de gală din partea UEFA. Cel mai bine cotat arbitru român al momentului va conduce de la centru duelul Inter – Atletico, în turul „optimilor” Champions League. Meciul va avea loc marți, 20 februarie, de la ora 22:00 pe San Siro.

Istvan Kovacs, delegat la un meci tare din „optimile” UEFA Champions League. Ce români mai fac parte din brigadă

Extrem de criticat în fotbalul românesc după prestația din meciul Sepsi – U Craiova, scor 1-3, în etapa a 24-a din SuperLiga, Istvan Kovacs a fost delegat de UEFA la Inter – Atletico Madrid, manșa tur a optimilor de finală din Champions League.

ADVERTISEMENT

Pe San Siro din Milano, „centralul” în vârstă de 39 de ani va fi ajutat de la linii de asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, în timp ce al 4-lea oficial a fost ales Horațiu Feșnic. Cel din urmă a arbitrat FC Voluntari – UTA Arad (0-1) la finalul acestei săptămâni.

UEFA l-a delegat în camera VAR pe germanul Marco Fritz. Asistentul VAR a fost ales Cătălin Popa. Astfel, Istvan Kovacs a ajuns la cea de-a 5-a partidă a sezonului în Champions League. Arbitrul din Carei a mai arbitrat Newcastle – PSG 4-1, Arsenal – Sevilla 2-0, Milan – Dortmund 1-3 și FC Porto – Șahtior 5-3, toate în faza grupelor.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs, prezent la Gala Sportului Românesc 2023

Istvan Kovacs nu a mai arbitrat vreun meci de la Sepsi – U Craiova, scor 1-3 pe 4 februarie. În schimb, „centralul” prezent la Cupa Mondială din Qatar 2022 a apărut alături de iubita sa, modelul Denisa Fazakas, la Gala Sportului Românesc 2023.

Kovacs este în pole-position pentru a prinde lista arbitrilor care vor conduce meciuri la EURO 2024. „Îmi pare rău, nu pot să vă dau detalii despre niciun meci pe care l-am arbitrat sau pe care îl voi arbitra.

ADVERTISEMENT

Trebuie să înțeleagă toată lumea că greșeli au fost, sunt și vor fi în continuare. După părerea mea, România va ieși din grupe la Euro 2024. Decizia în cazul meu, dacă voi fi prezent acolo, va fi luată în luna aprilie. Sper să îmi țineți pumnii”, a declarat Istvan Kovacs, la Gala Sportului Românesc.

În acest sezon de SuperLiga, Istvan Kovacs a condus de la centru nu mai puțin de 13 meciuri. După greșelile de arbitraj de la Sf. Gheorghe, „centralul” a fost reținut neoficial de la delegări de Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) în etapele 25 și 26.

ADVERTISEMENT