Sport

Istvan Kovacs, deciziile care îl puteau convinge definitiv pe Gigi Becali să renunțe după Universitatea Craiova – FCSB 1-2. A dat două penalty-uri, unul ratat penibil de Ivan. Video

Istvan Kovacs a fost alesul Comisiei Centrale a Arbitrilor pentru derby-ul U Craiova - FCSB. Purtătorul de ecuson FIFA din Carei a avut un meci infernal
30.04.2023 | 23:03
Istvan Kovacs deciziile care il puteau convinge definitiv pe Gigi Becali sa renunte dupa Universitatea Craiova  FCSB 12 A dat doua penaltyuri unul ratat penibil de Ivan Video
Gabriel Esanu Istvan Kovacs, decizie care îl putea convinge definitiv pe Gigi Becali să renunțe după Universitatea - Craiova - FCSB. A dictat penalty, dar Ivan a executat penibil. FOTO: sportpic
ADVERTISEMENT

După scandalul de la derby-ul Rapid – FCSB 1-0, când giuleștenii au fost favorizați de Horațiu Feșnic, care i-a iertat de două cartonașe roșii, Comisia Centrală a Arbitrilor l-a delegat pe Istvan Kovacs la partida roș-albaștrilor cu Universitatea Craiova.

Cum a arbitrat Istvan Kovacs derby-ul Universitatea Craiova – FCSB. Două penalty-uri dictate pentru olteni

Istvan Kovacs a luat două decizii extrem de grele, care îl puteau face pe Gigi Becali să se retragă definitiv din fotbal. Mai întâi, la scorul de 1-0, „centralul” din Carei a arătat punctul cu var, fără să consulte sistemul de arbitraj video, la un presupus henț în careu al lui Iulian Cristea.

ADVERTISEMENT

Reluările TV nu au arătat în mod evident că stoperul a jucat mingea cu mâna, astfel că decizia lui Kovacs de a nu revedea faza pe monitor la marginea terenului a fost extrem de ciudată. Norocul roș-albaștrilor s-a numit însă Andrei Ivan, care a șutat lamentabil, mingea ducându-se mult pe lângă poarta lui Târnovanu. – vezi VIDEO

Istvan Kovacs nu s-a oprit însă aici și a mai dictat o lovitură de pedeapsă pentru Universitatea Craiova. S-a întâmplat în prelungiri, când tabela de pe „Oblemenco” arăta deja 2-0 pentru roș-albaștri. Arbitrul n-a văzut cum Dawa l-a ținut clar în careu pe Raul Silva.

ADVERTISEMENT

A văzut însă Cătălin Popa, de la VAR, care l-a chemat pe Kovacs, acesta din urmă luând decizia corectă și permițându-i lui Koljic să stabliească rezultatul final, U Craiova – FCSB 1-2.

L-a iertat pe Compagno de eliminare?

Arbitrul din Carei a avut un meci dificil încă din startul derby-ului de pe „Ion Oblemenco”. Kovacs a fost nevoit să oprească jocul timp de aproximativ șapte minute din cauza showului priotehnic creat de fanii olteni.

ADVERTISEMENT

Prima repriză a fost una plină de contacte dure între fotbaliștii celor două echipe, dar singura formație avertizată a fost cea a lui Elias Charalambous. Andrea Compagno și David Miculescu au fost fotbaliștii care au văzut cartonașe galbene.

Italianul a riscat chiar o eliminare în minutul 30 al derby-ului de pe „Ion Oblemenco”. Atacantul de 1,5 milioane de euro al FCSB-ului l-a faultat la mijlocul terenului pe Raul Silva, dar Kovacs l-a iertat de al doilea avertisment. Stoperul brazilian a încercat să îl convingă pe arbitru că golgheterul din SuperLiga merită eliminat, dar fără sorți de izbândă.

ADVERTISEMENT

Reluările TV au demonstrat că Istvan Kovacs a avut dreptate, iar eliminarea ar fi fost o sancțiune prea dură pentru Andrea Compango. Rămânerea în teren a atacantului i-a încurcat extrem de tare pe olteni, care dominaseră în mare parte prima repriză.

În minutul 44 al confruntării din Bănie, Andrea Compagno a deschis scorul cu o lovitură de cap fulgerătoare. Servit de Florinel Coman, care a centrat din corner, Compagno a apărut la colțul scurt și nu i-a dat nicio șansă goalkeeperului Laurențiu Popescu.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,75 este cota pentru „1 solist” la meciul FCSB – Sepsi

ADVERTISEMENT