Sport

Fanii Universității Craiova, scenografie pentru istorie la derby-ul cu FCSB. Mesaj special pentu Craiova Maxima și show pirotehnic al oltenilor. Foto + video

S-au vândut toate biletele la Universitatea Craiova - FCSB! Atmosfera a fost una de derby la arena „Ion Oblemenco” încă dinaintea meciului.
30.04.2023 | 21:11
Fanii Universității Craiova, scenografie pentru istorie la derby-ul cu FCSB. Mesaj special pentu Craiova Maxima și show pirothenic al oltenilor. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT
30-04-2023
18:16

Atmosferă de vis creată de olteni la derby-ul Universitatea Craiova - FCSB

Cei aproximativ 30 de mii de fani ai Universității Craiova au creat o atmosferă de vis în debutul derby-ului cu FCSB. În ziua în care s-au împlinit 40 de ani de la semifinala Cupei Campionilor Europeni cu Benfica, oltenii au făcut o coregrafie pe întreg stadionul „Ion Oblemenco”.

La tribuna a 2-a a fost afișat mesajul „Craiova Maxima”, în timp ce în peluza alb-albaștrilor a apărut un desen care reprezenta biletul de intrare la meciul cu Benfica din 1983.

După fluierul de start al lui Istvan Kovacs, „centralul” din Carei a fost nevoit să oprească meciul aproximativ șapte minute, deoarece ultrașii olteni au aruncat cu torțe pe suprafața de joc, iar fumul s-a ridicat deasupra arenei „Ion Oblemenco”.

Lovitura de start a meciului a fost dată de Rodion Cămătaru. Înaintea fluierului de start, legendele Craiovei Maxima, care au înfruntat Benfica în 1983 au fost omagiate de fanii alb-albaștrilor.

În ultima zi din aprilie, Bănia a „ars” mai tare ca în orice zi din această primăvară la derby-ul dintre Universitatea Craiova și FCSB Fanii au luat cu asalt stadionul „Ion Oblemenco” și au cumpărat toate biletele pentru partida din prima etapă a returului de play-off. Informația că meciul se va disputa cu tribunele pline a fost dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

Atmosferă incendiară în Bănie. Stadionul „Ion Oblemenco”, vulcan la derby-ul Universitatea Craiova – FCSB

Fanii celor de la FCSB au primit 5% din capacitatea stadionului „Ion Oblemenco” la derby-ul cu Universitatea Craiova din etapa a 6-a a play-off-ului din SuperLiga. Astfel, vicecampioana României nu poate fi încurajată decât de 1500 de susținători, arena din Bănie având 30.983 de locuri.

ADVERTISEMENT

Meciul dintre Universitatea Craiova și FCSB este ca o adevărată finală. O finală pentru locul al treilea. Înaintea duelului direct, roș-albaștrii ocupă ultima treaptă a podiumului, cu 37 de puncte, două mai multe decât formația pregătită de Eugen Neagoe.

Ambele echipe vor să profite de pasul greșit făcut de Farul Constanța. Liderul din SuperLiga a remizat neașteptat la Sf. Gheorghe, scor 1-1, și a rămas pe primul loc cu 43 de puncte.

ADVERTISEMENT

Având în vedere importanța partidei, suporterii alb-albaștrilor au luat cu asalt stadionul „Ion Oblemenco” cu două ore înainte de primul fluier al „centralului” Istvan Kovacs. Câteva sute de olteni s-au înghesuit în zona destinată fanilor.

atmosferă universitatea craiova
Fanii Universității Craiova, la fan zone, cu două ore înaintea derby-ului cu FCSB. FOTO: Fanatik

Pentru Universitatea Craiova, acesta este primul meci din sezonul 2022-2023 în care joacă cu casa închisă. În primele trei zile de la anunțul oficial cu privire la biletele pentru derby-ul cu FCSB, oltenii au vândut aproximativ 16.500 de tichete, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru: „Vrem spectacol!”

Încă de la începutul săptămânii derby-ului dintre Universitatea Craiova și FCSB, patronul gazdelor, Mihai Rotaru, a încercat să pună presiune pe rivala bucureșteană. Acesta a anunțat că partida se va juca într-o atmosferă incendiară, similară celei de care au avut parte roș-albaștrii în Giulești.

„Vrem spectacol. Cred că vor fi coregrafii foarte frumoase în tribună. Va fi o atmosferă incendiară la ora jocului. Vom fi 30.000 pe stadion. Asta este fără dubii.

ADVERTISEMENT

Nu am situația în momentul acesta, știu că mai sunt bilete la vânzare, dar la ora meciului casa va fi închisă, la cum vedem ritmul de acum”, a declarat Mihai Rotaru, la Digi Sport, înainte de Universitatea Craiova – FCSB.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,37 este cota pentru „peste 1,5 goluri” la meciul Universitatea Craiova – FCSB

ADVERTISEMENT