Sport

Istvan Kovacs, meci tare în Champions League. Ce scrie presa din Italia de delegarea românului la AC Milan – Dortmund

Istvan Kovacs va arbitra un meciul AC Milan - Borussia Dortmund din Champions League. Presa din Italia și-a amintit de jocul din sezonul precedent cu Napoli.
27.11.2023 | 16:50
Istvan Kovacs meci tare in Champions League Ce scrie presa din Italia de delegarea romanului la AC Milan  Dortmund
Istvan Kovacs va arbitra un meci tare din Liga Campionilor. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT
27-11-2023
14:58

Presa din Italia i-a făcut analiza lui Kovacs

Istvan Kovacs a fost delegat la meciul AC Milan – Borussia Dortmund, iar presa din Italia a amintit de jocul din sezonul trecut în care ”rossonerii” au fost ajutați de arbitrul român în disputa cu Napoli.

”Arbitrul român este o ‘veche’ cunoștință a echipei lui Stefano Pioli. A condus turul sfertului de finală împotriva lui Napoli în aprilie. Un meci care a fost decis de golul lui Bennacer, dar care a fost urmat de reacții furioase din partea napoletanilor.

Unii jurnaliști l-au insultat pe arbitru în zona mixtă și antrenorul Luciano Spalletti a criticat modul în care au fost acordate cartonașele pe toată durata meciului. Arbitrajul lui Kovacs a fost apoi judecat negativ și de UEFA.

Roberto Rosetti (n.r. – șeful arbitrilor UEFA) era în tribună. Acolo s-a încheiat sezonul din Champions League pentru Kovacs”, au scris jurnaliștii de la sportmediaset.it.

Istvan Kovacs revine în Liga Campionilor și va arbitra duelul AC Milan – Dortmund, marți, 28 noiembrie, ora 22:00. Ultima oară în cea mai tare competiție intercluburi din Europa, arbitrul român a condus Arsenal – Sevilla, scor 2-0, în etapa a 4-a a Grupei B.

Istvan Kovacs va arbitra un meci tare în Liga Campionilor. Va fi ajutat de o brigadă românească

Istvan Kovacs s-a odihnit la ultimele acțiuni ale echipelor naționale din preliminariile Euro 2024 care au avut loc în luna noiembrie. „Centralul” român, prezent la Cupa Mondială din Qatar, a condus vineri, 24 noiembrie, duelul Hermannstadt – Poli Iași, scor 0-0, în etapa a 17-a din SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Arbitrul în vârstă de 39 de ani a fost delegat de UEFA la duelul AC Milan – Dortmund, care va avea loc pe San Siro, marți, 29 noiembrie, ora 22:00, în cadrul etapei cu numărul 5 din Grupa F. Va fi cel de-al treilea duel din grupele Ligii Campionilor pe care Kovacs îl va arbitra în actuala stagiune. Dortmund conduce grupa cu 7 puncte, urmată de PSG cu 6, AC Milan cu 5 și Newcastle cu 4. AC Milan ar putea fi eliminată dacă pierde marți.

Kovacs va fi ajutat de la linii de către asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene. Arbitrul de rezervă va fi Marcel Bîrsan, în timp ce în camera VAR vor fi prezenți Cătălin Popa și Pol van Boekel (Olanda).

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs a arbitrat AC Milan în sferturile Ligii Campionilor din sezonul trecut

Istvan Kovacs a arbitrat-o pe AC Milan și în sferturile Ligii Campionilor din stagiunea precedentă. Formația antrenată de Stefano Pioli a învins-o pe Napoli, scor 1-0 (2-1 la general) și s-a calificat în semifinale. Arbitrajul românului a fost extrem de contestat de „napoletani”.

La acea vreme Napoli, în frunte cu antrenorul Luciano Spalletti, au fost nemulțumiți atât pentru eliminarea lui Zambo Anguissa, cât și pentru cartonașul galben acordat lui Kim Min-Jae, care rata partida retur.

ADVERTISEMENT

În acest sezon al Ligii Campionilor, Istvan Kovacs a condus în faza grupelor meciurile Arsenal – Sevilla 2-0 și Newcastle – PSG 4-1. În preliminarii, „centralul” din Carei a arbitrat duelurile Panathinaikos – Marseille (1-0) în turul al 3-lea preliminar și Copenhaga – Rakow (1-1) în play-off.

Cifrele lui Istvan Kovacs în SuperLiga

În actuala stagiune de SuperLiga, Istvan Kovacs a arbitrat nu mai puțin de 9 partide. De asemenea, „centralul” român a condus o partidă din campionatul Arabiei Saudite. Kovacs a fost protagonist în Damac – Al-Hilal, scor 1-1, în luna septembrie.

ADVERTISEMENT

„Centralul” a fost protagonistul unui amplu scandal după ce nu a acordat două penalty-uri în duelul CFR Cluj – Petrolul, scor 1-0, de pe 18 septembrie. Istvan Kovacs este arbitru FIFA din 2010.

ADVERTISEMENT