Sport

Istvan Kovacs, imaginea UEFA. Mesajul transmis de arbitrul român pe pagina forului european

Istvan Kovacs a fost ales de către UEFA pentru a transmite un mesaj fotbaliștilor din întreaga lume, prin intermediul paginii de Twitter a forului european.
10.11.2023 | 10:29
Istvan Kovacs imaginea UEFA Mesajul transmis de arbitrul roman pe pagina forului european
Istvan Kovacs, imaginea UEFA. Mesajul transmis de arbitrul român pe pagina forului european. Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs se apropie de 40 de ani și este considerat cel mai bine cotat arbitru român, astfel că UEFA a dorit să-l recompenseze pe central pentru performanțele sale din ultima perioadă. Este știut că Istvan Kovacs este o prezență constantă la centru în multe meciuri din cupele europene.

Mesajul transmis de arbitrul român pe pagina UEFA

Așadar, la 24 de ore după ce a condus meciul dintre Arsenal și Sevilla, din grupele Champions League, Istvan Kovacs a fost imaginea UEFA pentru o zi. Arbitrul român a transmis un mesaj către toți fotbaliștii și i-a încurajat să muncească din greu pentru a fi siguri că-și ating obiectivele propuse.

ADVERTISEMENT

“Rămâneți umili, munciți din greu, antrenați-vă în fiecare zi. Pregătește-te mental pentru meciuri și ai răbdare, pentru că rezultatele vor veni”, a transmis Kovacs. În urmă cu mai multe zile, Istvan Kovacs dădea un interviu pentru FRF, în care avea un mesaj asemănător.

Printre altele, Kovacs anunța că meseria de arbitru este cea mai frumoasă din lume, după care a vorbit despre cea mai frumoasă experiență din cariera sa: finala de Conference League, arbitrată în 2022. ”Meseria de arbitru este cea mai frumoasă din lume!. Prin arbitraj ai șansa de a rămâne în fotbal (n.r. atunci când renunți la cariera de jucător), călătorești mult, vezi cele mai frumoase stadioane ale lumii și, desigur, ai beneficii financiare.

ADVERTISEMENT

Cea mai frumoasă experiență din carieră a fost finala Conference League pe care am arbitrat-o. Ce îmi doresc mai mult? O altă finală în viitor!”, a completat Istvan Kovacs. Cu toate că este cel mai apreciat arbitru român, cel puțin de către străini, Istvan Kovacs are parte de o primire ostilă pe unele stadioane din România, fiind acuzat că este un apropiat al clubului CFR Cluj.

Cel mai recent și dur exemplu e declarația fostului mare arbitru Adrian Porumboiu, care îl făcea ”tâlhar” pe Kovacs într-o intervenție la GSP Live.Eu nu pot să mă uit la meciurile arbitrate de Istvan Kovacs. Am vorbit cu duritate ieri (n.r. – luni) de Sebastian Colțescu, dar de acest Istvan Kovacs am vorbit mereu. Este un arbitru tâlhar!

ADVERTISEMENT

Știu ce spun, ce s-a întâmplat, cum era trimis la înaintare, cum înainte de meciuri stătea la secretarul general al FRF la un meci Astra – FC Vaslui, deci omul era clar în siajul CFR-ului. Am văzut acum că a ieșit și Balaj să explice faza. Dacă nu aveți nimic cu arbitrii, spuneți, bă, să nu mai greșească!

Eu nu pot să închid ochii la măgăriile pe care le face Kovacs. E arbitru internațional, dar nu mă uit la meciurile lui. Numai când îl văd cât de îngâmfat e și câte relații a avut cu CFR… Nu-l mai dați, mă, la meciurile CFR-ului! Spun asta de 4-5 ani”, răbufnea Porumbou.

ADVERTISEMENT

Interesant, chiar dacă prestația lui Kovacs de la Arsenal – Sevilla, scor 2-0, a fost în general bună, mai ales că partida a fost lipsită de probleme, publicația Daily Mail i-a acordat centralului nota 5. De remarcat că pe ”Emirates Stadium” brigada a fost 100% românească, cu Istvan Kovacs la centru, Vasile Marinescu și Mihai Artene asistenți, și Horațiu Feșnic arbitrul de rezervă.

ADVERTISEMENT