Sport

Istvan Kovacs, one man show în Barcelona – PSG! A enervat pe toată lumea: a dat un penalty, apoi s-a certat cu portarul ter Stegen

Istvan Kovacs s-a transformat rapid în protagonistul sfertului de finală dintre Barcelona şi PSG. Arbitrul român a acordat trei cartonaşe roşii şi un penalty.
16.04.2024 | 23:49
Istvan Kovacs one man show in Barcelona  PSG A enervat pe toata lumea a dat un penalty apoi sa certat cu portarul ter Stegen
Istvan Kovacs, one man show în Barcelona - PSG! A enervat pe toată lumea: a dat un penalty, apoi s-a certat cu portarul ter Stegen. Sursa: Twitter
ADVERTISEMENT

PSG a preluat iniţiativa în repriza secundă a duelului retur cu Barcelona din sferturile de finală din Champions League. Parizienii au profitat de omul în plus şi au întors soarta calificării, reuşind să se desprindă la 3-1.

Istvan Kovacs, one man show în Barcelona – PSG! A enervat pe toată lumea: a dat un penalty, apoi s-a certat cu portarul ter Stegen

Catalanii erau deja agitaţi de eliminarea timpurie a lui Araujo, iar deciziile arbitrului român i-au iritat pe catalani. În minutul 56, a venit rândul lui Xavi să fie eliminat, după ce a şutat într-un panou de la marginea terenului.

ADVERTISEMENT

Antrenorul Barcelonei i-a reproşat maniera de arbitraj lui Kovacs imediat după ce Vitinha a adus-o pe PSG în avantaj, 2-1. În minutul 61, Istvan Kovacs a acordat şi o lovitură de pedeapsă pentru oaspeţi.

Dembele a fost faultat în careu, iar protestele catalanilor nu l-au înduplecat pe “central”. Mai mult, Kovacs i-a iritat şi mai mult după ce s-a dus la ter Stegen şi i-a cerut în repetate rânduri să nu se mişte pe linia porţii.

ADVERTISEMENT

Jucătorii şi staff-ul Barcelonei au fost exasperaţi de maniera de arbitraj strictă a lui Istvan Kovacs. Drept dovadă, după ce i-a arătat un cartonaş galben pentru o simulare în careu lui Gundogan, Kovacs a scos din nou cartonaşul roşu din buzunar.

De această dată la adresa unui membru din staff-ul Barcelonei, care a protestat vehement la marginea terenului. Avea să fie al treilea “roşu” arătat de Istvan Kovacs, toate în tabăra catalană.

ADVERTISEMENT

Arbitrajul lui Kovacs, sub lupa specialiştilor din Spania

Ibericii au sunat specialiştii în arbitraj în timp real pentru a analiza deciziile importante ale lui Istvan Kovacs. Fostul mare arbitru spaniol, Itturalde Gonzalez a declarat pentru AS că el nu ar fi acordat cartonaşul roşu la Araujo:

“După părerea mea, nu este fault la Araujo. Pune mâna pe Dembele, apoi îl lasă şi cade singur. Dar, dacă a acordat fault acolo, trebuie să fie şi cartonaş roşu.

ADVERTISEMENT

În ceea ce priveşte faultul în careu asupra lui Dembele, acolo lovitura de pedeapsă este acordată regulamentar”, a spus Gonzalez pentru AS.

ADVERTISEMENT