Sport

Istvan Kovacs, pus la zid de Adrian Porumboiu după penalty-urile acordate în derby-ul Craiovei: „El era țanțoș. Asta e mai grav ca orice”

Istvan Kovacs (37 de ani) a fost actorul principal în FC U Craiova 1948 - Universitatea Craiova 1-2. Arbitrul a acordat trei penalty-uri și a fost criticat inclusiv de Adrian Porumboiu (71 de ani).
08.08.2022 | 13:03
Istvan Kovacs pus la zid de Adrian Porumboiu dupa penaltyurile acordate in derbyul Craiovei El era tantos Asta e mai grav ca orice
Istvan Kovacs, pus la zid de Adrian Porumboiu după penalty-urile acordate în derby-ul Craiovei: „El era țanțoș. Asta e mai grav ca orice”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs (37 de ani) a avut un meci extrem de complicat pe „Ion Oblemenco”. Arbitrul din Carei a condus la centru înfruntarea dintre FC U Craiova și U Craiova, încheiată cu victoria oaspeților, scor 2-1. Toate golurile s-au marcat după ce Kovacs a arătat punctul cu var.

Adrian Porumboiu, critici pentru Istvan Kovacs. Fostul arbitru FIFA e nemulțumit de comportamentul celui mai apreciat „central” din SuperLiga

Dacă la primul penalty al Universității Craiova și la cel acordat lui FC U Craiova 1948 n-au fost probleme, a doua lovitură de pedeapsă pentru oaspeți a stârnit o groază de controverse. Din acest motiv, Adrian Mititelu i-a adus acuzații grave lui Istvan Kovacs.

ADVERTISEMENT

Prestația „centralului” din Carei a fost analizată și de către Adrian Porumboiu. Fostul arbitru FIFA i-a făcut și el câteva reproșuri lui Kovacs, singurul arbitru român de la Campionatul Mondial din Qatar.

„La primul penalty a fost o fază banal de simplă. Nu l-a acordat, s-au mai jucat trei faze între timp, putea să se marcheze. Cei din VAR au văzut că e penalty, el era țanțoș. 

ADVERTISEMENT

În sens negativ a fost numărul 1 (n.r.: Istvan Kovacs). Eu am spus din prima – nici vorbă de henț! Lovește mingea cu capul (n.r. – Bahassa) – mingea îl lovește în cap. Dă un penalty, asta e mai grav ca orice (n.r.: că nu a cerut să revadă faza) – se ducea, vedea faza și avea un comportament onest. 

A ajuns la Mondial – foarte bine – dar nu te poți comporta așa. Obligat trebuia să vadă faza, daca vezi jucătorii – nu cred că a văzut destul bine – nu ai cum să sari la cap cu mâna lipită și cu mâna jos într-o poziție în care să ții mâna pe lângă corp”, a declarat Adrian Porumboiu, la Pro Arena.

ADVERTISEMENT

Reproșuri pentru Kyros Vassaras: „Sunt probleme mai mari ca înainte”

Adrian Porumboiu consideră că fazele de arbitraj controversate ar trebui explicate în mod public. Fostul patron al lui FC Vaslui i-a atras atenția lui Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor.

„Vreau să spun un singur lucru. În mod obligatoriu, Vassaras trebuie să iasă în mod public să explice faza. De ce să nu se stabilească acum (n.r. dacă a fost sau nu henț)?

ADVERTISEMENT

Stăm 20, 30 de ani să vorbim despre faze, să le explicăm. Asta a fost situația, toți au de învățat. Acum sunt probleme mai mari decât erau înainte. Acum nici nu mai știi cine e culpabil și cine nu”, a mai spus Porumboiu.

ADVERTISEMENT