Fotbal intern

Istvan Kovacs s-a hotărât ce va face după ce renunță la arbitraj: ”Este ideal pentru ce îmi doresc pe viitor”

Istvan Kovacs s-a hotărât deja ce dorește să facă după ce se va retrage din arbitraj. ”Centralul” vrea să rămână tot în fotbal.
23.02.2024 | 10:59
Istvan Kovacs sa hotarat ce va face dupa ce renunta la arbitraj Este ideal pentru ce imi doresc pe viitor
Ce dorește Istvan Kovacs să facă după ce renunță la arbitraj. foto: Inquam Photos
ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs este, în prezent, cel mai bine cotat arbitru din fotbalul românesc. ”Centralul” s-a hotărât deja ce vrea să facă în momentul în care se va lăsa de arbitraj.

Istvan Kovacs a participat la un program de management organizat de FRF

În anul 2010, Kovacs a reușit performața de a fi cel mai tânăr arbitru FIFA din Europa, iar în 2022 a arbitrat finala UEFA Conference Leage, în care AS Roma a învins-o cu scorul de 1-0 pe Feyenoord.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă vârsta îi permite să mai arbitreze la cel mai înalt nivel, Istvan Kovacs a participat la un program de management dedicat jucătorilor și arbitrilor care încă activează, dar vor să se pregătească și pentru ce urmează după terminarea carierei, organizat de Federația Română de Fotbal.

”Chiar dacă lucrez în fotbal, nu îmi dau seama tot timpul de tot ce presupune organizarea acestui fenomen. De multe ori te raportezi la ce vede și lumea din exterior.

ADVERTISEMENT

Studiind, îți dai seama cât de complexă este administrarea fotbalului și în câte zone trebuie să se uite pentru a putea dezvolta fotbalul. Zone la care nici nu mă gândeam să existe. Sunt persoane dedicate care trebuie să țină legătura cu fiecare stakeholder.

Am auzit în urmă cu 3 ani despre curs, m-am gândit că odată ce îmi termin activitatea în arbitraj vreau să rămân în fotbal. Vreau să învăț lucruri noi despre management, asta aș vrea să fac după ce îmi închei cariera în arbitraj.

ADVERTISEMENT

Am găsit acest curs ideal pentru ce îmi doresc pe viitor. Nu știi ce îți aduce viitorul, dar aici putem schimba opinii diferite și ne putem dezvolta mai rapid. E expertiză benefică din alte zone în activitatea fiecăruia”, a declarat Istvan Kovacs, conform frf.ro.

Istvan Kovacs a încălcat regulamentul la meciul Inter – Atletico 1-0, în UEFA Champions League

Istvan Kovacs a condus partida dintre Inter și Atletico Madrid, scor 1-0, din turul ”optimilor” UEFA Champions League, de pe Stadio Giuseppe Meazza din Milano.

ADVERTISEMENT

Românul nu a luat în seamă Legea 5 din regulamentul arbitrilor, și a apărut pe toată durata partidei cu un lanț la gât, lucru interzis.

ADVERTISEMENT