Sport

Istvan Kovacs va folosi tehnologia care vrea să schimbe fotbalul din temelii! Vocea arbitrului român se va auzi pe stadion

La Campionatul Mondial al Cluburilor, Istvan Kovacs va folosi o nouă tehnologie care poate schimba fotbalul din temelii.
18.01.2023 | 23:35
Istvan Kovacs va folosi tehnologia care vrea sa schimbe fotbalul din temelii Vocea arbitrului roman se va auzi pe stadion
Istvan Kovacs va folosi tehnologia care vrea să schimbe fotbalul din temelii. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

De altfel, Istvan Kovacs (România) și Anthony Taylor (Anglia) sunt singurii europeni care vor arbitra la Campionatul Mondial al Cluburilor, competiție care se va desfășura în Maroc între 1 și 11 februarie.

Istvan Kovacs va folosi tehnologia care vrea să schimbe fotbalul din temelii

Istvan Kovacs va folosi o nouă tehnologie în fotbal, împrumutată de la meciurile de rugby, în care vocea arbitrului se aude în tot stadionul când explică deciziile.

ADVERTISEMENT

Mai exact, în momentul în care se va folosi de tehnologia VAR, Istvan Kovacs va explica și pentru suporteri motivul pentru care a luat o decizie.

În plus, meciurile vor avea parte și de prelungiri mari, exact cum au fost la Campionatul Mondial din Qatar, tocmai pentru a se risipi orice tentativă de tragere de timp.

ADVERTISEMENT

Asistenții Vasile Marinescu și Mihai Artene vor fi prezenți și ei la Campionatul Mondial al Cluburilor și îl vor ajuta pe Istvan Kovacs în timpul partidelor.

Ceilalți arbitrii de la Campionatul Mondial al Cluburilor:

  • Ning Ma (China)
  • Mustapha Ghorbal (Algeria)
  • Ivan Barton (El Salvador)
  • Andres Matias Matonte Cabrera (Uruguay)
ADVERTISEMENT

Echipele calificate la Campionatul Mondial al Cluburilor:

  • Real Madrid
  • Flamengo
  • Al Hilal
  • Wydad Casablanca
  • Seattle Sounders
  • Auckland City
  • Al Ahly 

„M-am simțit împlinit să particip la Campionatul Mondial!”

Istvan Kovacs a oferit un interviu amplu pentru FANATIK, în care a vorbit despre experiența sa la Campionatul Mondial din Qatar, la care nu a fost rezervă de opt ori.

„M-am simţit împlinit şi faptul că am putut să particip la cel mai important eveniment sportiv organizat pe glob şi, după cum bine ştiţi, meciurile au fost urmărite de foarte mulţi spectatori şi telespectatori, îmi dă o senzaţie de mulţumire.

ADVERTISEMENT

Tehnologia ne ajută ca să ne îmbunătăţim prestaţiile din timpul jocului şi ca deciziile din timpul jocului să fie cât mai clare. Offside-ul semi-automat a fost un real succes la acest turneu. Nu s-a mai pierdut timp pentru verificarea fazelor de offside, ci în două secunde cei din camera VAR au avut la dispoziţie decizia corectă.

Tehnologia nu poate să detecteze dacă un jucător ia parte activă la joc sau nu, de aia este nevoie de arbitri, de asistenţi, pentru a decide în timp real, pe terenul de joc. Iar dacă este nevoie, să mergem la monitor şi să verificăm dacă jucătorul a influenţat sau nu faza din poziţie de offside”, a mai spus Istvan Kovacs pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT