Sport

Italia, drum liber spre al doilea trofeu continental din istorie? Ce cotă are „Squadra Azzurra” să câștige Euro 2020

Naționala Italiei e neînvinsă la Euro 2020 și a luat o opțiune importantă să câștige turneul final, după ce a trecut în sferturi de Belgia, cu scorul de 2-1
03.07.2021 | 18:53
Italia drum liber spre al doilea trofeu continental din istorie Ce cota are Squadra Azzurra sa castige Euro 2020
ADVERTISEMENT

Italia a câștigat derby-ul din sferturile de finală ale lui Euro 2020. „Squadra Azzurra” s-a impus cu 2-1 în meciul cu Belgia și se pregătește de semifinala cu Spania, o reeditare a finalei din 2012, atunci când ibericii s-au impus cu 4-0.

Naționala lui Roberto Mancini se află pe partea dificilă de tablou, dar, chiar și așa, este cotată cu cele mai mari șanse la câștigarea turneului final. După ieșirea din grupe, „azzurri” eu eliminat Austria, pe Wembley, și Belgia, la Munchen.

ADVERTISEMENT

Italienii vor reveni pe Wembley pentru super derby-ul din semifinale cu Spania,  care se va juca marți, 6 iulie, de la ora 22:00. Pentru acest duel, Casa Pariurilor oferă o cotă de 1,80 pentru ca „Squadra Azzurra” să se califice în finală.

Italia e favorită să câștige Euro 2020, deși o așteaptă un nou derby în semifinale, cu Spania

Înainte să aibă loc duelul cu „Furia Roja”, Roberto Mancini a primit o veste extrem de proastă. Accidentat în meciul cu Belgia, Leonardo Spinazzola și-a rupt tendonul lui Ahile și nu doar că va rata tot turneul final, dar sunt șanse mari ca fundașul Romei să mai joace fotbal abia în 2022.

ADVERTISEMENT

Italia – Spania, duelul de gală din semifinalele Euro 2020, va reprezenta episodul cu numărul 38 din acest derby. În acest moment, palmaresul este favorabil ibericilor, care s-au impus de 13 ori. 11 victorii i-au aparținut „Squadrei Azzurra”, în timp ce alte 13 partide s-au încheiat la egalitate.

Deși are în palmares patru titluri mondiale, Italia nu a reușit să se impună decât o singură dată la Campionatul European. „Squadra Azzurra” a fost regina Europei în 1968, atunci când a învins cu 2-0 reprezentativa Iugoslaviei. Italienii au mai jucat două finale de-a lungul istoriei, în 2000 și în 2012, pierdut în fața Franței, respectiv a Spaniei.

ADVERTISEMENT

Italia și Spania, adversare și la Euro 2016

După finala pierdută în 2012, „Squadra Azzurra” a avut ocazia revanșei și la Euro 2016, atunci când cele două naționale au fost adversare în faza optimilor Italienii și-au luat atunci revanșa cu brio, impunându-se cu scorul de 2-0.

Meciul din urmă cu cinci ani s-a jucat la Paris, pe Stade de France, golurile „azzurrilor” fiind înscrise de Giorgio Chiellini și Graziano Pele. Fundașul central este căpitanul lui Roberto Mancini la această ediție a turneului final și poate reprezenta un adevărat pericol la fazele fixe. Casa Pariurilor oferă o cotă de 2,03 pentru ca Italia să beneficieze de primul corner în a doua repriză.

ADVERTISEMENT

Ultimele confruntări directe au avut loc în preliminariile lui CM 2018

Ultimul duel Spania – Italia nu s-a terminat deloc bine pentru „Squadra Azzurra”. Cele două naționale s-au confruntat și în preliminariile Campionatului Mondial din Rusia. În retur, ibericii au administrat o victorie la scor de neprezentare, reușitele aparținându-le lui Isco (dublă) și Morata. Casa Pariurilor oferă o cotă de 4,80 pentru pronosticul „gazdele câștigă la zero”.

Spania i-a luat atunci patru puncte Italiei în grupa preliminară, meciul tur, de la Torino terminându-se nedecis, scor 1-1, marcatori De Rossi (penalty) și Vitolo. „Furia Roja” a terminat atunci pe locul 1, cu 28 de puncte, cinci mai multe decât „azzurri”.


  • (P) 3,10 este cota oferită de Casa Pariurilor pentru pronosticul „Italia câștigă Campionatul European”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT