Sport

Italienii au făcut lista celor mai mari talente de la U17. Un român e în top

Calciomercato a realizat topul celor mai valoroși fotbaliști ai lumii din generația 2006. Enes Sali e singurul român
12.10.2023 | 10:33
Italienii au facut lista celor mai mari talente de la U17 Un roman e in top
Enes Sali (stânga) este deja un jucător important în lotul celor de la Farul. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Enes Sali este între cei mai buni 60 de jucători ai lumii născuți în 2006 conform Calciomercato. Publicația italiană a notat cele mai importante talente mondiale și nu a ignorat România.

Enes Sali, singurul român în top 60 al jucătorilor născuți în 2006, realizat de Calciomercato. Al 22-lea cel mai valoros ca preț, la 700.000 de euro

Brazilia stă cel mai bine, cu 4 tinere talente. Franța, Italia, Spania și Turcia dau câte trei jucători de fiecare. Argentina, Brazilia, Germania, Mexic, Olanda, Portugalia și SUA au câte doi pe listă.

ADVERTISEMENT

La nivel de club, FC Barcelona stă cel mai bine la această generație. Are nu mai puțin de 5 jucători: Allen Obando (Ecuador), Noah Darvich (Germania), Aron Yakobishvili (Ungaria), Marc Guiu (Spania), Diego Kochen (SUA).

Enes Sali, cel mai bine cotat jucător român născut în 2006, este evaluat la 700.000 de euro conform Transfermarkt. Ceea ce l-ar face al 22-lea cel mai valoros jucător al lumii la categoria sa de vârstă.

ADVERTISEMENT

Enes Sali a strâns deja 46 de meciuri în SuperLiga pentru Farul. Are și o selecție la naționala mare a României, în 2021!

Enes Sali s-a născut la Toronto și a început fotbalul în Canada. A fost o perioadă și în academia celor de la Barcelona, înainte de a ajunge să joace pentru Farul. În acest sezon de SuperLiga a intrat în șapte partide și a marcat un gol. A strâns deja 46 de meciuri în SuperLiga și a marcat de 4 ori.

La selecționata U17, Enes Sali are 10 selecții și a marcat trei goluri. Mai mult, Sali are deja o selecție și pentru prima reprezentativă a României. În urmă cu aproape 2 ani, pe 14 noiembrie 2021, în mandatul lui Mirel Rădoi. A jucat 8 minute în victoria cu Liechtenstein, scor 2-0.

ADVERTISEMENT

Brazilianul Endrick este cel mai bine cotat jucător de U17 în acest moment. Este produsul celor de la Palmeiras, dar Real Madrid și-a asigurat deja serviciile sale pentru 37,5 milioane de euro și ar urma să ajungă în Spania în vara lui 2024. Transfermarkt îl cotează pe atacantul brazilian la 25 milioane de euro.

Brazlianul Endrick, luat de Real Madrid pentru 37,5 milioane de euro, cel mai valoros jucător născut în 2006. Ce români ar fi după Enes Sali

Pe locul 2 ar fi Warren Zaire-Emery, de la PSG, evaluat la 20 milioane de euro. Are deja 34 de meciuri în Ligue 1 pentru PSG și două goluri. Este mijlocaș cental. Podiumul ar fi completat de belgianul Julien Duranville, luat de Borussia Dortmund de la Anderlecht în această vară pentru 8,5 milioane de euro. Avea 6 meciuri în prima ligă belgiană, a apucat să debuteze și în Bundesliga. Evoluează ca extremă.

ADVERTISEMENT

Enes Sali este de departe cel mai bine cotat jucător din România născut în 2006. Conform Transfermarkt, următorii pe listă ar fi patru jucători evaluați la 50.000 de euro: Bogdan Bacalu (Ceahlăul), David Matei (Steaua), David Irimia (FC Dinamo) și Eduard Croitoru (Viitorul Pandurii)

ADVERTISEMENT