Sport

Italienii sunt la putere în SuperLiga! Clasamentul în care Scuffet și Compagno sunt peste Donnarumma și Jorginho

Simone Scuffet și Andrea Compagno le iau fața unor jucători italieni mult mai bine cotați: Gianluigi Donnarumma, portarul lui PSG și Jorginho starul lui Chelsea și al Braziliei
14.01.2023 | 15:46
Italienii sunt la putere in SuperLiga Clasamentul in care Scuffet si Compagno sunt peste Donnarumma si Jorginho
Simone Scuffet e evaluat la 1,2 milioane de euro, în timp ce Donnarumma valorează 50 de milioane de euro. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Simone Scuffet este unul dintre cele mai reușite transferuri ale campioanei României din ultimii ani, în timp ce Gigi Becali a plătit o sumă considerabilă pentru Andrea Compagno. Ambii își demonstrează valoarea conform ultimului top.

Simone Scuffet și Andrea Compagno i-au luat fața lui Gianluigi Donnarumma și Jorginho

Simone Scuffet este italianul din străinătate cu cele mai multe minute jucate în campionat și în cupă, conform paginii „Din Tribune”.

ADVERTISEMENT


Portarul care va juca în primăvara europeană împotriva lui Lazio Roma depășește nume importante în acest clasament și îi fața chiar lui Gianluigi Donnarumma, unul dintre cei mai buni portari din lume.

Scuffet a strâns în acest sezon 2520 de minute, cu 270 mai mult decât starul lui PSG. Italianul în vârstă de 26 de ani este evaluat la 1,2 milioane de euro conform Transfermarkt și în țara natală a jucat la Udinese, Como și Spezia. A venit la CFR Cluj liber de contract, după ce s-a despărțit de Apoel Nicosia în vara lui 2022.

ADVERTISEMENT

Jucătorul campioanei României a oferit și un interviu în presa din Italia, în care a vorbit despre confruntarea cu Lazio din Conference League: „Ei sunt favoriți, dar ar trebui să fie atenți, vom da totul și vom încerca să fructificăm orice ocazie. Știi că mingea e rotundă și dacă una dintre echipe greșește abordarea partidei, orice se poate întâmpla.

Cu Provedel mă cunosc de foarte mulți ani. Ne antrenam împreună la Udinese, el era la Primavera, eu la juniori. Am crescut în aceeași zonă, cu el, cu Meret și Vicario. S-a legat o foarte frumoasă prietenie. Îi voi cere tricoul la finalul meciului”, a declarat Scuffet pentru gianlucadimarzio.com.

ADVERTISEMENT

Andrea Compagno intră și el în top 10 și e mai bine clasat decât Jorginho, starul lui Chelsea

FCSB a plătit 1,5 milioane de euro celor de la FC U Craiova 1948 pentru golgheterul campionatului, cu 13 reușite, dintre care opt pentru vicecampioana României.

Iar eforturile se pare că au meritat! Andrea Compagno se clasează pe locul cinci în acest clasament, cu 1741 de minute, în condițiile în care a lipsit de la meciul cu CFR Cluj și FC Botoșani, în urma ciocnirii groaznice cu Darius Olaru.

ADVERTISEMENT

Dacă ar fi bifat 180 de minute în aceste meciuri, atacantul FCSB-ului i-ar fi putut depăși în clasament și pe Stefano Osaka, atacantul lui Basaksehir (1747 minute), și pe Marco Verratti, mijlocașul lui PSG (1763 minute).

Chiar și Andrea Compagno are mai multe minute decât starul naționalei Braziliei și al lui Chelsea, Jorginho (1708 minute). Vârful FCSB mai depășește în acest clasament și alte nume importante:

  • Alberto Brignoli (portar, 1710 minute – Panatinaikos),
  • Vincenzo Grifo (mijlocaș, 1661 minute – Freiburg),
  • Ibrahima Bamba (mijlocaș, 1613 minute – Vittoria Guimares)
  • Paolo Vandi (fundaș stânga, 1611 minute – SP Tre Penne, San Marino)

Compagno, peste Ciro Immobile și Mario Balotelli: „Vârful de lance al FCSB e cel mai mare ‘bombardier’ italian din 2022”

Presa din Italia a vorbit în termeni laudativi pe Andrea Compagno, care a reușit să marcheze în 2022 mai multe goluri decât nume mari ale fotbalului italian, ca Ciro Immobile (20 de goluri) și Mario Balotelli (16 goluri).

Jucătorul FCSB-ului a ieșit pe primul loc în clasamentul realizat de Tuttomercatoweb, cu 22 de goluri: „Compagno este cel mai mare ‘bombardier’ italian din 2022. I-a depășit pe Immobile și Balotelli. Compagno este vârful de lance al celor de la FCSB, actuala denumire a Stelei București”, au scris jurnaliștii italieni.

ADVERTISEMENT