Sport

Iuliu Mureșan, avertisment crunt. Dinamo poate împărtăși soarta rivalilor de la FCSB. ”Avem puțini vaccinați la echipă. E o dramă!”

Explozia de infectări cu COVID-19 din rândul rivalilor de la FCSB îi dă frisoane administratorului special de la Dinamo, Iuliu Mureșan. Acesta a mărturisit îngrijorat că și la gruparea din Șetfan cel Mare sunt foarte puțin jucători vaccinați.
20.10.2021 | 12:36
Iuliu Muresan avertisment crunt Dinamo poate impartasi soarta rivalilor de la FCSB Avem putini vaccinati la echipa E o drama
ADVERTISEMENT

Dinamo ar putea împărtăși aceeași experiență precum rivala FCSB în ceea ce privește infectarea cu coronavirus. Administratorul special Iuliu Mureșan recunoaște că este îngrijorat.

De profesie medic, acesta a tras un semnal de alarmă și se alătură altor oficiali din fotbal care cer vaccinarea obligatorie, nu doar a sportivilor.

ADVERTISEMENT

Câți dinamoviști sunt vaccinați

Administratorul special al clubului Dinamo a mărturisit că este extrem de îngrijorat de amploarea infectărilor cu COVID-19 în rândul sportivilor și a populației.

Oficialul ”câinilor” recunoaște că la Dinamo sunt puțin vaccinați. Mai mult, potrivit protocolului semnat de Ministerul Tineretului și Sportului, autoritățile sanitare din România și federațiile sportive, cei vaccinați nu mai sunt obligați să facă nici testarea la două săptămâni.

ADVERTISEMENT

”La Dinamo nu sunt în mare procent vaccinați. Avem vreo 12-13 vaccinați. Facem testarea la două săptămâni. La ultimul test, de miercuri, toată lumea a fost negativă. Sigur că nu se testează vaccinații, potrivit protocolului.

Știu persoane infectate cu noua tulpină Delta, dar vaccinați, și au făcut ceva ca un guturai, s-au vindecat repede”, a spus Iuliu Mureșan la Pro X.

ADVERTISEMENT

Iuliu Mureșan: ”Chiar dacă îmi iau înjurături, aș da o vaccinare obligatorie!”

Medicul din fruntea clubului Dinamo face un apel la autoritățile din România să găsească  soluție pentru a conștientiza populația să se vaccineze.

”E atât de mare numărul morților încât trebuie să dea de gândit la toată lumea. Cei care sunt antivacciniști trebuie să aibă o cultură, să-și revizuiască atitudinea. Se plâng medicii și personalul medical că sunt epuizați, trebuie luate măsuri. Aș da o vaccinare obligatorie, cel puțin pentru medici și pentru sectorul de învățământ.

ADVERTISEMENT

Dar nu știu care ar putea fi sancțiunile pentru cei care nu se supun. E delicat, dar trebuie făcut ceva. Chiar dacă aș putea să-mi iau niște înjurături acum, îmi asum, trebuie făcut ceva. Suntem pe locul doi la numărul de morți în Europa. Prea mulți oameni pierdem zilnic, e o dramă”, a concluzionat Iuliu Mureșan.

Anterior și finanțatorul echipei FC Botoșani a făcut un apel pro vaccinare și a cerut măsuri extreme din partea autorităților statului. Acesta a criticat și abordarea bunului său prieten Gigi Becali vis-avis de vaccinare.

”Faptul că nu ne vaccinăm este un caz mondial. Am vorbit cu niște doctori și nu înțelegeau de ce sunt doctori care spun să nu ne vaccinăm. Este ceva împotriva normalității! E incredibil.

Le-am zis jucătorilor să se vaccineze.  Cred că suntem mai mult de 70% vaccinați. Este o mare greșeală din partea celor de la FCSB și a lui Becali. Fotbaliștii par o masă de manevră. Mă uitam la cum se îmbracă, la cum se comportă, la cum se tatuează și nu se vaccinează…

Și Biserica trebuie să dea un mesaj mai direct, mai radical. Ne omorâm unii pe alții. Nu-i omorâm pe cei pe care îi îmbolnăvim, ci pe cei care nu se pot trata în spitale. Nu se poate! Oameni buni, vaccinați-vă!”, a spus Valeriu Iftime pentru sursa citată.

Iftime și Mureșan cer anularea ședințelor față în față de la Liga Profesionistă

Rivali în fotbal, Iuliu Mureșan și Valeriu Iftime luptă de aceeași parte a baricadei împotriva răspândirii coronavirusului.

După ce cluburile au fost notificate să se prezinte la o ședință a Ligii Profesioniste de Fotbal, cei doi au luat atitudine și cer anularea întâlnirilor de acest gen.

”Am primit o adresă de la Ligă în care ne solicită în data de 27 o ședință. Mi se pare total nepotrivit acum să te întâlnești fizic, ar trebui să fie online.

Probabil se va lua o decizie de către Guvern și președintele țării, probabil vom fi obligați să luăm niște măsuri. Recomand Ligii să nu mai facă acea întâlnire cu prezență fizică, să o facă online”, a punctat Mureșan.

ADVERTISEMENT