Sport

Iuliu Mureșan, administrator special la Dinamo. Prima reacție a fostului președinte de la CFR Cluj

Fostul președinte de la CFR Cluj, Iuliu Mureșan, și-a dat acordul pentru a prelua clubul Dinamo, care a intrat în insolvență.
05.07.2021 | 16:02
Iuliu Muresan administrator special la Dinamo Prima reactie a fostului presedinte de la CFR Cluj
ADVERTISEMENT
05-07-2021
13:03

Iuliu Mureșan va prelua Dinamo

Fostul președinte al clubului CFR Cluj, Iuliu Mureșan, a confirmat faptul că va prelua funcția de administrator special la Dinamo.

”Da, m-am decis, vin!”, a declarat acesta pentru gsp.ro, acceptând astfel oferta primită de la DDB, acționarul minoritar al grupării din Ștefan cel Mare.

Văzut ca un salvator de fanii – acționari ai lui Dinamo, Iuliu Mureșan nu exclude posibilitatea de a prelua în curând funcția de administrator principal. Ba chiar a avut deja prima rundă de discuții și nu pare deloc speriat de situația dificilă pe care o traversează echipa.

Nu mi-e frică să preiau acest club, cu siguranță îl pot scoate din insolvență. Problema este pe parte sportivă și evident că așteptăm anumite clarificări cu privire la această problemă, cu transferurile”, susține omul care a pus bazele CFR-ului modern.

ADVERTISEMENT

Într-un club aflat în insolvență, postul de administrator special este echivalent celui de președinte. În plus, odată ajuns în „Ștefan cel Mare”, Mureșan ar avea ocazia să lucreze din nou cu Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar alături de care a reușit, cu patru ani în urmă, să readucă pe linia de plutire campioana en-titre.

Iuliu Mureșan, gata să pună umărul la salvarea clubului Dinamo

Într-adevăr am fost contactat de Dinamo, aștept să se clarifice anumite lucruri, nu îmi e frică să preiau acest club, cu siguranță îl pot scoate din insolvență.

ADVERTISEMENT

Problema este pe parte sportivă și evident că așteptăm anumite clarificări cu privire la această problemă, cu transferurile. E clar că, pentru oricine, Dinamo este un club cu notorietate, un club pe care nu e ușor să-l refuzi.

Așteptăm să punem anumite lucruri la punct, să vedem de unde plecăm, și dacă lucrurile vor fi în ordine, cu siguranță voi fi alături de ei”, a declarat Iuliu Mureșan pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Un fost jucător al CFR-ului dă de pământ cu Răzvan Zăvăleanu: „Cine și-a primit salariile?”

În schimb, Liviu Ganea se teme că Dinamo nu va reuși, sub conducerea noului administrator judiciar, să depășească momentele critice. Fost jucător al CFR-ului în momentul în care echipa se afla în insolvență, atacantul ajuns acum la 33 de ani pune tunurile pe Răzvan Zăvăleanu.

La CFR Cluj, domnul Zăvăleanu s-a asigurat ca jucătorii CFR-ului să nu mai ia niciunul, niciun ban. Ce a reușit la CFR? Cine și-a primit salariile?

ADVERTISEMENT

Mai am de primit aproape 100.000 de euro. Chestia este că jucătorii nu și-au luat banii la CFR. Despre ce vorbim? Domnul Zăvăleanu minte? Înseamnă că minte.

Nu și-au luat banii decât cei care au rămas în club – Camora, Deac, nu știu Cadu – care s-au înțeles și au rămas la echipă. Nimeni din cei care au plecat nu și-au mai luat banii.

Am luat 10% din drepturi, dar nu pentru că creditorul principal al clubului a renunțat să-și mai ia banii, ci pentru că așa au vrut ei. Puteau să nu mai dea nimic. Jucătorii de la Dinamo, odată cu venirea domnului Zăvăleanu, este posibil să nu-și mai ia niciun ban, după intrarea în insolvență.

La CFR s-au reziliat contractele unilateral. Au zis că s-a intrat pe legea 95 și că toate contractele sunt suspendate și că nimeni nu mai ia niciun ban. Așa a fost”, a declarat Liviu Ganea. Situația de atunci, diferă, însă, de ce se întâmplă la Dinamo.

Concret, jucătorii din lotul CFR-ului nu și-au mai primit banii pentru că aveau convenții civile și nu puteau fi considerați angajați ai clubului. În schimb, alb-roșii au contracte de muncă.

ADVERTISEMENT