Life

Jamila, declarații cu ochii în lacrimi după ce a pierdut procesul pentru „eclerul la tavă”: „Îmi este foarte greu”

Jamila a vorbit pentru prima dată despre procesul pe care l-a pierdut în fața colegei de breaslă. Câți bani trebuie să plătească.
02.03.2024 | 18:37
Jamila declaratii cu ochii in lacrimi dupa ce a pierdut procesul pentru eclerul la tava Imi este foarte greu
Jamila, primele declarații după ce a pierdut procesul pentru rețeta de „ecler la tavă”. Sursa foto: colaj Fanatik/ capturi YouTube
ADVERTISEMENT

Jamila a pierdut procesul deschis împotriva colegei sale de breaslă, Laura Laurențiu, pentru celebrul „ecler la tavă”. Bucătăreasa este nevoită acum să achite o sumă uriașă și a făcut, cu lacrimi în ochi, primele declarații.

Jamila, declarații printre lacrimi despre procesul pe care l-a pierdut

În urmă cu mai bine de patru de ani, între Jamila și Laura Laurențiu a izbucnit un conflict pe tema rețetei de ecler la tavă, dar și a drepturilor de difuzare a acesteia. Astfel că, bucătăreasa a mers în instanță, unde a afirmat că imaginea și onoarea ei în fața fanilor și partenerilor au avut de suferit.

ADVERTISEMENT

A cerut despăgubiri de peste 5.000 de euro, dar a pierdut  la Tribunal, și la Curtea de Apel, iar acum și la Instanța Supremă. Dreptatea a fost de partea Laurei Laurențiu, care a avut întâietate în publicarea rețetei.

Astfel că, ea nu va trebui să plătească nimic, în timp ce rivala sa va fi nevoit să scoată din buzunar 10.000 de lei, pentru a achita chetuielile de judecată a celei pe care a chemat-o în fața instanței.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, la încheierea proceselor, Jamila a publicat în mediul online un videoclip și a făcut dezvăluiri cu lacrimi în ochi, mărturisind că trece prin clipe foarte dificile din punct de vedere emoțional.

„Îmi este foarte greu să vorbesc despre asta. Este un moment foarte greu pentru mine. Încerc din răsputeri să nu plâng. Am primit un val enorm de ură pentru un lucru pe care nu eu l-am început. Mă văd nevoită astăzi să vorbesc despre un subiect care îmi face un rău enorm.

ADVERTISEMENT

Îmi pare rău că mă vedeți în situația asta. Au fost cinci ani în care nu am putut să vorbesc despre acest subiect pentru că încă se judeca acest proces pentru care mă blamează toată lumea. A fost o situație care mi-a adus mult stres și care m-a făcut să mă gândesc foarte bine la ceea ce se întâmplă în jurul meu”, a dezvăluit Jamila.

„Nimeni nu inventează rețete”

Jamila, printre lacrimi, a explicat că nimeni nu poate fi acuzat, în anul 2024, că a furat o rețetă, pentru că nimeni nu mai inventează moduri în care să pregătească anumite preparate, iar subiectul îi face „extrem de rău”.

ADVERTISEMENT

„Am primit multe mesaje despre furtul de rețete și mi se spune că fur rețete. Nu există drept de autor pentru rețete. Pe rețete nu poți pretinde că ai drept de autor și nici brevet de invenție. Mi se pare periculos să aducem aceste acuze pentru că în 2024 nu inventează nimeni rețete”, a adăugat Jamila.

ADVERTISEMENT