Sport

Jandarmeria București anunță măsuri speciale pentru meciul dintre Dinamo și UTA

Jandarmeria București a comunicat faptul că va lua măsuri speciale pentru meciul dintre Dinamo și UTA din cauza fanilor Stelei.
07.03.2024 | 20:56
Jandarmeria Bucuresti anunta masuri speciale pentru meciul dintre Dinamo si UTA
Se vor lua măsuri speciale la meciul dintre Dinamo și UTA
ADVERTISEMENT

Jandarmeria București a comunicat măsuri speciale ce vor fi luate în vederea meciului dintre Dinamo și UTA, programat vineri, de la ora 20:00, pe arena Arcul de Triumf, deși în mod normal nu există un conflict deschis între fanii celor două formații.

Zeci de steliști la meciul Dinamo – UTA, din etapa 30 a SuperLigii

Totuși, în sectorul oaspeților vor fi prezenți și suporteri ai Stelei iar divizionara secundă și UTA sunt grupări înfrățite. Ținând cont de aceste condiții, Jandarmeria anunță măsuri speciale de securitate.

ADVERTISEMENT

Dinamo și UTA vor juca  în ultima etapă a sezonului regular din SuperLigă, fiind un meci cu miză imensă. Cei dela UTA luptă pentru prezența în play-off, iar „alb-roșiii” vor o victorie de moral și care va aduce puncte în lupta pentru salvare.

Pe 28 februarie, UTA a jucat la București împotriva Rapidului, meci pierdut cu 1-4. Ultrașii din Peluza Sud Steaua au fost prezenți și atunci și s-au bătut pe străzi cu fanii gazdelor. Meciul a fost acuzat de omenie de către Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Mai multe grupări din galeria celor de la UTA sunt înfrățite cu grupări din Peluza Sud Steaua. Astfel, așa cum s-a întâmplat și la meciul dintre FCSB și Farul, când Peluza Marină a fost susținută de fanii „militarilor”, Jandarmeria Română a comunicat că în Giulești au fost prezenți și aproximativ 50 de steliști.

“Pentru desfăşurarea în condiţii de ordine şi siguranţă publică a acestui eveniment sportiv, Jandarmeria Capitalei, alături de celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, va lua măsuri pentru deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor la şi de la stadion, precum şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă la nivelul Capitalei.

ADVERTISEMENT

Spectatorii vor avea acces în stadion începând cu ora 18:00, doar pe baza biletelor sau invitaţiilor puse la dispoziţie de organizator.

Pentru acest meci de fotbal, din raţiuni de securitate, vor fi adoptate măsuri suplimentare de control al autovehiculelor şi persoanelor, cu scopul de a preveni introducerea în stadion atât a materialelor pirotehnice, cât şi a altor obiecte interzise de cadrul normativ în vigoare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, menţionăm faptul că, deşi a fost agreată prezenţa şi altor suporteri din Bucureşti în zona destinată galeriei echipei oaspete, din raţiuni care privesc buna desfăşurare a evenimentului sportiv, organizatorul acestuia nu va permite afişarea altor însemne în afara de cele care aparţin echipei FC UTA Arad”,  a comunicat Jandarmeria.

ADVERTISEMENT