Sport

Cu Brigada Antitero și elicopterele în Ghencea. Ce măsuri a luat Jandarmeria după FCSB – CFR Cluj 1-0

Jandarmeria s-a pregătit temeinic de meciul dintre FCSB și CFR Cluj. Suporterii celor două echipe nu au putut părăsi stadionul timp de 15 minute.
07.08.2023 | 00:16
Cu Brigada Antitero si elicopterele in Ghencea Ce masuri a luat Jandarmeria dupa FCSB  CFR Cluj 10
ADVERTISEMENT
06-08-2023
21:21

Galeria FCSB, același tratament ca oaspeții pe Ghencea

Crainicul stadionului a anunțat că atât suporterii FCSB-ului cât și galeria lui CFR Cluj trebuie să aștepte 15 minute pe stadion la finalul partidei din motive de securitate.

Jandarmeria a blocat ieșirea din parcarea de la stadionul Ghencea
Jandarmeria a blocat ieșirea din parcarea de la stadionul Ghencea

Deobicei această măsură este aplicată doar oaspeților. FANATIK a surprins momentul în care fanii au primit „undă verde” să părăsească Ghencea, la exact 15 minute de la finalul partidei. Regula a fost valabilă și pentru autoturisme, chiar dacă s-a creat o coadă uriașă.

06-08-2023
18:22

Brigada Antitero, în acțiune la stadionul Ghencea

Jandarmeria Română anunța un control la „sânge” inclusiv al autoturismelor la stadionul Ghencea, iar Brigada Antitero și-a luat misiunea extrem de în serios.

Mașinile, percheziționate de Brigada Antitero la FCSB - CFR Cluj
Mașinile, percheziționate de Brigada Antitero la FCSB – CFR Cluj

Reporterii FANATIK i-au surprins în acțiune la intrarea în parcarea stadionului Ghencea, înarmați cu detectoare de metale și altă aparatură. Șoferii au fost nevoiți să deschidă portbagajul pentru a fi verificat. 

06-08-2023
15:44

Jandarmeria a venit cu elicopterele în Ghencea

Jandarmeria mărește gradul de mobilizare pe măsură ce se apropie partida. Străzile din zona stadionului Ghencea au fost împânzite de forțele de ordine care patrulează printre fani.

De asemenea, au fost aduse elicoptere pentru a survola zona și a observa cât mai repede posibil orice incident care ar putea apărea.

06-08-2023
13:56

Trupe călare ale Jandarmeriei în fața stadionului

Jandarmeria Română a avut o mobilizare fără precedent pentru derby-ul din Ghencea. Au fost etalate și trupele călare, chiar în fața stadionului Ghencea, pe bulevardul principal.  Circulația a fost blocată în preajma arenei.

Trupe călare ale Jandarmeriei în fața stadionului Ghencea
Peste 900 de jandarmi asigură oridinea la FCSB – CFR Cluj
Jandarmeria Română a scos pe străzi trupele ecvestre
Jandarmeria Română a scos pe străzi trupele ecvestre.

Evenimentul este unul obișnuit la meciurile importante, mai ales la derby-urile cu grad de risc, cum e și cazul partidei dintre FCSB și CFR Cluj.

Jandarmeria Română e gata de derby-ul de mare risc de pe stadionul „Steaua” dintre FCSB și CFR Cluj, care marchează revenirea vicecampioanei în Ghencea după mai bine de 8 ani.

Jandarmeria Română, comunicat de presă înainte de FCSB – CFR Cluj: „Acces doar pe baza unui document de identitate”

Jandarmeria Română a făcut un anunț important pentru fani înainte de meciul din Ghencea dintre FCSB și CFR Cluj. Pentru a preîntâmpina incidentele, instituția a decis ca accesul pe stadion să se facă doar pe baza buletinului.

ADVERTISEMENT

„Pentru desfășurarea în condiții de ordine și siguranță publică a acestui eveniment sportiv, Jandarmeria Capitalei, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, va lua măsuri pentru deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor la și de la stadion, precum şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă la nivelul Capitalei.

Spectatorii vor avea acces în stadion începând cu ora 19:00, doar pe baza biletelor sau invitațiilor puse la dispoziție de organizator, alături de un document de identitate (fizic sau în format electronic), după efectuarea unui control riguros efectuat de către Jandarmerie și societatea specializată de pază”.

ADVERTISEMENT

E foarte probabil ca această măsură să fie menită să îi descurajeze pe ultrașii Stelei care și-ar fi cumpărat bilete la meciul FCSB – CFR Cluj și care i-au amenințat pe fanii vicecampioanei. Peluza Sud Steaua a protestat în mai multe rânduri asupra accesului pe stadion doar pe baza unui act de identitate și a refuzat în mai multe rânduri să asiste la meciurile „roș-albaștrilor” din acest motiv.

Jandarmeria Română a desemnat locul unde se va întâlni galeria FCSB, care va merge apoi spre stadion

Ultrașii din Peluza Nord FCSB se vor strânge într-o locație din zona cartierului Ghencea, de unde vor fi escortați de forțele de ordine către stadion: „Suporterii echipei gazdă pot folosi ca loc de adunare platoul din fața fostului cinematograf Lira, situat la intersecția străzilor Mihail Sebastian și Calea 13 Septembrie, începând cu ora 18:00, de unde se va face deplasarea către stadion sub protecția forțelor de ordine”.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește galeria lui CFR Cluj, punctul de întâlnire este chiar  în fața stadionului „Steaua”. Jandarmeria Română mai atrage atenția asupra faptului că FCSB are 32 de suporteri interziși, în timp ce ardelenii au 13: „Totodată, începând cu ora 19:00, suporterii oaspeți pot folosi ca loc de adunare parcarea complexului comercial Dedeman, situat la intersecția străzii Brașov cu Bd. Ghencea, de unde se va face deplasarea către stadion sub protecția forțelor de ordine”.

Măsuri speciale luate de autorități: „Din rațiuni de siguranță”

Organele legii avertizează că nici mașinile personale nu vor scăpa de filtre în zona stadionului: „Pentru acest meci de fotbal, din rațiuni de siguranță, vor fi adoptate măsuri suplimentare de control al autovehiculelor și persoanelor, cu scopul de a preveni introducerea în stadion atât a materialelor pirotehnice, cât și a altor obiecte interzise de cadrul normativ în vigoare”.

ADVERTISEMENT

Jandarmeria Română a mai transmis un mesaj clar pentru suporteri: „Totodată, recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de agresivitate verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente, cu mențiunea că orice încălcare a prevederilor legale în vigoare va fi sancționată cu fermitate de către forțele de ordine.

Astfel, cei care comit fapte antisociale vor fi identificați pe loc sau ulterior jocului sportiv în vederea sancționării conform cadrului legal în vigoare”.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,70 este cota pentru „sub 2,5 goluri” la meciul FCSB – CFR Cluj

ADVERTISEMENT