Sport

Jandarmeria, măsuri speciale la derby-ul FCSB – Rapid. 47 de fani interziși pe Arena Națională

Jandameria a anunțat măsuri sporite la derby-ul FCSB - Rapid, considerat unul de risc maxim. Tot ce trebuie să știe suporterii.
19.04.2024 | 20:39
Jandarmeria masuri speciale la derbyul FCSB  Rapid 47 de fani interzisi pe Arena Nationala
46.000 de fani vor fi prezenți pe Arena Națională la derby-ul FCSB - Rapid. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Jandarmeria e din nou în alertă înainte de derby-ul de pe Arena Națională dintre FCSB și Rapid la care FANATIK a anunțat că s-au vândut toate biletele cu trei zile înainte.

Jandarmeria, avertisment pentru ultrași înainte de FCSB – Rapid: „Vor fi adoptate măsuri suplimentare de control”

Jandarmeria a anunțat că zeci de fani au interzis la derby-ul FCSB – Rapid: „Subliniem faptul că un număr de 22 de suporteri gazdă și 25 de suporteri oaspeți se află sub interdicția participării la meciurile de fotbal, sens în care posibila lor încercare de a intra în incinta arenei sportive constituie infracțiune, potrivit prevederilor art. 31, alin. 1 din Legea nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare”.

ADVERTISEMENT

Instituția a anunțat că va recurge și la alte norme de securitate: „Pentru acest meci de fotbal, din rațiuni de siguranță, vor fi adoptate măsuri suplimentare de control al autovehiculelor și persoanelor, cu scopul de a preveni introducerea în stadion atât a materialelor pirotehnice, cât și a altor obiecte interzise de cadrul normativ în vigoare.

Pentru a evita producerea unor incidente, recomandăm suporterilor să evite deplasarea în grupuri mari la sau de la arena sportivă”, se mai arată într-un comunicat transmis presei.

ADVERTISEMENT

Totodată, recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de agresivitate verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente, cu mențiunea că orice încălcare a prevederilor legale în vigoare va fi sancționată cu fermitate de către forțele de ordine. Astfel, cei care comit fapte antisociale vor fi identificați pe loc sau ulterior jocului sportiv în vederea sancționării, conform cadrului legal în vigoare.

Jandarmeria, anunț cu privire la scandările xenofobe înainte de FCSB – Rapid

Jandermeria readuce în prim plan problema torțelor și petardelor: „Conform prevederilor legale în vigoare, spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă”.

ADVERTISEMENT

Nici scandările xenofobe vor avea toleranță zero: „Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

Subliniem faptul că, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 31 din 2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii, cu modificările și completările ulterioare, este interzisă incitarea la ură națională, rasială sau religioasă, la discriminare şi la săvârşirea de infracţiuni contra păcii şi omenirii.

ADVERTISEMENT

Vă mulțumim tuturor pentru înțelegerea manifestată față de măsurile de siguranță luate și recomandăm tuturor suporterilor să dea dovadă de fair-play și comportament civilizat astfel încât toți spectatorii să se bucure de spectacolul fotbalistic”.

Recomandări pentru suporterii prezenți pe Arena Națională

Jandarmeria Română a venit și cu o serie de recomandări pentru fanii care vor fi prezenți la derby-ul dintre FCSB și Rapid:

  • să vină din timp la stadion, începând cu ora deschiderii porţilor de acces, pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în arena sportivă;
  • să manifeste răbdare, să respecte indicațiile jandarmilor şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;
  • în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul forţelor de ordine din zonă;
  •  părinţii să supravegheze cu atenţie sporită copiii.
ADVERTISEMENT
1.90 este cota BETANO pentru „1 solist” la derby-ul FCSB - Rapid