Sport

Jaqueline Cristian – Lucia Bronzetti 6-3, 6-4! Prima victorie la Wimbledon

Jaqueline Cristian s-a calificat în turul doi de la Wimbledon, după ce a învins-o cu 6-3, 6-4 pe Lucia Bronzetti. A fost un meci întrerupt de trei ori de ploaie.
05.07.2023 | 17:37
Jaqueline Cristian  Lucia Bronzetti 63 64 Prima victorie la Wimbledon
Jaqueline Cristian - Lucia Bronzetti, în turul 1 de la Wimbledon 2023. Foto: World Tennis.com
ADVERTISEMENT
05-07-2023
11:34

Jaqueline Cristian - Lucia Bronzetti 6-3, 6-4

GAME, SET şi MECI, Jaqueline Cristian: 6-4, 6-4! Evoluţie solidă a româncei, care a închis meciul în două seturi, în ciuda întreruperilor cauzate de ploaie. 

4-4! Echilibru în setul secundă. Jaqueline revine de la 2-4 şi este la doar două game-uri de turul doi. 

SET, 6-3 Cristian! “Jac” revine excelent după pauză şi închide primul set cu 6-3. 

S-a relat din nou meciul. 

4-3, Cristian! Cele două sportive merg cap la cap cu serviciu, dar meciul este din nou întrerupt. A treia oară în cursul zilei de miercuri. 

3-2, Cristian! Pauza nu a fost de bun augur pentru Jaqueline, care cedează pe propriul serviciu. 

După mai bine de o oră de pauză, meciul se reia. În total, confruntarea a fost amânată două ore şi jumătate în cursul zilei de miercuri. 

3-1, Cristian! Românca reuşeşte să facă break-ul, dar meciul este întrerupt din nou din cauza ploii, la scorul de 3-1 şi 15-0

2-1, Cristian! Jaqueline salvează mingi de break şi rămâne în avantaj în primul set. 

1-0, Cristian! Românca începe bine meciul şi îşi face serviciul în debut. 

Start de meci cu Jaqueline Cristian la serviciu. 

05-07-2023
10:27

Startul meciului, amânat din cauza ploii

Startul partidei Jaqueline Cristian – Lucia Bronzetti, care trebuia să înceapă la ora 13:00, a fost amânat din cauza ploii care cade în acest moment la Wimbledon.

Organizatorii au anunțat că meciurile vor începe cel mai devreme la ora 13:30.

Jaqueline Cristian este una dintre jucătoarele intrate pe tabloul principal la Wimbledon pe baza unui clasament protejat. Românca nu a fost prezentă la precedentul turneu de Grand Slam, la Roland Garros, dar acum a decis sâ profite de această facilitate acordată de organizatori ca urmare a faptului că a avut o lungă perioadă de acccientare. Jaqueline putea avea parte, hotărât lucru, de un adversar foarte greu, dar sorții i-au adus-o în față pe italianca Lucia Bronzetti, care pare mult mai accesibilă.

Când se joacă meciul Jaqueline Cristian – Lucia Bronzetti  din turul 1 de la Wimbledon 2023

Partida Jaqueline Cristian – Lucia Bronzetti se joacă miercuri, 5 iulie, de la ora 13:00, pe terenul 10, fiind reprogramată de la data de marți, 4 iulie, urmare a ploii care a făcut imposibilă desfășurarea partidelor conform programului.. Este o arenă mică dar pentru Cristian este mult mai puțin important acest aspect, pentru ea esențial fiind să reușească victoria, deoarece de la revenirea în activitate rezultatele ei în turneele WTA au fost destul de modeste.

ADVERTISEMENT

Jaqueline are mare nevoie de victorii, pentru a=și recăpăta încrederea în forțele ei a începe să urce în clasament, poziția 113 fiind departe de aspirațiile ei. Meciul e clar că nu ușor, pentru că Bronzett străbate o perioadă de unj nivel destul de bun și într-o zi fastă poate pune probleme serioase inclusij jucătoarelor din top 20.

Cine este Lucia Bronzetti,  adversara Soranei Cîrstea în primul tur al turneului de la Wimbledon

Lucia Bronzetti este o jucătoare de tenis din Italia, mai precis din orașul Rimini, în vârstă de 24 ani. Lucia a făcut saltul spre top 50 la începutul acestui an și a reușit să câștige primul ei turneu WTA Openul marocan, după finala câștigatâ în fața Juliei Grabher din Germania. Deși italienii sunt mari fani ai zgurei, Lucia nu se descurcă rău nici pe suprafețele rapide.

ADVERTISEMENT

Lucia a participat recent, înainte de Wimbledon, la turneul pe iarbă de la Bad Homburg în Germania, unde nu a avut deloc evoluții rele, reuțind să ajungă în finală și ca urmare a faptului că marea favorită, liderul mondial Iga Swiatek, a declarat forfait înaintea meciului direct. În finală Bronzetti a pierdut greu, la limită, în fața cehoiacei Ekaterina Sinakova. Are în carieră până acum câștigați ceva peste 1,5 milioane de dolari.

Câţi bani primeşte Jaqueline Cristian dacă se califică în turul 2 de la Wimbledon 2023

Jaqueline Cristian și Lucia Bronzetti s-au mai întâlnit o singură datâ până acum. Meciul a avut loc pe zgură pe 9 septembrie 2019 la Karlsruhe, în Germania, în cadrul optimilor de finală. Cristian a câștigat lejer primul set, cu 6-1 iar în al doilea a avut o revenire spectaculoasă de la 1-3 și a dus partida în tie-break, unde a reușit să își adjudece și al doilea set.

ADVERTISEMENT

Dacâ românca va reuși să repete evoluția sigură de atunci și va obține din nou victoria va fi considerat o surpriză, pentru că mare favorită la casele de pariuri este italianca, o cotă de 1,35. Un succes în primul tur la Wimbledon ar umple conturile lui Jaqueline cu suma de 85.000 de lire sterline. o sumă cu adevărat frumușică după numai un singur meci disputat.

Cu cine joacă Irina Begu și Sorana Cîrstea, celelalte românce de pe tabloul principal de la Wimbledon 2023

Până acum avem deja o româncă în al doilea tur al turneului de Grand Slam de la Wimbledon, una care, să recunoaștem, nu figura printre cele cu șanse mari la victorie. Ana Bogdan a produs surpriza, învingând cu 2-0 pe nr.15 mondial, rusoaica Liudmila Samsonova. Marți, 4 iulie, dar înaintea lui |Cristian alte două românce au fost chemate să intre în horă.

ADVERTISEMENT

Este vorba de Sorana Cîrstea, chemată să joace din nou, la fel ca la ediția precedentă, împotriva sportivei din Germania Tatjana Maria și de Irina Begu, care a avut-o în față pe canadianca Rebecca Marino, un meci destul de echilibrat, în care Begu, cap de serie nr.29, pornea totuși ușor favorită.

ADVERTISEMENT