Sport

Când se joacă Jaqueline Cristian – Alison Riske, finala WTA Linz Open. „Contesa Dracula” va lupta în premieră pentru un trofeu

Jaqueline Cristian a profitat de abandonul Simonei Halep și s-a calificat în finala de la WTA Linz Open. Pentru bucureșteanca în vârstă de 23 de ani va fi primul meci cu trofeul pe masă.
12.11.2021 | 11:46
Cand se joaca Jaqueline Cristian  Alison Riske finala WTA Linz Open Contesa Dracula va lupta in premiera pentru un trofeu
ADVERTISEMENT
12-11-2021
09:46

Când se joacă finala WTA Linz Open 2021

Organizatorii turneului de la Linz au anunțat ora de desfășurare a finalei din proba de simplu. Astfel, meciul dintre Jaqueline Cristian și Alison Riske, în care românca va încerca să câștige primul trofeu din carieră, va începe la ora 20:00. Duelul va fi transmis în direct pe Digi Sport 2 și în format live text pe site-ul FANATIK.

11-11-2021
18:08

Jaqueline Cristian - Alison Riske, finala WTA Linz Open 2021

Jaqueline Cristian și-a aflat adversara din prima finală a carierei. Americanca Alison Riske, favorită numărul 8, va încerca să îi sufle trofeul româncei. Locul 73 WTA, Riske s-a calificat în ultimul act după abandonul conaționalei Danielle Rose Collins. Riske câștigase primul set, scor 7-5, dar Rose Collins a hotărât să se retragă după timeout-ul medical cerut înainte de începerea setului secund.

Minunile continuă pentru Jaqueline Cristian la WTA Linz Open. „Contesa Dracula” s-a calificat în finală după ce a profitat de un nou abandon. Simona Halep s-a retras chiar înaintea confruntării din penultimul act din cauza unei accidentări la genunchiul stâng. E al treilea forfait de care profită Cristian în drumul spre trofeu.

Bucureșteanca în vârstă de 23 de ani nici nu trebuia să se afle pe tabloul principal. A fost învinsă de Lesia Tsurenko în ultimul tur al calificărilor, dar i-a luat locul accidentatei Sorana Cîrstea. În drumul spre finală, Cristian a mai profitat de un abandon. S-a întâmplat în optimi, atunci când conducea cu scorul de 5-2 în primul set, dar problemele medicale au forțat-o pe Rebecca Peterson să renunțe.

ADVERTISEMENT

Jaqueline Cristian va juca în ultimul act cu învingătoarea meciului Alison Riske – Danielle Rose Collins. Pentru „Contesa Dracula”, finala de la Linz va fi prima din carieră. Meciul va avea loc vineri, 12 noiembrie, ora de desfășurare a partidei urmând să fie anunțată ulterior.

Adversara lui Jaqueline Cristian în finala de la WTA Linz Open. Românca luptă în premieră pentru un trofeu

Jaqueline Cristian (locul 100 WTA) a ratat astfel șansa de a își lua revanșa în fața Simonei Halep după singurul lor meci direct. Cele două s-au întâlnit în sferturile de la WTA Transylvania Open, acolo unde constănțeanca s-a impus în două seturi, scor 6-1, 6-1. În prima finală a carierei, Cristian își va măsura forțele cu o adversară pe care n-a mai întâlnit-o niciodată.

ADVERTISEMENT

Alison Riske are 31 de ani și ocupă în prezent locul 73 în clasamentul mondial. Pentru ea ar fi a zecea finală în competiția de simplu. Spre deosebire de „Jaq”, americanca are în palmares două turnee câștigate.

S-a impus în 2014, la Tianjin Open, și în 2019, la Rosmalen Championships. La turneele de Grand Slam, cea mai bună performanță a lui Riske este sfertul de finală de la Wimbledon, din 2019.

ADVERTISEMENT

Danielle Rose Collins are 29 de ani și este mult mai bine situată în ierarhia WTA, pe locul 29. Vine tot din Statele Unite ale Americii și, la fel ca Riske, are tot două trofee în palmares. Rose Collins a câștigat singurele ei finale din carieră, ambele în acest an, la Palmero International și la Silicon Valley Classic.

În Italia a învins o altă jucătoare din România, pe Gabriela Ruse, scor 6-4, 6-2. În ceea ce privește turneele de mare șlem, cel mai bun rezultat rămâne semifinala de la Roland Garros, în 2019.

ADVERTISEMENT

Câţi bani a încasat Jaqueline Cristian pentru calificarea în ultimul act. Salt fantastic în clasamentul WTA

Pentru calificarea în finala turneului WTA Linz Open, Jaqueline Cristian a încasat un cec în valoare de 21.400 de dolari, dar și 180 de puncte WTA. În cazul în care va câștiga primul ei trofeu din carieră, „Contesa Dracula” va pleca acasă cu premiul de 43.000 de dolari și cu 280 de puncte WTA.

Datorită prezenței în finala competiției din Austria, „Jaq” va face un salt fantastic în clasamentul WTA. În prezent, bucureșteanca este pe locul 100, dar începând de luni va ocupa poziția cu numărul 74. Dacă va reuși să și câștige, Cristian va urca până pe locul 61 în ierarhia mondială.

Odată cu calificarea în ultimul act, Jaqueline Cristian și-a depășit și cea mai bună performanță din carieră. Precedenta fusese pe 12 septembrie, la Karlsruhe, acolo unde a ajuns până în semifinale, dar a pierdut în fața egiptencei Mayar Sherif, scor 6-7 (3), 6-4, 4-6.

ADVERTISEMENT
Tags: