Sport

WTA Praga 2023. Jaqueline Cristian, meci amânat în semifinale

Jaqueline Cristian s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Praga 2023. Ploaia își face însă de cap. Ce decizie au luat organizatorii
05.08.2023 | 17:54
WTA Praga 2023 Jaqueline Cristian meci amanat in semifinale
Jaqueline Cristian s-a calificat în sferturi la WTA Praga. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
05-08-2023
14:59

Jaqueline Cristian, meci amânat cu 8 ore!

Partida din semifinalele turneului de la Praga dintre Jaqueline Cristian și Marie Bouzkova a fost amânată cu opt ore din cauza ploii. Meciul care trebuia să înceapă la ora 12:00 a fost reprogramat pentru 18:30. 

Precipitațiile au continuat timp de ore bune, iar suprafața de joc a fost acoperită cu o prelată. Rămâne de văzut care dintre jucătoare va gestiona mai bine din punct de vedere psihologic această problemă. 

 

04-08-2023
12:37

Jaqueline Cristian s-a calificat în semifinale la WTA Praga

Jaqueline Cristian (122 WTA) s-a calificat în semifinalele turneului de la WTA Praga. Românca a învins-o în sferturi, în trei seturi, scor 6-4, 1-6, 6-2 pe Kateryna Baindl (98 WTA și favorită 8 la câștigarea competiției). 

Astfel, românca s-a calificat în prima semifinală a anului și în prima din toamna anului 2021 încoace (la WTA Linz). Partida a durat două ore și cinci minute. 

Pentru un loc în finală, Jaqueline Cristian o va înfrunta pe învingătoarea din meciul Tereza Martincova/Nao Hibino. Grație performanței de a ajunge până în semifinale la WTA Praga, jucătoarea de tenis din România va primi un cec în valoare de 11.276 de dolari și 110 puncte WTA. 

02-08-2023
10:45

Jaqueline Cristian s-a calificat în sferturi la WTA Praga

Jaqueline Cristian (122 WTA) continuă parcursul fabulos de pe hard-ul de la WTA Praga. Românca s-a calificat în sferturi, după victoria în două seturi, scor 6-4, 6-3 cu Emiliana Arango (181 WTA) din Columbia. Partida a durat o oră și 32 de minute. 

Jaqueline a avut parte de un început ezitant de meci și a fost condusă cu 0-2, însă românca a revenit și a făcut break-ul câștigător la 5-4. În setul secund, Jaqueline Cristian s-a aflat în permanență la conducere și s-a calificat „en-fanfare” în sferturi, unde o va întâlni pe Kateryna Baindl (Ucraina, 98 WTA). 

Pentru calificarea în sferturi, Jaqueline Cristian va fi recompensată cu 6.418 dolari și 60 de puncte WTA. 

01-08-2023
18:25

Cîrstea e în optimi la WTA Washington

Sorana Cîrstea, locul 32 WTA, a avut parte de un debut de săptămână cu dreptul și s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Washington.

Românca a învins-o în runda inaugurală pe croata Petra Martic, poziția 36 în ierarhia mondială, scor 6-3, 7-6 (13), după o oră și 50 de minute. Aceasta a fost a 99-a victorie pentru ea în fața unei jucătoare af.lată îân Top 50 WTA.

În optimile de finală, Cîrstea o va întâlni pe rusoaica Liudmila Samsonova, cap de serie numărul 8 și poziția 18 în clasamentul mondial.

01-08-2023
14:01

Țig, eliminată la WTA Praga

Jucătoarea Patricia Țig, locul 698 WTA, a ratat calificarea în optimile de finală ale turneului de la Praga.

Românca a fost învinsă în runda inaugurală de slovaca Anna Karolina Schmiedlova, poziția 82 în ierarhia mondială, scor 2-6, 2-6, după un meci de o oră și 52 de minute.

După ce a trecut în premieră de runda inaugurală de la Wimbledon, românca a început sezonul de hard în capitala Cehiei. Acolo se joacă un turneu cu premii în valoare totală de 259.303 dolari.

Jaqueline Cristian , victorie mare la WTA Praga

În această săptămână, Jaqueline Cristian a ales să joace la WTA Praga. Sorții au fost nemiloși pentru jucătoarea noastră, trimițând-o să joace în primul tur în fața cehoaicei Marie Bouzkova, principala favorită.

ADVERTISEMENT

Ajunsă pe poziția 122 în ierarhia WTA, ”Draculina” a lăsat deoparte emoțiile și a trecut peste faptul că adversara sa este mult mai bine clasată (locul 39), iar întreaga arenă îi era potrivnică.

Cristian a început primul set mult mai bine și s-a distanțat la 5-2. Deși a avut ceva probleme pe final, ea și-a adjudecat prima manșă cu 6-4. Setul secund i-a aparținut cehoaicei care și l-a trecut în cont tot cu 6-4.

ADVERTISEMENT

Decisivul a început prost pentru româncă, care s-a văzut condusă cu 3-1. Jaqueline a avut puterea să treacă peste toate problemele, a revenit și în final s-a impus cu 6-4, într-un meci care a durat două ore și 47 de minute.

Unde crede Cristian că s-a decis calificarea

La finalul partidei, Jaqueline Cristian a declarat că a fost încrezătoare că se poate impune în fața Mariei Bouzkova, în ciuda faptului că cehoiaca câștigase toate cele trei întâlniri anterioare.

ADVERTISEMENT

”Ne cunoaștem din perioada junioratului, știam la ce să mă aștept, nu avea cum să fie ușor, am avut până acum bătălii bune. Am încercat tot ce se poate ca să mă țin de planul de joc discutat cu antrenorul meu, dar, evident, mă așteptam la un meci dur, scorul o demonstrează.

Am reușit să câștig, asta înseamnă foarte mult pentru mine. Cred că am fost foarte pozitivă, am crezut în mine până la ultimul punct și nu am renunțat în niciun moment, aceasta a fost cheia”, a spus Cristian.

ADVERTISEMENT

În optimile de finală, românca o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre cehoiaca Barbora Palicova (229 WTA) și columbianca Emiliana Arango (181 WTA). La turneul de la Praga este prezentă și Patricia Țig (698 WTA), care o va înfrunta în primul tur pe slovaca Anna Karolina Schmiedlova (82 WTA).

ADVERTISEMENT