Sport

Jasmin Kurtic, primul interviu la Universitatea Craiova: „Am fost contactat de Mitriță”

Jasmin Kurtic a oferit primele declarații după transferul la Universitatea Craiova și a mărturisit că Alex Mitriță a avut un rol important în realizarea transferului în Bănie.
08.08.2023 | 19:08
Jasmin Kurtic primul interviu la Universitatea Craiova Am fost contactat de Mitrita
Cum a ajuns Kurtic la Universitatea Craiova: „Am fost contactat de Mitriță”. sursă foto: Captură ecran UCV
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova l-a transferat pe Jasmin Kurtic, iar mijlocașul sloven a mărturisit că Alex Mitriță nu a ezitat să îl contacteze înaintea mutării. Internaționalul de 34 de ani a semnat un contract pe un sezon cu formația din Bănie, iar oltenii îi pot prelungi înțelegerea pentru încă un an la finalul ediției 2023-2024 din SuperLiga.

Jasmin Kurtic, primele declarații după prezentarea la Universitatea Craiova: „Am fost contactat prima oară de Alex Mitriță”

Universitatea Craiova le-a răspuns contracanditatelor la titlul de campioană după transferurile sonore realizate de CFR Cluj și FCSB prin oficializarea mutării lui Jasmin Kurtic. Mijlocașul care a evoluat ultima dată la PAOK s-a înțeles cu formația din Bănie, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

Jasmin Kurtic se felicită pentru transferul la Universitatea Craiova și mărturisește că negocierile au decurs rapid cu formația din Bănie. Acesta a dezvăluit că Alex Mitriță a fost prima persoană din Bănie care l-a sunat, apoi au continuat discuții și cu Mihai Rotaru.

„Sunt foarte fericit și mândru să fac parte din acest club. Aș vrea să îi mulțumesc președintelui, tuturor oamenilor care au lucrat la această înțelegere și agentului meu, desigur familiei și copiilor pentru că ei sunt motivul pentru care fac toate aceste lucruri.

ADVERTISEMENT

Așa cum am zis, sunt mândru să fac parte din acest club istoric.  Negocierile au decurs foarte repede pentru că am fost contactat prima oară de Alex Mitriță și apoi de președintele clubului. De la primul apel mi-am dat seama că poate fi interesant și o soluție bună pentru mine și familia mea”, a spus Jasmin Kurtic.

Jasmin Kurtic: „Trebuie să muncim și să avem răbdare, asta trebuie să fie mentalitatea”

Internaționalul sloven a refuzat să își facă un portret după transferul la Universitatea Craiova, iar acesta anunță că își va arăta calitățile pe teren. Jasmin Kurtic a declarat că este 100% pregătit să debuteze la formația din Bănie, chiar dacă are o perioadă lungă de timp fără vreun meci jucat.

ADVERTISEMENT

„Este dificil pentru orice jucător de fotbal să își descrie calitățile. Îi las pe alții să vorbească și voi munci mult pe teren și în afara lui. Sunt alți oameni care dau obiectivele, noi trebuie să muncim și să avem răbdare, să ne antrenăm la fiecare ședință de pregătire, să luăm meci cu meci pentru că asta trebuie să fie mentalitatea.

Nu să fim mai buni sau cei mai buni, dar să progresăm și să avem rezultate bune pe parcursul sezonului competițional. Sunt 100% pregătit, așa că vă rog să nu mă întrebați asta. Dacă nu aș fi fost 100% pregătit nu aș fi fost aici.

ADVERTISEMENT

Sunt o persoană care se integrează repede într-o echipă. După cum văd, toți băieții sunt foarte buni, de treabă, m-au acceptat foarte bine, așa cum s-a întâmplat și la alte cluburi și cu alți oameni. Sunt mândru și bucuros să fac parte din acest grup”, a declarat internaționalul într-un interviu pentru site-ul clubului.

Cum l-a convins Alex Mitriță să semneze cu Universitatea Craiova: „În aproape toate conversațiile rapide poți găsi dragostea, aprecierea și tot ce ai nevoie”

Jasmin Kurtic a mărturisit că nu a urmărit fotbalul românesc, însă este încrezător în potențialul din SuperLiga după ce s-a consultat cu mai multe persoane din sportul din România. Acesta a mărturisit că a găsit tot ceea ce avea nevoie într-o conversație scurtă cu Alex Mitriță.

„Ca să fiu sincer, nu știam foarte multe pentru că n-am urmărit fotbalul românesc, dar vorbind cu alți oameni cu experiență, jucători, antrenori și mi-au spus că fotbalul este subevaluat și sunt mulți fotbaliști talentați. Chiar și jucând împotriva echipei naționale a României am văzut că mereu au avut jucători talentați, antrenori buni și acesta a fost motivul pentru care am acceptat această provocare.

E mereu plăcut să găsești foști jucători și Alex este un tip foarte bun, m-a ajutat și am vorbit la telefon, a fost o discuție rapidă. De obicei, în aproape toate conversațiile rapide poți găsi dragostea, aprecierea și tot ceea ce ai nevoie”, a mărturisit mijlocașul.

Portretul lui Valentin Mihăilă prin ochii lui Jasmin Kurtic: „E puțin nebun. Poate avea o carieră foarte bună”

Alex Mitriță nu este singurul fotbalist trecut pe la Universitatea Craiova cu care Jasmin Kurtic a împărțit vestiarul. Mijlocașul i-a descris pe Valentin Mihăilă și Dennis Man, despre care spune că pot avea o carieră senzațională.

„Astea sunt niște cuvinte frumoase. Cu Valentin Mihăilă am fost coleg la Parma, e un tip super, e puțin nebun, dar în sens pozitiv și asta mi-a plăcut la el. Mereu pozitiv, mereu bun, dar dincolo de asta are o calitate foarte bună, poate avea o carieră foarte bună, dar asta depinde doar de el.

Aceleași lucruri le pot spune și despre Dennis Man, pentru că și el mi-a fost coleg acolo, așa că le spun salut și le doresc mult succes în noul sezon”, a declarat Kurtic.

Jasmin Kurtic, despre declarațiile lui Razvan Lucescu pentru FANATIK:  „Genul de om de care fotbalul are nevoie”

Răzvan Lucescu a avut doar cuvinte de laudă pentru Jasmin Kurtic într-un interviu pentru FANATIK, iar mijlocașul „alb-albaștrilor” a reacționat după intervenția fostului său antrenor. Acesta a mărturisit că tehnicianul român se dedică total muncii sale și fotbalului.

„Despre Răzvan pot spune că prima întâlnire cu el a fost una profesionistă pentru că este genul de om de care fotbalul are nevoie. Îi place să muncească din greu, să fie profesionist, nu-i place ca cineva să glumească pe teren și eu sunt genul care muncește, genul care vine cu mult timp înainte de antrenament, după ședința de pregătire.

În meciuri mai eram poate uneori prea agresiv chiar și cu colegii, arbitrii, gesticulam cu mâinile, dar acesta este caracterul meu și asta i-a plăcut lui Răzvan Lucescu la mine. Dar în afara terenului, respect persoana care este. Un tip cumsecade, un tip bun, un antrenor foarte bun pentru că a arătat rezultatele pe care le-a făcut în carieră. Îi doresc tot ce-i mai buni lui și familiei sale”, a spus internaționalul sloven.


  • 1,90 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „2 solist” la meciul Poli Iași – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT