Sport

Javier Mascherano, anunț despre participarea lui Leo Messi la Jocurile Olimpice: “Avem o înțelegere”

2024 se anunță un an plin de evenimente pentru Lionel Messi, care are planuri mari cu Inter Miami și naționala Argentinei. Printre altele, Messi vrea să participe și la Jocurile Olimpice de la Paris.
07.03.2024 | 13:31
Javier Mascherano anunt despre participarea lui Leo Messi la Jocurile Olimpice Avem o intelegere
ADVERTISEMENT

Lionel Messi este hotărât să își dedice vara aproape în exclusivitate pentru naționala Argentinei. Asta în ciuda faptului că o astfel de decizie ar putea provoca multe probleme pentru Inter Miami. Campionatul din MLS nu se întrerupe pentru Copa America, iar în finalul lunii iulie ar fi programate meciurile din Leagues Cup.

Javier Mascherano, detalii despre participarea lui Leo Messi la Jocurile Olimpice 2024. “Decarul” Argentinei ar vrea să revină la Paris

Marele semn de întrebare rămâne legat de participarea lui Leo Messi la Jocurile Olimpice, programate în Franța, în perioada 24 iulie – 9 august. Finala ar urma să se joace la Paris, oraș pe care starul argentinian l-a părăsit nu în cele mai bune relații cu fanii lui PSG. Javier Mascherano, fost coleg cu Messi la Barcelona, este selecționerul reprezentativei olimpice a Argentinei.

ADVERTISEMENT

Mascherano a oferit detalii importante despre posibila participare a lui Messi la Jocurile Olimpice. Cert este că deținătorul “Balonului de Aur” și-a exprimat dorința unei reveniri în Franța pentru Jocurile Olimpice. Dar momentan nu știe dacă programul său îi va permite. Totul ar depinde și de parcursul la Copa America, programată în perioada 21 iunie – 14 iulie.

“Am vorbit deja cu Leo Messi și avem o înțelegere. Aceea că decizia o vom lua cu puțin înainte de Jocurile Olimpice. Mai este mult timp până atunci, el abia a început sezonul cu Inter Miami. Trebuie să ținem cont că în vară avem și Copa America. Nu este o situație ușoară. Trebuie să vedem dacă va avea energia pentru a juca la Paris.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi ar urma să rateze mai multe meciuri ale lui Inter Miami pentru a participa la Copa America și Jocurile Olimpice

Nu vrem să îl presăm, sau să îl încurcăm. I-am trimis invitația și i-am oferit toate datele de care are nevoie pentru a le discuta și cu clubul său. Nu va fi ușor nici să managerieze problema cu Inter Miami și MLS. Dar va lua decizia la momentul potrivit”, a declarat Javier Mascherano într-un interviu oferit pentru TyC Sports.

Leo Messi va pierde mai multe meciuri în MLS pe perioada Copa America, dar cert este că pentru Jocurile Olimpice nu ar rata partide din campionatul american. Asta pentru că va exista o pauză de o lună începând cu finalul lunii iulie.

ADVERTISEMENT

Doar că în acea perioadă sunt programate meciuri din Leagues Cup, competiție la care participă echipe din MLS și din Mexic. Inter Miami este chiar deținătoarea trofeului, iar datorită succesului din această competiție a obținut în premieră calificarea în CONCACAF Champions Cup pentru 2024.

Lionel Messi va debuta la noapte în CONCACAF Champions Cup. Inter Miami, deplasare complicată la Nashville

Inter Miami a avut un start foarte bun în MLS și este liderul conferinței de Est, cu 7 puncte după primele 3 partide. În următoarea rundă, formația din Florida va înfrunta pe CF Motreal, duminică, ora 23:00 a României, pe propriul teren.

ADVERTISEMENT

Până atunci, însă, Messi ar urma să debuteze la noapte în CONCACAF Champions Cup. Inter Miami va juca manșa tur din optimile de finală pe terenul lui Nashville, de la ora 4:00 a României. Returul de la Fort Lauderdale este programat pe 14 martie, ora 3:15 a României.

ADVERTISEMENT