Sport

Jean Pavel detonează bomba! Suporterii și gloriile Stelei, demers pentru promovare

Jean Pavel a dezvăluit pentru Fanatik că suporterii și gloriile Stelei vor înființa o societate pe acțiuni pentru ca echipa să poată promova din sezonul viitor.
04.11.2023 | 10:14
Jean Pavel detoneaza bomba Suporterii si gloriile Stelei demers pentru promovare
CSA Steaua București nu are drept de promovare de 2 ani. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Jean Pavel a vorbit pentru FANATIK în ziua în care a împlinit 52 de ani. Fostul lider al galeriei a dezvăluit planul pe care suporterii l-au pus la cale împreună cu legendele clubului, în frunte cu Victor Pițurcă.

Jean Pavel, dezvăluiri de ultimă oră din Ghencea: „Vom face un SA cum nu are niciun club din România”

Jean Pavel i-a răspuns lui Gheorghe Mustață, iar cel care a creat Peluza Nord Steaua a vorbit despre planul suporterilor care poate fi calea spre obținerea dreptului de promovare: „Primul lucru pe care trebuie să îl facem și de săptămâna viitoare chiar începem să ne organizăm, vom face o Societate pe Acțiuni (SA) adevărată, cum nu are niciun club din România în afară de Rapid la ora asta”.

ADVERTISEMENT

Fanii Stelei au fost în spatele acestei acțiuni, însă foștii mari jucători au fost cei care au dorit să se alăture: „Inițiativa pleacă de la suporteri și toate gloriile sunt lângă noi. Victor Pițurcă, Tudorel Stoica, Gabi Balint, Belodedici, Panduru, Gâlcă, toți sunt de acord cu ce vrem să facem noi. Totul va fi pe baze cât se poate de transparente, ca la anul, când începe campionatul să fim și cu un lot de jucători valoroși, nu mai spun de oameni de afaceri cu bani mulți”.

Fostul lider al steliștilor s-a referit și la o problemă cu care se confruntă Daniel Oprița, deoarece clubul le poate propune jucătorilor doar contracte pe un an: „Facem acest lucru pentru că Steaua nu are un buget multianual și nu poate semna cu jucători contracte mai lungi de un sezon. Bugetul trebuie aprobat înainte de fiecare sezon. Astfel, echipa să nu mai depindă de banii de la club și ei să se alăture doar cu logo-ul și ulterior și cu baza”.

ADVERTISEMENT

Jean Pavel, mesaj public pentru Florin Talpan: „Dacă are ceva împotrivă, vom purta discuții să îi explicăm clar. Altfel vom muri”

Jean Pavel e convins că juristul CSA Steaua București va înțelege necesitatea acestei inițative: „Dacă domnul Talpan are ceva împotrivă, vom purta discuții să îi explicăm clar de ce vrem să facem treaba asta. Pentru că altfel vom muri”.

Ultrasul știe foarte bine ce îi supără pe fani și explică asistențele din ce în ce mai mici la meciurile echipei din Ghencea: „Lumea este foarte nemulțumită și ne este din ce în ce mai greu să mobilizăm lumea să vină la meciuri când se știe că jucăm doar meciuri amicale. 

ADVERTISEMENT

Acum 5 ani eram aproape 40.000 de oameni pe Arena Națională în Liga a patra și uitați-vă câți suntem acum. De la an la an se pierd din suporteri și sunt foarte mulți care nu se duc nici la CSA, nici la FCSB pentru că s-au scârbit. Eu sunt sigur că din vară vom avea drept de promovare, iar stadionul va fi 100% plin la fiecare meci”.

Atac dur la Dinamo și DDB: „Nu facem ONG-uri să furăm bani. Acolo trebuie să se cheltuie tot ce se încasează”

Suporterii vor invita oameni de afaceri care să facă parte din această nouă societate și să investească la Steaua:„Domnul Talpan trebuie să înțeleagă că trebuie să trecem la pasul următor și nu mai putem să trăim în trecut. Armata să vină cu 50% și un privat. O să fie un Consiliu de Administrație, cu oameni de calitate. O să îl invităm și pe domnul Simion Apreutesei să intre în această societate, alături de alte firme mari”.

ADVERTISEMENT

Pentru fanii Stelei, modelul DDB nu este unul deloc în calcul, din contră: „Nu facem ONG-uri ca la Dinamo să furăm bani. Acolo trebuie să se cheltuie tot ce se încasează. Nu spun mai mult. am închis subiectul”. 

Jean Pavel îi avertizează pe cei din conducerea Stelei că vor avea mari probleme dacă nu vor face toate demersurile pentru promovare în urma creerei noi societăți: „Dacă nici acum când se face SA-ul și li se vor pune actele pe masă, nu vor face demersurile urgent, atunci e treaba lor și veți vedea ce înseamnă cu adevărat boicotarea unei echipe”.

Jean Pavel a avut acest plan de ani buni, iar lucrurile au intrat deja în linie dreaptă: „Am vorbit deja cu o casă de avocatură și lucrează la actul constitutiv. O să vedeți, va fi și o conferință de presă și vom da toate detaliile, site, tot, subscripții pentru acțiuni și tot ce trebuie. Ăsta e un deziderat al meu de foarte mulți ani și în sfârșit foarte lume și-a dat seama că ăsta este viitorul și e singura soluție. Dacă va reuși OK, dacă nu, plec capul, întorc spatele și am plecat”.

Mesaj dur pentru FRF și LPF: „În secunda 2 DNA-ul trebuia să se ducă direct”

Jean Pavel a pus la zid și conducerea FRF și LPF: „FRF trebuie să uite de ceea ce a făcut în trecut, chiar dacă va fi nevoită să plătească niște daune, pentru că așa este normal în orice țară civilizată. Ai greșit, ai plătit. Aduceți-vă aminte de certurile cu marele președinte al LPF, Mitică Dragomir, un milițian notoriu, care a făcut denunț în direct și a pus cu gura lui că l-a ajutat pe Gigi Becali să fure Steaua. Deci în ce țară trăim?”.

Nici conducerea clubului Steaua și a MApN-ului nu a scăpat de critici„În secunda doi DNA-ul trebuia să se ducă direct. Dar poate va plăti și el pentru ceea ce a făcut, dar și cei din interior care au ajutat. Furi un Mercedes din curtea statului și ei nu sunt în stare de 20 de ani să îl recupereze. Eu asta chiar nu pot să înțeleg”.

Jean Pavel a adus aminte de faptul că Steaua poate reprezenta România în Europa în cazul ipotetic în care va câștiga Cupa: „Știu că a făcut clubul o solicitare la UEFA în care am primit răspunsul că putem evolua în cupele europene în structura în care suntem. A confirmat și președintele FRF. Dar asta cu dreptul de promovare e o chestiune internă, e un șpil al lor ca să nu mai aparțină de ministere.

Au vrut să intre privații la Steaua, Dinamo și Rapid ca să se poată fura mai bine. Asta s-a întâmplat și în 2003. S-a făcut o entitate jumate-jumate, apoi Gigi a început să împrumute cu bani și să îi ceară înapoi. Alea nu sunt lucruri corecte”.

E convins că Steaua va deține și palmaresul pentru perioada 1998-2003: „A fost o greșeală, s-a omis ceva în acte”

Jean Pavel a vorbit și despre perioada de 5 ani, al cărei palmares este deținut de AFC Steaua, societate acum dizolvată: „Nu e posibil ca Steaua să nu dețină palmaresul pentru perioada 1998-2003. A fost o greșeală, s-a omis ceva în acte. Și acolo trebuie făcută tot la fel o reparație în acte, o acțiune în constatare și bineînțeles că va fi recuperată și acea perioadă. 

Viorel Păunescu a spus că o consideră pe echipa din Liga 2 adevărata Steaua, iar Jean Pavel a ținut să îi mulțumească public și să îi transmită un mesaj lui Becali: „Eu vorbesc cu domnul Păunescu de o viață și știe foarte bine ce s-a întâmplat. E ca un tată pentru mine.

Gigi atacă pe toată lumea când nu îi convine lui ceva. Să arate dovada că i-a dat 9 milioane de dolari. El zice la toți că le-a dat dar nu poate să facă nicio dovadă. Viorel Păunescu a spus în sfârșit adevărul și pe această cale îi mulțumesc și îl respect de două ori mai mult. Nu s-a dezis niciodată de Steaua”.

Pavel nu îi iartă pe cei din conducerea MApN-ului care au fost implicați în tranzacția din 2003: „Fără implicarea generalilor Gigi Becali nu putea să facă nimic. Ar trebui făcută o plângere penală in rem și eu știu că sunt făcute plângeri penale în acest sens, dar zac prin sertare la DNA. Le țin la coteț. 

Uite că unii generali încep acum să vorbească, în afară de domnul Zisu. Era la vremea aceea cel mai tânăr general din Armata Română. Și la ora asta are o influență mare asupra clubului”.

  • 2 ani au trecut de când CSA Steaua București nu are drept de promovare în SuperLiga
ADVERTISEMENT