Sport

Jelena Ostapenko, cifre dezastruoase la Roland Garros după ce i-a ”furat” titlul Simonei Halep. Letona nu a trecut de turul 3 în ultimii șase ani

După finala câștigată ireal în fața Simonei Halep în 2017, Jelena Ostapenko a avut evoluții mai mult decât modeste la Roland Garros și așa s-a întâmplat și în acest an.
31.05.2023 | 20:35
Jelena Ostapenko cifre dezastruoase la Roland Garros dupa ce ia furat titlul Simonei Halep Letona nu a trecut de turul 3 in ultimii sase ani
După finala câștigată ireal în fața Simonei Halep în 2017, Jelena Ostapenko a avut evoluții mai mult decât modeste la Roland Garros și așa s-a întâmplat și în acest an. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Jucătoarea letonă venea la Paris după ce făcuse semifinale pe zgura de la Roma, acolo unde trecuse în turul secund de Sorana Cîrstea, într-un meci în care românca a acuzat în termeni duri starea terenului.

Jelena Ostapenko, o nouă eliminare rușinoasă la Roland Garros

Pentru Jelena Ostapenko, turneul de Grand Slam de la Roland Garros reprezintă cel mai mare succes al carierei sale. În 2017, ea cucerea trofeul la a doua sa participare după o revenire fantastică în finala cu Simona Halep.

ADVERTISEMENT

În același timp însă, zgura de la French Open este și un mister pentru sportiva letonă. Sau poate că ”blestemele” Simonei Halep și-au atins ținta, deoarece ocupanta locul 17 în clasamentul WTA nu a mai avut de atunci rezultate notabile.

După ce la începutul anului a surprins neplăcut publicul de la Australian Open când a apărut cu multe kilograme în plus, Ostapenko venea plină de încredere la Roland Garros și cu speranța că va spage ghinionul și va ajunge cel puțin în a doua săptămână.

ADVERTISEMENT

Ostapenko, eliminată după ce a comis 28 de erori neforțate

Doar că nici de această dată nu a avut mai mult noroc și a părăsit competiția din capitala Franței, unde era cap de serie numărul 17, extrem de devreme. Ea a fost învinsă în turul secund de o jucătoare de pluton din circuitul WTA.

Jelena Ostapenko a cedat în fața americancei Peyton Stearns, poziția 69 în ierarhia mondială, scor 3-6, 6-1, 2-6, după un meci de o oră și 43 de minute, în care jocul agresiv nu i-a funcționat mai deloc.

ADVERTISEMENT

Jucătoarea letonă a reușit trei ași pe durata partidei, dar a și comis patru duble greșeli. Ea a încheiat meciul cu 29 de lovituri câștigătoare (față de 30 ale adversarei), dar a comis 28 de erori neforțate (față de doar 21 ale adversarei).

După titlul câștigat în 2017, pentru Ostapenko a venit o serie neagră la Roland Garros. În ultimii șase ani ea nu a reușit să treacă niciodată de turul 3, iar în trei ediții a părăsit competiția chiar din runda inaugurală.

ADVERTISEMENT

Tot în primul tur a pierdut și în 2016, la prima sa apariție pe zgura pariziană. Atunci ea era învinsă în minim de seturi de japoneza Naomi Osaka, cea care avea să piardă apoi în turul 3 în fața Simonei Halep.

ADVERTISEMENT