News

Jihadul Islamic atacă cu rachete Ierusalimul. Palestinienii anunță că 24 de persoane au fost ucise de bombardamentele israeliene

Autoritățile palestiniene au anunțat că peste 20 de persoane, inclusiv șase copii, au fost ucise în Gaza de la începutul confruntării dintre gruparea Jihad Islamic și Israel
07.08.2022 | 09:58
Jihadul Islamic ataca cu rachete Ierusalimul Palestinienii anunta ca 24 de persoane au fost ucise de bombardamentele israeliene
A treia zi a confruntărilor dintre Israel și gruparea Jihad Islamic din Fâșia Gaza. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Noua confruntare dintre Israel și organizațiile armate din Gaza începută vineri este cea mai gravă de la războiul din mai 2021, atunci când au fost uciși 260 de palestinieni, inclusiv combatanți, și 14 israelieni, inclusiv un soldat.

Atac cu rachete asupra Ierusalimului

Armata israeliană a anunțat că sirenele de alarmă au răsunat duminică în zona Ierusalimului pentru prima dată de la începutul conflictului armat cu gruparea Jihad Islamic din Fâșia Gaza. AFP a transmis că au fost auzite explozii în jurul orașului, iar autoritățile de la Tel Aviv au transmis doar că sirenele au sunat “în zona din jurul Ierusalimului”, fără alte precizări.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după ce sirenele de alarmă au răsunat la Ierusalim, brațul armat al grupării Jihad Islamic a transmis că a lansat mai multe rachete spre Ierusalim.

„Nu cu mult timp în urmă am lansat rachete spre Ierusalim”, au anunţat Brigăzile al-Quds într-un comunicat, potrivit AFP.

ADVERTISEMENT

Ca represalii la raidurile asupra Fâşiei Gaza, gruparea palestiniană a lansat zeci de rachete asupra teritoriului israelian, cele mai multe dintre ele fiind interceptate de scutul antirachetă israelian Iron Dome. Doi israelieni au fost răniţi uşor de schije.

Potrivit postului de televiziune israelian i24News, 580 de rachete au fost lansate asupra Israelului începând de vineri, 120 au căzut în Gaza, fără să atingă teritoriul israelian, iar 200 au fost interceptate de sistemul Iron Dome.

ADVERTISEMENT

20 de morți și 215 răniți în Fâșia Gaza

Ministerul Sănătăţii din Gaza a anunțat că 24 de persoane, inclusiv şase copii, au murit de vineri în loviturile israeliene şi că alte 215 au fost rănite.

Autorităţile israeliene au contrazis informațiile autorităților palestiniene, susținând că mai mulţi copii palestinieni au fost ucişi sâmbătă seara la Jabalia (nord) în urma unui atac cu rachetă eşuat al Jihadului Islamic, atunci când o rachetă lansată către Israel a s-a prăbușit în zonele locuite din Gaza.

ADVERTISEMENT

„Forţele de securitate israeliene nu au lovit Jabalia în ultimele ore”, a transmis biroul premierului israelian Yair Lapid într-un comunicat.

Armata israeliană a anunţat sâmbătă că se pregăteşte pentru „săptămână” de raiduri în Gaza, vizând organizaţia Jihad Islamic, iar liderii acestei organizații au anunțat că sunt pregătiți pentru aceste confruntări.

„Bătălia abia începe”, a spus Mohammed Al-Hindi, un oficial al Jihadului Islamic.

ADVERTISEMENT