Sport

Joan Laporta a anunțat 6 jucători de la FC Barcelona care au oferte: “200 de milioane de euro pentru unul dintre ei!”

Joan Laporta a refuzat 200.000.000 de euro pentru a-l ceda pe Lamine Yamal. Mai mult de atât, președintele Barcelonei spune că au fost oferte de 1 miliard de euro pentru jucători din lot.
24.03.2024 | 09:00
Joan Laporta a anuntat 6 jucatori de la FC Barcelona care au oferte 200 de milioane de euro pentru unul dintre ei
Președintele catalanilor a refuzat oferte de un miliard de euro pentru jucătorii săi. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

FC Barcelona se luptă de ani buni cu probleme financiare. Mai exact, din 2021, când catalanii s-au văzut nevoiți să renunțe la idolul lor, Leo Messi. În acel moment, spaniolii nu au mai putut susține salariul starului argentinian, iar acesta a plecat la PSG.

Barcelona scapă de problemele financiare

Președintele clubului, Joan Laporta, a oferit liniște fanilor, spunând că situația financiară a echipei este stabilă și se vede capătul tunelului. Catalanii au traversat o perioadă dificilă după ce s-au văzut nevoiți să facă economii serioase.

ADVERTISEMENT

Nu au mai fost activi pe piața transferurilor și au ales să se bazeze în cea mai mare proporție pe jucători crescuți în La Masia. Lamine Yamal este unul dintre fotbaliștii de la celebra academie, fotbalist lăudat și de Ianis Hagi.

Într-un podcast la Barca One, Joan Laporta a declarat că a primit o ofertă pe adresa clubului pentru Lamine Yamal. Conform oficialului, suma oferită pentru tânărul fotbalist a fost una astronomică, de 200 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Oferte de 1 miliard de euro

Însă, Laporta a punctat că Barcelona se află în plin proces de redresare financiară și a ales să refuze oferta pentru că are încredere în dezvoltarea sportivă a jucătorului de 16 ani. Pe lângă interesul pentru Yamal, Laporta a punctat că au mai fost și alte oferte pentru fotbaliști din lot.

“Primim oferte pentru jucători precum Lamine Yamal, de 200 de milioane de euro, și am spus nu. Pentru că avem încredere în băiat, în proiecția lui sportivă, și nu avem nevoie, dimpotrivă.

ADVERTISEMENT

Suntem într-un proces de redresarea economică și deja vedem capătul tunelului. Am avut oferte foarte importante pentru Alejandro Balde, Fermín, pentru Gavi, Pedri, De Jong, Araujo …Dar nu vrem sa vindem.

Doar cu aceste transferuri am fi la o cifră de un miliard de euro, venituri. Dacă cineva crede ca joacă putin si vrea sa plece.. . dar nu cred că sunt probleme”, a declarat Laporta pentru Barca One.

ADVERTISEMENT

Prelungire pentru Joao Felix și Cancelo

Președintele Barcelonei a oferit detalii și despre situația a doi dintre cei mai importanți fotbaliști din lot, dar care sunt împrumutați. Joaco Cancelo este împrumutat de la Manchester City, iar Joao Felix este la rândul său împrumutat de la rivala, Atletico Madrid.

Laporta a declarat că își dorește să le prelungească fotbaliștilor perioada de împrumut și pentru sezonul următor, mulțumit de impactul acestora asupra echipei. Președintele catalan a recunoscut că negocierile cu Manchester City sunt mult mai avansate.

“Suntem dispuși să-i păstrăm pe amândoi, fie ca formul[ de transfer, stabilind un pret de achiziție sau continuăm cu aceleași conditii pe care le avem acum cu cluburile respective. Cazurile lor sunt destul de asemanătoare, dar discuțiile pentru Cancelo sunt mult mai avansate. Cu Joao Felix nu s-a hotărât încă asupra detaliilor financiare. Vrem ca Joao Felix să continue la Barça. Are o clasă excepțională și vrem să continue și Cancelo , a devenit un jucător titular obișnuit”, a punctat Laporta, președintele celei mai iubite formații din afară, de către români, conform unui sondaj INSCOP. 

ADVERTISEMENT