News

Jobul pentru care firmele din România plătesc 8.000 de euro pe lună. Motivul pentru care candidații nu se îngrămădesc la interviu

Pentru că este o țară săracă a Europei, România are dificultăți în a-și păstra specialiștii în țară. Cei care rămân, o fac pe bani mulți.
17.03.2024 | 22:36
Jobul pentru care firmele din Romania platesc 8000 de euro pe luna Motivul pentru care candidatii nu se ingramadesc la interviu
Joburile din IT sunt foarte bine plătite. Acum se caută specialiști în Intelgență Artificială / Foto: Hepta (arhivă)
ADVERTISEMENT

Resursele umane, cu precădere cele specializate, rămân o problemă în România. În fața exodului de materie cenușie, firmele românești încearcă să pună la bătaie pachete salariale motivante, comparabile cu cele din străinătate.

Firmele caută specialiști în Inteligență Artificială

Un astfel de exemplu este cel al specialiștilor în inteligență artificială, o adevărată raritate în România. Firmele care își caută astfel de oameni încearcă să-și atragă viitori angajați cu salarii care ajung și la 8.000 de euro pe lună.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, la interviuri nu se îngrămădește nimeni. De vină este domeniul, care este unul destul de nou, și pentru care tinerii din România nu au avut de la cine să învețe.

”Suntem cu focus pe partea de automobile. Încercăm să ducem tehnologia, AI-ul, în zona asta de conducere automată.

ADVERTISEMENT

În teorie, convertim maşinile care sunt în momentul de faţă pe piaţă din zona de termic, către zona de electric-hidrogen, până în zona de conducere automată”, a declarat Dragoș Niță, reprezentant al unei firme de IT prezentă la cel mai mare târg de joburi din București.

Ce așteaptă tinerii de la viitorul job în România

Și companiile de stat caută specialiști în IT, însă aici procesul de selecție este și mai strict. Avantajul este că salariul este bun, iar jobul este unul stabil.

ADVERTISEMENT

”Angajăm programatori, specialişti în operaţional, oameni care au experienţă în zona securităţii cibernetice, ingineri hardware-software. Trebuie să parcurgă un proces de selecţie care presupune probe psihologice, medicale şi sportive, dar şi o testare profesională, atât practic, cât şi teoretic”, a spus Cătălin Chirca, purtător de cuvânt STS, pentru Observator.

Tinerii care sunt în căutare de joburi au două obiective principale: viitorul loc de muncă să fie foarte bine plătit, iar programul să fie suficient de lejer încât să le permită o viață socială activă. Tocmai de aceea, ei caută joburi remote.

ADVERTISEMENT

”Mod de lucru hibrid. În general de acasă aş prefera. Acum aş vrea ceva la 4-5.000 de lei şi pe viitor mult mai mult, dublu cel puţin”, povestit Andra, una dintre tinerele care au venit la târgul de joburi din Capitală.

ADVERTISEMENT