News

Joe Biden și Vladimir Putin, summit online pentru rezolvarea tensiunilor din Ucraina. Când are loc videoconferința

Preşedintele american Joe Biden şi omologul său rus Vladimir Putin vor avea marţi, 6 decembrie, o întrevedere prin videoconferinţă, în contextul tensiunilor legate de Ucraina.
04.12.2021 | 20:16
Joe Biden si Vladimir Putin summit online pentru rezolvarea tensiunilor din Ucraina Cand are loc videoconferinta
ADVERTISEMENT

Pe fondul tensiunilor între Moscova şi Occident legate de Ucraina, Joe Biden şi Vladimir Putin vor avea marţi, 7 decembrie, o întrevedere prin videoconferinţă, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a transmis că cei doi președinți vor discuta despre situația din Ucraina, dar şi despre implementarea înţelegerilor convenite la summitul lor desfăşurat în iunie la Geneva.

ADVERTISEMENT

Joe Biden și Vladimir Putin, întrevedere prin videoconferinţă confirmată pentru marţi

Tensiunile dintre occident și Rusia continuă să crească. Vladimir Putin a propus săptămâna aceasta  semnarea unui pact de securitate care să nu permită aderarea Ucrainei şi Georgiei la NATO.

Liderul de la Kremlin a acuzat alianța că şi-a încălcat un angajament după încheierea Războiului Rece de a nu se extinde către Est.

ADVERTISEMENT

În plus, Putin a declarat că desfăşurarea de armament ofensiv occidental în Ucraina este pentru Moscova una dintre “liniile roşii”, conform Ziare.com.

Joe Biden a afirmat că pregăteşte “iniţiative” pentru apărare Ucrainei în cazul unei invazii ruseşti

Administraţia şi presa din SUA, precum şi oficiali ucraineni, susţin că Rusia ar pregăti un atac asupra Ucrainei.

ADVERTISEMENT

În apropierea frontierei dintre cele două țări au fost aduse importante forţe militare ruse cu efective de 90.000 – 100.000 de soldaţi, conform Kievului şi Washingtonului.

Există o îngrijorare că Moscova pregăteşte să lanseze asupra Ucrainei “100 de batalioane compuse din grupuri tactice cu efective estimate la 175.000 de soldaţi, precum şi tancuri, piese de artilerie şi alte echipamente”, a transmis un înalt responsabil american cotidianului Washington Post, sub acoperirea anonimatului.

ADVERTISEMENT

Rusia a infirmat aceste zvonuri și a precizat că nu are nicio intenţie de acest fel. Mai mult, oficialii de la Kremlin acuză Ucraina că deplasează trupe în apropierea graniţei.

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a susţinut luna trecută că Ucraina pregăteşte provocări în Donbas pentru a primi ajutor din partea țărilor din occident.

ADVERTISEMENT