Fotbal international

Jose Mourinho a răspuns la întrebarea „Cine e mai bun: Messi sau Cristiano Ronaldo?” L-a ales pe… al treilea!

26.04.2020 | 21:30
Jose Mourinho a raspuns la intrebarea Cine e mai bun Messi sau Cristiano Ronaldo La ales pe al treilea
ADVERTISEMENT

Antrenorul portughez Jose Mourinho a răspuns la întrebarea cine este cel mai bun jucător din lume în ultimii 25 de ani, Lionel Messi sau Cristiano Ronaldo.

Jose Mourinho a explicat de ce s-a oprit la brazilianul Ronaldo

Cel supranumit The Special One nu s-a dezmințit nici acum asupra faptului că este un personaj aparte. El nu a votat pentru nici unul dintre cei doi, ci pentru al treilea jucător, brazilianul Ronaldo Nazario da Lima!

ADVERTISEMENT

Și a explicat imediat și de ce s-a oprit la această alegere, recunoscând că atât Lionel Messi cât și Cristiano Ronaldo, care i-a fost elev cât timp a antrenat pe Real Madrid, sunt jucători excepționali.

L-a avut elev la Barcelona timp de un an

“Cristiano și Leo Messi au avut o carieră mai lungă, au rămas în vârf în fiecare zi timp de 15 ani. Dar dacă vorbim strict despre talent și abilitate, nimeni nu depășește pe brazilianul Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Când am fost la Barcelona cu Bobby Robson, eu mi-am dat seama că era cel mai bun jucător pe care l-am văzut vreodată pe teren. 

Ronaldo a avut două mari momente de cumpănă în viață

Accidentările au ucis o carieră care ar fi putut fi și mai incredibilă, dar talentul pe care acel băiat de 19 ani l-a avut a fost ceva incredibil”

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de Messi și de Cristiano Ronaldo brazilianul Ronaldo Nazario da Lima, care a stat până la final de carieră 18 ani pe teren, între 1993 și 2011, nu a putut da maximul capacităților sale pentru că a suferit două intervenții chirurgicale extrem de complicate la genunchi, la ligamentele încrucișate și multă vreme medicii erau sceptici că ar mai putea merge, dar să mai joace fotbal.

Ronaldo are doar două Baloane de Aur

Însumate, cele două momente înseamnă cu puțin sub doi ani de pauză, ceea ce nici unul dintre Messi sau Cristiano Ronaldo nu au pățit.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de cei doi, care au pus monopol pe Balonul de Aur în ultimii 12 ani, pentru că în 2018 a câștigat neașteptat croatul Luka Modric, Ronaldo Il Fenomeno are doar două trofee de acest gen în palmares.

 

ADVERTISEMENT