Sport

Jose Mourinho scrie istorie. Portughezul, record absolut în fotbalul european după ce a dus-o pe AS Roma în finala Conference League

Jose Mourinho a reușit să o califice pe AS Roma în finala primei ediții a Conference League. Cu această performanță portughezul a stabilit un record greu de egalat pentru fotbalul european.
06.05.2022 | 00:31
Jose Mourinho scrie istorie Portughezul record absolut in fotbalul european dupa ce a duso pe AS Roma in finala Conference League
Jose Mourinho a reușit să o califice pe AS Roma în finala primei ediții a Conference League. Cu această performanță portughezul a stabilit un record greu de egalat pentru fotbalul european. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

După o remiză în Anglia, formația capitolină a trecut de Leicester pe Stadio Olimpico cu un gol reușit încă din startul meciului de Tammy Abraham.

Recordul stabilit de Jose Mourinho după ce AS Roma s-a calificat în finala Conference League

Calificarea cu AS Roma în finala Conference League îi cimentează și mai bine locul în istoria fotbalului lui Jose Mourinho, portughezul stabilind un record absolut ireal.

ADVERTISEMENT

”The Special One” este primul antrenor care ajunge în finala unei competiții europene majore cu patru echipe diferite, după ce a mai făcut acest lucru cu FC Porto (Cupa UEFA și Liga Campionilor), Inter Milano (Liga Campionilor) și Manchester United (Liga Europa).

Interesant este faptul că tehnicianul în vârstă de 59 de ani a câștigat toate cele patru finale europene jucate până acum și are șansa de a-și trece în palmares și prima ediție din Conference League. Dacă va reuși acest lucru va deveni al treilea antrenor, după Giovanni Trapattoni şi Udo Lattek, care cucereşte trei trofee europene.

ADVERTISEMENT

În finala noii competiții înființate de UEFA, AS Roma va întâlni formația olandeză Feyenoord Rotterdam, care a trecut de Olympique Marseille. Ultimul act se va desfășura pe 25 mai, de la ora 22:00, pe ”Arena Kombetare” din Tirana.

Finala, pe un stadion de 85.00.000 de euro

Pe lângă trofeu, AS Roma şi Feyenoord se vor lupta pentru un loc în grupele Europa League. În plus, câştigătoarea finalei va încasa 2.000.000 de euro, pe lângă bonusul de 3.000.000 de euro, oferit celor două finaliste.

ADVERTISEMENT

Sezonul 2021-2022 a fost primul din istoria Conference League, a treia competiţie continentală. Chiar dacă UEFA anunţa că va fi o competiţie dedicată echipelor mici, ultimul act se va disputa între două echipe din campionate de top.

Stadionul finalei Conference League a fost construit între 2016 şi 2019, iar costul final a fost de 85.00.000 de euro. Cu o capacitate de 22.500 de locuri, “Arena Kombetare” găzduieşte meciurile lui Dinamo Tirana, Partizani şi ale naţionalei Albaniei.

ADVERTISEMENT

“Arena Kombetare” a fost inaugurată pe 17 noiembrie 2019, cu ocazia meciului Albania – Franţa 0-2, din preliminariile EURO 2020. De asemenea, pe acest stadion se mai joacă finala Cupei Albaniei.

ADVERTISEMENT