Fotbal international

Jose Mourinho se întoarce după 11 ani în Serie A! În 2010 a făcut tripla cu Inter Milano

04.05.2021 | 17:08
Jose Mourinho se intoarce dupa 11 ani in Serie A In 2010 a facut tripla cu Inter Milano
ADVERTISEMENT

Tehnicianul portughez Jose Mourinho se întoarce după 11 ani în Serie A, anunțul că el o va prelua din sezonul viitor pe AS Roma venind într-un moment în care nimeni nu se aștepta la o astfel de mutare.

În urmă cu două săptămâni, ”The Special One” era dat afară cu coada între picioare de la Tottenham Hotspur și nimeni nu se aștepta ca el să se întoarcă atât de repede în fotbal.

ADVERTISEMENT

Și asta mai ales că acum trei zile celebrul antrenor afirma că nu se vede revenind prea curând pe banca tehnică a vreunei echipe și chiar preciza că sezonul următor ar fi prea devreme să preia o formație.

Întoarcere neașteptată în Serie A pentru Jose Mourinho

Cunoscut ca un maestru al vorbelor, Jose Mourinho a păcălit pe toată lumea cu afirmațiile sale și ne-a surprins pe toți atunci când a decis să se întoarcă în Serie A după o pauză de 11 ani și să o preia pe AS Roma din sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

Cu două zile înaintea returului pe care îl vor avea cu Manchester United în semifinalele Europa League, italienii au anunțat despărțirtea la vară de antrenorul Paulo Fonseca, însă nimeni nu se aștepta la surpriza care urma să vină în doar câteva ore.

”AS Roma are plăcerea de a anunța că Jose Mourinho va fi noul manager tehnic al primei echipe începând din sezonul 2021-22!”, este anunțul care a explodat în mediul online și care a lăsat cu gura căscată multă lume din jurul fotbalului.

ADVERTISEMENT

Mourinho a scris istorie la Inter

În 2 iunie 2008, renumitul antrenor portughez venea pentru prima dată în fotbalul italian și o prelua pe Inter Milano, care dominase ultimii ani în Serie A, dar care visa la gloria internațională. Și Mourinho avea să le ofere nerazzurrilor ceea ce își doreau.

După ce în primul sezon a câștigat titlul și Supercupa Italiei, ”The Special One” a scris istorie pentru milanezi. Într-un sezon fantastic și cu o echipă de vis din care făcea parte și Cristian Chivu, portughezul reușea marea triplă: Champions League – titlul – Cupa Italiei.

ADVERTISEMENT

După mai bine de un deceniu, Mourinho se întoarce în fotbalul care pare să i se potrivească cel mai bine stilului său destul de defensiv, doar că de această dată alegerea este AS Roma. Și culmea, portughezul va avea misiunea să o detroneze chiar pe fosta sa formație, Inter fiind noua campioană a Italiei. Ultima dată când milanezii luau ”scudetto” era chiar cu Mourinho pe bancă.

Portughezul a dezvăluit de ce a ales Roma

Însă, Mourinho pare să vină cu o energie pozitivă la Roma, el având un discurs impresionant după anunțul capitolinilor: ”Mulțumesc familiei Freidkin pentru că m-a ales să conduc acest mare club și să fac parte din viziunea lor. Din ântîlnirea cu clubul și proprietarul am înțeles imediat amploarea ambiției lor.

Este aceeași ambiție și impuls care m-a motivat întotdeauna și împreună vrem să construim un proiect câștigător. Pasiunea incredibilă a fanilor Romei m-a convins să accept slujna și abia aștept să înceapă sezonul viitor”.

Până să ajungă în Italia, ”The Special One” va trebui să-și onoreze contractul pe care l-a semnat cu The Sun. Portughezul va avea o rubrică în renumitul cotidian britanic în perioada Campionatului European din această vară.

Mourinho își va începe aventura fără cupe europene

Misiunea portughezului în capitala Italiei va fi una infernală, deoarece AS Roma nu este nici pe departe o forță în Serie A, dar este de așteptat ca lotul ”capitolinilor” să sufere schimbări importante în vară, știut fiind faptul că Mourinho își dorește să aibă sub comandă jucători cu care să poată face performanță.

Cu patru etape înainte de final, Roma este pe poziția a șaptea, la 14 puncte în urma celor de la AC Milan, aflați pe locul 4, ultimul care duce în Champions League, și la nouă puncte îân urma rivalilor de la Lazio, care se află pe ultima poziție de Europa League.

Eliminată încă din optimi în Cupa Italiei, singura șansă a Romei de a mai juca în sezonul viitor al cupelor europene o reprezintă câștigarea Europa League. Însă și această variantă este una utopică după eșecul din deplasare cu Manchester United, scor 2-6, din prima manșă a semifinalelor. Așa că Mourinho va beneficia de avantajul de a nu avea presiunea întrecerilor continentale și se va putea concentra pe lupta din Serie A.

ADVERTISEMENT